2017. február 28. 23:50 - supermario4ever

Super Mario Bros. filmzene CD

001.JPGValaki emlékszik még az 1993-as "szép emlékű" Super Mario Bros. filmre? Igen, az lesz az, ahol Mario fia Luigi, Bowser valami ember alakot öltött, és az egész sztori olyan kusza. Legalábbis bennem semmi nem maradt meg. ^^' Ennek találtam meg a filmzene CD-jét Békéscsabán az Antikváriumban, és úgy döntöttem, hogy megveszem magamnak, mint Mariós relikvia. De szigorúan "unofficial", de amúgy nincs mit szégyenkezni rajta. Egyszer végighallgattam, és egész jó zenék vannak rajta. Bár annak ellenére, hogy egy-két dal kifejezetten emlékezetes, ami megtetszett, igazából ezt a lemezt tényleg csak úgy hallgatnám, mint "háttérzaj" valami tevékenység alatt, mert így első végighallgatás után azt gondolom, hogy jó, hallgatható zenék vannak rajta, de a többségről nem tudok mit mondani. Amúgy meglepődtem a 3. és a 10. dalon (12 dal van a CD-n), azok szoktak szólni a rádióban. Ezek szerint vannak innen is ismert dalok? Mellesleg már csak azért is venném elő többször ezt a CD-t, mert ha meg kell határozni a zenei ízlésemet, akkor a "soft-rock" stílust mondanám. Tehát, szeretem ha élő hangszer szól, dallamos hangzással, énekkel, de a keménykedést csak ritkán szeretem. Ezen a lemezen ilyen lágyabb rock dalok hallhatók, úgyhogy elképzelhető, hogy néhány végighallgatás után kifejezetten tetszeni fog. És akkor lesz egy jó pontja a Mariós filmnek, ha már maga az alkotás annyira rossz lett. Mondjuk megvan a DVD, gondolkodtam is rajta, hogy megnézem még egyszer. Ha időt tudok rá szakítani, megteszem, és kíváncsi leszek, hogy mostani fejjel mit fogok gondolni róla. Ki tudja, hátha én leszek az egyedül Nintendós, aki végül megszereti a filmet.

Megmutatnám azt a két dalt, amit régen sokat hallottam a rádiókban.

Az első a harmadik dal a CD-n, The Goombas feat. George Clinton: Walk the Dinosaur

Beszédes mind az előadó neve, mind a dal címe Nintendós szemszögből, amúgy kifejezetten vicces dal, emlékszem, mindig mosolyt csalt az arcomra, amikor megszólalt. Viszont a videoklip eléggé ízléstelen.

A másik a 10. dal a CD-n, a US3 Cantaloop dala.

Annyira nem vagyok oda ezért a stílusért, nem is lelkesedtem, amikor megszólalt ez a dal, bár tény, hogy van egy hangulata, ami miatt mégsem kapcsoltam ki a rádiót, ha ez megszólalt.

Szólj hozzá!
2017. február 27. 10:16 - supermario4ever

Golf (NES)

golf_logo.jpgNES megjelenés:
Japán: 1984. május 1.
Amerika: 1985. október
Európa: 1986. november 15.

Wii U Virtual Console megjelenés:
Japán: 2013. november 13.
Amerika: 2013. október 10.
Európa: 2013. október 10.

Fejlesztő: Nintendo
Kiadó: Nintendo
Műfaj: Sport
Játékos: 1-2 játékos

Platform

virtual_console_logo_wii_u.png

Hajdanán, amikor az 576 KByte és 576 Konzol magazinok fénykorukat élték, az olvasóinak egy része tesztelő akart lenni. Ez nagyon jó gondolat, kevés jobb dolog történhet az emberrel, ha azt csinálhatja, amit szeret, ezáltal kiteljesedik a munkájában. De azt azért érdemes tudni, hogy nem egészen úgy van az, hogy mi választhatjuk ki, hogy melyik játékról szeretnénk írni: Kiosztásra kerülnek azon játékok, amelyek bekerülnek az aktuális havi magazinba. Ez persze azzal is jár, hogy olyan játékokkal is becsülettel kell játszani, amelyikre „civilben” rá se néznénk. Például, mert nem a mi stílusunk, vagy mert annyira rossz, hogy ha tehetnénk rituálisan elégetnénk a játékot. Soha nem voltam hivatásos tesztelő, erről a fent említett két újságban írtak folyamatosan. De az esetemben ezért is van az, hogy én magam választom meg, mely játékról írok, hiszen ezt önszorgalomból teszem.

