2018. február 08. 15:00 - supermario4ever

Új módja a digitális vásárlásnak

my_nintendo_gold_coins.jpgMa jelentette be a Nintendo, hogy márciustól a My Nintendo profilunkban gyűjtött aranyérmékért is lehet vásárolni Nintendo eShop-on játékokat, alkalmazásokat. Nem örültem azonnal a hírnek, egyből az volt a gondolatom, hogy biztosan baromi keveset fog érni, szinte csak porhintés lesz az egész. De aztán átgondoltam, és most már másképp látom a dolgot. Először is, lássuk, miről is van szó.

  • Minden egyes letöltött játék árának 5%-át kapjuk vissza aranyérmék formájában. Ez vonatkozik a letölthető tartalmakra is, valamint, ha olyan játékra váltunk be kupont (vagy kódot), ami nincs leértékelve.
  • A fizikai formában vásárolt játékok után a digitális értékének 1%-át kapjuk meg, ha a játék nincs leértékelve.

A leértékelt játékokra gondolom nem kapunk semmit. És vélhetőleg ez vonatkozik a heti akciókra, és azokra a játékokra, melyeknek tartósan lejjebb szállították az árát, például Nintendo Selects játékokra.

És persze 1 aranyérme 1 pennyt / 1 euro centet ér. Ahogy azt várni lehetett, máris szidják a Magyar Nintendo Közösségben a rendszert. Gondolom, hogy egyből azt látják sokan ebben a dologban, amikor a Nintendo olyan ajánlatot, vagy akciót hirdet, ami valójában nagyon keveset ér. Megszokott ez a Nintendónál, de alapvetően nem rossz ez a rendszer. Valószínűleg azért találták ezt ki, hogy látták, hogy az aranyérmék esetében sokkal kisebb a mozgás, mint a platináknál. És valljuk be, tényleg aránytalan a rendszer. Szerintem sokunknak rengeteg platina érméje van, azt se tudja, mit kezdjen vele, aranyból meg alig. És hát ugye az értékesebbeket aranyérmékért adják. Mondjuk az, hogy az aranyérmék esetében kisebb a mozgás, az annak is betudható, hogy hol szabták meg a határokat. És ha valamit szemétségnek lehet nevezni a Nintendónál, akkor azt, hogy csak £4.50 értéktől kapunk aranyérmét (méghozzá 10-et), és sok játék £4.49-be kerül, és bizony, nem kapjuk meg 10 aranyérmét a vásárlásunkért. Ugyanígy £9-től kapunk 20 aranyérmét, de a Nintendo 64 és Nintendo DS játékok szinte mind £8.99-be kerülnek, értük is csak 10 aranyérmét kapunk. Úgyhogy ki van ez találva, hogy nehogy az aranyérmékből gazdagodjunk meg. Ezt úgy lehet "meghackelni", hogy akciósan vesszük meg a játékot, mert annak az eredeti áráért kapjuk meg az aranyérméket, és akkor máris nem fáj az, hogy a Nintendo "okosan" húzta meg a határokat.

Ezt a kiskaput zárja be a Nintendo azzal, hogy az akciós árú játékokért nem ad érméket. Hogy ettől mennyire lendül fel az aranyérmért folytatott adásvétel... talán valamennyire, de korántsem annyira, mint amennyire érdemes lenne felpörgetni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy jó lesz ez az új rendszer, mert többet kapunk a vásárlásainkért, és nemcsak a My Nintendónál lehet beváltani akciókra, akkor kiszélesedik azok köre, melyekre beválthatjuk az aranyérméket. Magunk választhatjuk meg, hogy mely játékot szeretnénk olcsóbban megvenni. Az meg senkinek ne fájjon, hogy 1 érme = 1 penny / 1 cent, mert ez lényegében olyan, mint egy törzsvásárlói kártya bármelyik üzletnél, mely ilyet forgalmaz, és ők is általában 1%-nyi jóváírást adnak pontok formájában. A Nintendo ugyanezt fogja csinálni, csak digitális formában.

Címkék: Nintendo
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://supermario4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr2113645954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bagszi · http://bagszipoke.hu 2018.02.08. 15:18:45

Azt írták valahol, hogy a leértékelt játékokért nem jár semmi? Mert eddig úgy volt, hogy ha digitálisan bármi le volt értékelve és úgy vette meg a játékos, akkor is az eredeti ár után járó gold coint kaptunk, ami azért elég kedves dolog volt.
Ill a fizikai játékos 1%-os dolog csak Switch játékokra vonatkozik, mert csak ott van My Nintendo coin igénylő funkció.

supermario4ever · https://lnk.bio/supermario4ever 2018.02.08. 19:06:03

@bagszi: Én innen szedtem a hírt: my.nintendo.com/news/3b6f1b22f4f656fe Itt van írva, hogy "undiscounted" Ez utalás arra, hogy a leértékelt árú játékokra nem fog vonatkozni az akció. Az 1% Switch játékok meg igen, azt nem vettem figyelembe. Ezek szerint a fizikai formában vásárolt 3DS és Wii U játékokra nem is vonatkozik?

bagszi · http://bagszipoke.hu 2018.02.09. 00:41:17

@supermario4ever:
Hogyan használhatom az Arany Pontokat?

Az Arany Pontjaidat elköltheted a Nintendo eShopban vagy a Nintendo weboldalán, amikor egy játékot vagy egyéb tartalmakat vásárolsz Nintendo Switchre.

1 Arany pont = 1 angol penny

Hogyan szerezhetek Arany Pontokat?

Arany Pontokat minden új játék vásárlásakor kaphatsz. Hogy mennyit, az attól függ digitálisan vásároltad-e a játékot vagy játékkártyaként.

A Nintendo eShop árak ennyi százalékát kapod Arany Pontokként:

Letöltések: 5%

Nintendo Switch játékok és DLC tartalmak a Nintendo eShopból: : 5%-a a teljes fizetett összegnek
Nintendo 3DS játékok és Wii U játékok a Nintendo eShopból: 5%-a a teljes fizetett összegnek.
Letöltőkódok: 5%-a az adott tartalomnak a nem kedvezményes Nintendo eShop árának.
Játékkártyák: 1%

Nintendo Switch játék: 1%-a az adott játék nem kedvezményes Nintendo eShop árának

Például...
Ha 40 fontot fizettél egy játékért a Nintendo eShopon, 200 Arany Pontot kapsz.
Következő alkalommal fel tudod használni ezeket a pontokat, hogy megtakaríts 2 fontot.

Az Arany Pontok 12 hónapig érvényesek és mindig csak hóvégén járnak le.

bagszi · http://bagszipoke.hu 2018.02.09. 00:51:14