gfs_35445_2_1.jpgDe azért bevállaltam néhány olyan játékot, amik nem éppen a vállalható kategóriába tartoznak. Többségében azért, hogy színesebb legyen a „repertoárom”, és ne csak Mario játékokról írjak 90-100%-os írásokat. Ezen arányon rontva döntöttem úgy, hogy írok a NES-re megjelent Golf játékról. Az nagyon szép a Nintendótól, hogy a NES idejében sok sportjátékkal leptek meg minket, ezáltal már a ’80-as évek gyermekei, fiataljai is kipróbálhatták magukat TV előtt különböző sportszimulátorokkal. Aztán ezek minősége már erősen kérdéses. Senki el nem veheti a NES-től, hogy forradalmi konzol volt a maga idejében, olyan szinten alakította át a videojátékos közösséget, hogy talán csak a Sony PlayStation lehet ezügyben vetélytársa. Viszont a NES azért teljesít ennyire rosszul sportjátékokban, mert a konzol technikailag tökéletesen alkalmatlan egy igényes és élethű sportjáték kivitelezésére, ezekre utaltam már korábban is a Soccer és Tennis tesztjeimben. Nem utolsó sorban, ezekben a játékokban nagyon korlátozottak korábban a lehetőségek.

gfs_35445_2_22.jpgA Golf, ha lehet, még ezt is alulmúlja. Csak egyetlen pálya 18 lyuka áll rendelkezésre, és bár a grafika viszonylag jó, a játszhatóság az, amin elvérzik ez a játék. A Game Boy-os Golfnál is az volt a nagy hiba, hogy amikor elütjük a labdát, a képernyő alján levő erőméter olyan gyorsan mozog, hogy lehetetlen beállítani rendesen az ütés erejét, majd annak pontosságát. Mindezek tetejében a játék sehol nem mutatja, hogy hány yard-ra vagyok aktuálisan a lyuktól, csak azt, hogy a kiindulási ponttól milyen messze van. Így csak szemmértékre tudtam megtippelni, hogy éppen melyik ütő lehet a megfelelő (abból azért szerencsére van mindegyik). De ezt szinte mindig félrekalkuláltam. Ennek köszönhetően többször megfürdött a labdám, vagy ment ki a pályáról (Out of Bounds). Főleg ez volt bosszantó, mert a játék már akkor is OB-t jelzett, amikor fák közé ment a labda. Csak akkor érzékeli a játék, hogy pályán belül van, ha sima felületre ér a labda. Hogy ez mennyire illúzióromboló, hogy nem tudták megcsinálni, hogy füves legyen a pálya, vagy hasonlók (épp csak bunker és víz van), az valami rettenetes. Ennek fényében a Double Bogey (+2 pont) kifejezetten jó eredménynek számított a játékban.

Ami igazán árulkodó a játék minőségéről, hogy még a játék Game Boy-os változata is tartalmasabb, mert legalább lehet pályát választani, és többféle pályafelület van (pl. Rough), ezt a NES verzióból egy az egyben kihagyták, pedig elvileg technikailag többet tud. A Game Boy-os Golf is eléggé igénytelen játék volt, a NES-es pedig egyenesen ocsmány. Imádom az első Nintendo konzolt a forradalmi alkotásaiért, de ha a sportjátékaira gondolok, rémálmok gyötörnek. Soha többet ne lássam!

gfs_35445_1_1.jpgGrafika: 3/10
Játszhatóság: 1/10
Szavatosság: 1/10
Kihívás: 6/10
Zene / Hang: 1/10
Hangulat: 1/10

+ Elfogadható grafika
- Játszhatatlan
- Csak egy pálya elérhető
- Hangok legkevésbé sem illenek a játékba
- Irgalmatlanul nehéz

12%

Címkék: teszt Golf
Szólj hozzá!
2017. február 27. 07:39 - supermario4ever

Tetris (NES)

tetris_logo.pngMegjelenés
Japán: nem jelent meg
Amerika: 1989. november
Európa: 1990. február 23.

Fejlesztő: Bullet Proof Software
Kiadó: Nintendo
Műfaj: Logikai
Játékos: 1 játékos

Platform
nes-png-nintendo-entertainment-system-console-png-3300.png

Azt gondolom, hogy a legjobb dolog, ami a logikai játékokkal történhetett, az a Tetris megjelenése. Ennek a játéknak is legendás a története abból a szempontból, hogy a feltalálója semmi pénzt nem keresett a találmányán, minden egyes anyagi haszon a Nintendóé lett, ugyanis már sok kurrens konzolra és számítógépre megjelent a Tetris, de igazából csak Nintendón volt nagyon sikeres, ott adtak el tízmillió példányokat mind a NES-es, mind a Game Boyos verzióból. És nagy kár, hogy a Game Boyos verziót törölték a Nintendo 3DS eShop-ról, mert a mai napig az egyik legjobb szórakozás számomra a Tetris. Én még leszedtem, és a mai napig nagyon élvezem, amikor pl. ügyintézéskor várok a soromra, csak előkapom a 3DS-t, és lenyomok egy Tetris menetet. Azóta törölték a Nintendo 3DS eShop-ról valószínűleg jogi okok miatt. De az biztos, hogy a mai napig nagyon megy nálam ez a játék.

De most a NES verzió kerül terítékre. Több logikai játék esetében írtam arról, amelyek megjelentek NES-re és GB-re is, hogy általában a hordozható verzió sikerült jobban. Nemcsak azért, mert ezek inkább rövidebb játékok, amikkel mondjuk utazáskor nagyon jól el lehet szórakozni, hanem érződik, hogy ezeket mind eredetileg GB-re tervezték, NES-en korántsem mutat annyira jól. Ez alól kivétel a Tetris. Ez az egyike azon NES-es logikai játékoknak, mely hosszútávon leköt a TV előtt. Pedig egyszerű a formula, hiszen a klasszikus Tetrist lehet benne játszani, mégis van egy-két apró körítés, mely nagyban emeli a játék értékét.

gfs_58218_2_1.jpgAhogy a ’80-as évek logikai játékaiban itt is kétféle játékot lehet játszani, van A és B játék. Az A játék a klasszikus Tetris, ahol megadott alakzatokat, formákat kell úgy a pálya alsó részére ejteni, hogy lehetőleg ne legyenek közöttük lyukak. Ha egy sort teljesben kirakunk, akkor az eltűnik, kapunk érte extra pontokat. Ha több sort sikerül egyszerre, akkor egyszerre több megy le, és a kapott pontok mértéke exponenciálisan nő. A legtöbb, amit ki lehet hozni, 4 sor a hosszú egyenesnek köszönhetően, ami sokunk kedvence, hiszen ha 4 sort kihozunk egyszerre, az a Tetris. Egyébként meglepett, amikor nemrég néztem YouTube videót, hogyan játsszák mások a játékot, hogy mindenki arra ment, hogy kihagyott egy oszlopot, rendszerint szélen és azon voltak, hogy jöjjön a hosszú egyenes, ami által mindig 4 sort lőttek ki egyszerre. Soha életemben nem játszottam így a Tetrist, mindig úgy rakosgattam az alakzatokat, ahogy éppen logikusnak tartottam, és ha éppen 1 sort sikerült kirakni, akkor annak örültem, ha pedig többet, az még jobb, de hogy folyamatosan négy sort rakjak ki, az nekem teljesen idegen. A gép számolja hány sort raktunk ki, ha megvan 10, akkor szintet lépünk, és a mindig kicsit gyorsulnak az alakzatok, tehát folyamatosan figyelni kell, hogy az aktuális formát épp merre érdemes letenni. A játék mindig mutatja, hogy melyik lesz épp a következő, így lehet előre is gondolkodni. Ami érdekesség, hogy bal oldalt láthatunk ez kisebb statisztikát arról, hogy melyik alakzatból hánnyal volt dolgunk összesen. Természetesen legtöbbször a hosszú egyenes ábrája mellett van a legkevesebb szám, hiszen nem lehet mindig jóvilág. A játék akkor ér véget, ha az alakzat-hegy elérte a játéktér tetejét (pályáról mégsem lehet beszélni), akkor lehúzzák a rolót, és kész. Ha úgy adja kedvünk, kezdhetünk új játékot. A B játékot kicsit ötlettelennek érzem. Ott az van, hogy számol vissza a gép, hogy hány sort kell kirakni, hogy abszolváljuk a játékot. Ez mindig egységesen 25 sor. Ha ez kész, akkor vége a játéknak, és ha sikerül elérni a 2.000 pontot, akkor Tetris Master-nek kiált ki minket a gép. Azért nem itt kezdődik a mesteri cím elnyerése, de ami miatt mégis játszható, hogy különböző magasságot és sebességet állíthatunk be. A magasság esetében ugye a gép a játék kezdetekor megadott sorig különböző kockákat rak le véletlenszerű helyekre, így némileg nehezítsük a játékot. Valamint a sebesség esetében nyilván az alakzat „földre szállásának” sebességén módosítunk, hamarabb érnek földet, így gyorsabban kell gondolkodni. Ha extra magasságot vagy / és sebességet választottunk, azokért külön bónuszpont jár. Így azt gondolom, nem nehéz belátni, hogy mennyire könnyű azt a bizonyos 2.000 pontot összegyűjteni.

gfs_58218_2_188.jpgNyilván egy logikai játék esetében nem várhatunk el nagy grafikai csodákat, de nekem például az tetszik, hogy minden egyes szintlépés után megváltozik az alakzatok színe (a már lerakottaké is). Ezt azért tartom jó dolognak, mert a színek változásával megváltozik a játék hangulata, vagy érzete. Minthogy a színekhez szokás érzéseket társítani, ezek a nagyon régi játékoknál kiváltképp kijönnek, amikor egy fekete háttér mögött megváltozik az alakzatok színe. Személy szerint nagyon tudom értékelni az ilyen apróságokat is, amikkel emelik a játék hangulatát. A zene érdekes. Alapból három zene választható, az első egy eléggé ismerős Csajkovszkij mű, én személy szerint a Garfield és Barátai rajzfilmsorozatban hallottam sokszor. A második ütemes, gyors, de eléggé kusza, mert mintha nem szólna semmiről. A harmadik zenéjétől sokan a falra másznak, nekem az a kedvencem. Egy lassú, már-már andalító zene, aminek olyan hangulata van, mintha valami spirituális szeánsz zenéje lenne. Azért szeretem nagyon, mert hihetetlenül ellazít, és úgy érzem, sokkal jobban megy a játék. Tényleg azt érzem, hogy hatással van az elmémre ez a zene. Ha nagyon jó eredményt sikerül elérni, akkor egy „cameo” bejátszással örvendeztet meg minket a cég, ahol rakéta száll a magasba, vagy Mario karakterek jelennek meg, és gratulálnak nekünk. Külön érdekesség, hogy a klasszikus opera Bizet: Carmen nyitánya hallható 8 bites változatban természetesen.

A különböző apró extrák azok, amik különlegessé teszik a NES-es Tetris játékot. Olyan, mintha ezekkel akarták volna magát a logikai játékot különlegessé tenni. Óriási veszteségnek tartom, hogy se Wii-re, se Nintendo 3DS-re és se Wii U Virtual Console-okra nem tették elérhetővé. Csak NES tulajdonosok számára játszható a játék, nekik viszont egy kincs van a tulajdonukban, a logikai játékok királya NES-re. Negatívumként említhető még a kétjátékos mód hiánya. Hiszen miért is ne lehetne ketten egyszerre játszani, összemérni a tudásunkat, hogy melyikünk a jobb, vagy egyedi ötlettel érdekessé tenni a közös játékot? Emellett a B játék, és néhány zene, amit fel lehet róni a játék hibájának, de ezeket leszámítva a legjobb logikai játék az alap Nintendo konzolra.

22278_front.jpgGrafika: 8/10
Játszhatóság: 9/10
Szavatosság: 6/10
Kihívás: 6/10
Zene / Hangok: 8/10
Hangulat: 10/10

+ Kortalan logikai játék
+ Remekül játszható
+ Kisebb jó ötletek, melyek emelik a játék hangulatát
- Kétjátékos mód hiánya
- Ötlettelen B-játék

88%

Címkék: teszt Tetris
Szólj hozzá!
2017. február 24. 20:37 - supermario4ever

Hackelt NES Classic Mini

Aki ismer az tudja, hogy tökéletesen a hackelés és a warez ellen vagyok. De most úgy döntöttem, hogy ha sikerült a NES Classic Mini-t meghackelni, akkor ebben engedek. Tulajdonképpen egyszerű oka van annak, hogy miért. A Nintendo megmondta, hogy csak az adott 30 játék lesz a konzolban, és nem fogják további címekkel kiegészíteni. Rendben van, tudomásul vettem. Innentől kezdve azt gondolom, hogy nem károsítom meg a Nintendót azzal, ha egyénileg bővítem a játékkínálatomat. Igazából azzal, hogy nem csomagoltak rendes AC adaptert a géphez, hanem USB kábellel + hálózati átalakítóval lehet áramhoz csatlakoztatni a NES konzolt, ezzel önmagában megágyaztak a hackelésnek, mivel a NES mini akkor is működik, ha mondjuk PC-hez csatlakoztatom az USB kábelt, ugyanúgy veszi az áramot. Innestől kezdve már csak nagyon ügyes hackerek kellettek ahhoz, hogy lehetővé tegyék, hogy a tulajdonos egyénileg bővítse a játékkínálatát.

A másik ok, ami miatt úgy döntöttem, hogy megteszem, hogy tökéletesen ugyanúgy néz ki minden a főmenüben, mintha a hozzáadott játékok eredetileg is rajta lettek volna. Ugyanis a másik ok, ami miatt nem támogatom a warez-t, hogy adott esetben alaposan bele kell nyúlni az adott konzolba, hogy akár másolt lemezeket le tudjunk játszani, egyáltalán a másolt lemezek az eredeti játékok mellett szörnyű látvány. Úgyhogy már csak ezért sem. De mivel a NES Classic esetében minden eredetinek néz ki, ezért nemhogy nem zavar a dolog, hanem örülök annak, hogy felkerülhet több olyan NES játék a kis gépre, amikre kifejezetten kíváncsi voltam, vagy a régi idők örömére szívesen újrajátszanám. Eleinte úgy voltam, hogy az összes létező NES játékot felteszem a kis gépre, de aztán végül úgy döntöttem, hogy most elsősorban azokat, amikre kíváncsi vagyok. Így az eredetileg jelen lévő 30 játékból 64 lett.

001_1.JPGAz alábbiakat tettem fel:

  • The Adventures of Lolo
  • The Adventures of Lolo 2
  • The Adventures of Lolo 3
  • Baseball
  • Castlevania III: Dracula's Curse
  • Chip & Dale: Rescue Rangers
  • Chip & Dale: Rescue Rangers 2
  • Donkey Kong 3
  • Donkey Kong Classics
  • Donkey Kong Jr. Math
  • Double Dragon
  • Double Dragon III: The Sacred Stones
  • Duck Tales
  • Duck Tales 2
  • Golf
  • Ice Hockey
  • Kung Fu
  • Mega Man
  • Mega Man 3
  • Mega Man 4
  • Mega Man 5
  • Mega Man 6
  • NES Open Tournament Golf
  • Pinball
  • Soccer
  • TaleSpin
  • Tennis
  • Tetris
  • Tetris 2
  • Tom & Jerry
  • Volleyball
  • Wario's Woods
  • Wheel of Fortune
  • Xevious

Ott ahol kimaradás van számozás tekintetében, az gyárilag fent van a gépen. Az egész hackelés azért is lehetséges, mert a NES Classic Mini is lényegében emulálja a játékokat, mint melyik PC-s emulátor, és ugyanazokat a .nes kiterjesztésű programokat érzékeli a gép, ráadásul ugyanúgy, mintha eredetileg is rajta lettek volna a gépen. A program (Hakchi2), amivel fel lehet tenni a NES-re a játékokat nagyon profi egyébként. Többek között azért látszik eredetinek minden játék, mert a borítót mi magunk rendelhetjük hozzá a játékokhoz. Ezt kétféleképpen tehetjük meg. Vagy egyénileg rendeljük hozzá a borítót a gépről, vagy maga a program keres rá Google-ön, és kiadja azokat a találatokat, amiket mi is találnánk, és a programból azonnal hozzárendelhetjük a megfelelőt (hajlamos elég sokat találni egy játékhoz). De olyan is van, hogy mindegyik játékhoz egyszerre keresi meg a borítót, és az első találatot rendeli hozzá a játékhoz. Ez is nagyon jó dolog, de inkább egyenként csináltam meg, hogy tényleg minden úgy legyen, ahogy ideálisnak gondolom. Láttam ugyanis olyan első találatot, amihez másfajta borító volt, vagy kisebb felbontású volt, és a megfelelőt másodjára vagy harmadjára adta ki. Nem is talált mindegyik játékhoz megfelelő borítót, pontosan kettőt a GameFAQs-ról szedtem le, és egyénileg magam rendeltem hozzá. És mivel a főmenühöz nem nyúl hozzá (gondolom én), ezért minden tökéletesen olyan, mintha gyárilag lenne az én NES-emen 64 játék.

És íme a bizonyíték, hogy rendben elindul az utólag feltett játék:

003_1.JPGArra kell ügyelni, hogy csak amerikai játékokat tegyünk fel, ugyanis a NES-ben az amerikai játékokat érzékeli helyesen. Ez valószínűleg a HDMI csatlakoztatás miatt van. Akkor lettem figyelmes arra, hogy mi is amerikai játékot kapunk, amikor megjelent letöltésre a Super Mario Bros. 3 Wii U-ra és Nintendo 3DS-re (2013 karácsonyán). Ez volt az első olyan Virtual Console játék, ahol láttam, hogy felhívják a figyelmet, hogy amerikai kiadású játékot töltünk le. És ez valószínűleg amiatt van, mert az amerikai és az európai játékok között elsősorban megjelenítés-beli különbség van. Amikor írtam egy részletes leírást a Nintendo GameCube-ról, akkor tudtam meg, hogy az amerikai konzol felbontása 480p, míg az európaié 480i. Tehát az amerikai megjelenítése progresszív, míg az EU-é váltottsoros. Arra tippelek, hogy ez a különbség már a NES-es időkben megvolt, és a HDMI kábel csak a progresszív megjelenítést tudja rendesen megjeleníteni, ezért kapunk amerikai játékot újabban VC-re.

És minden egyes beállítás működik az utólag feltett játékokra, ugyanúgy van négy mentési hely, ugyanúgy, mint az eredeti játékoknál.

004_1.JPGUgyanúgy megcsinálja például a Tetris játékból is a mentést, mint például a Super Mario Bros. 3-ból, mely gyárilag rajta volt a gépen.

006.JPGÚgyhogy hihetetlenül profin van megcsinálva az egész.

És ami még nagyon jóvá teszi a programot nálam az az, hogy a játék-átvitel a NES-be nem volt zökkenőmentes nálam. Ugyanis a kiválasztásnál nem volt kijelölve a 30 eredeti játék, csak a 34 utólag rátett. Miután átmentek a játékok, a TV-hez csatlakoztattam a NES-t, és döbbenten láttam, hogy az összes eredeti játék eltűnt, csak az átlalam rátettek jelentek meg. Ez így persze nincs rendjén, tehát a 30 eredeti játékot is külön ki kell jelölni. Még egyszer átvittem immár az összes játékot, és sikerült. Ami megdöbbentett, hogy az eredeti játékok eredeti mentései is megmaradtak, úgyhogy le vagyok nyűgözve. Olyan érzésem van, hogy bármelyik NES játékkal bármikor játszhatok eredeti formájában.

Persze azért nálam is van határ. Hackerek ugyanis azt is megcsinálták, hogy a NES Classic Mini a Super Nintendo, Nintendo 64, de még a Sega MegaDrive játékokat is vigye. Ezt már feleslegesnek tartom, hovatovább hülyeségnek. Azt gondolom, hogy legalább a NES "mivoltát" tartsuk tiszteletben oly módon, hogy csak NES játékokat teszünk a gépre. De ha majd kijön a SNES Classic mini, vagy N64 Classic mini (remélem a Nintendo meglovagolja a kis NES gép sikerét), akkor itt olyan retro-özön lesz, hogy arról fogunk koldulni. De NES-re csak NES játékot, mert így szép a történet, és így igazi a nosztalgia. A programot egyébként folyamatosan fejlesztik, jönnek ki az újabb verziók. Kivárok egy olyan verziót, hogy sok játékot kezeljen rendesen (a jelenlegi pl. nehézkesen visz át sok játékot), és akkor viszont megcsinálom azt, hogy összes Európában megjelent NES játékot ráteszem a gépre, plusz néhány olyat, ami csak Amerikában jelent meg (így került rá pl. a Szerencsekerék is). Az lesz az Ultimate Nintendo Classic Mini.

Még egy hackelésen gondolkodom, amit megcsinálnék, de az bonyolultabb: A Wii-re rátenni az összes Virtual Console és WiiWare játékot. Amikor megvettem a Wii U-t, akkor minden egyes játékot áttettem Wii-ről az új konzolra, és semmilyen funkciója nem maradt a dicső elődnek,hiszen törlődött róla minden. Lassan 2 éve, hogy nem vettem elő a Wii-t. Azzal hoznám vissza a funkcióját, hogy minden régi játékot letöltenék rá, ami érdekel. Miért tenném ezt, hiszen ezzel elvileg megkárosítom a Nintendót? Egyszerű az oka: Kétszer kéne minden egyes játékot megvenni, ha azt szeretném, hogy Wii-n és Wii U Wii Menüjében is meglegyenek a játékok. Most hétvégén összeírtam azokat a játékokat, amiket letöltenék Wii U-ra (Wii Shop Channelből). Összeszámoltam, és ha minden egyes játékot letöltenék, ami érdekel, összesen 75.400 Nintendo pontra lenne szükségem. Ez anyagilag úgy nézne ki, hogy 1.000 pont £7-be kerül. Ezt szorozzuk be 76-tal (mert ezres a legkisebb egység, amennyit lehet vásárolni), az összesen £532 lenne, ami jelenlegi árfolyamon kb. 194.000 forint. Mindez úgy, hogy már megvan egy része az engem érdeklő játékoknak. Tehát Wii-re újra leszedni őket több, mint a duplája lenne. Ezért keresnék másfajta lehetőséget, ha arra adnám a fejem, hogy újra életet lehelek a Wii-be.

4 komment
süti beállítások módosítása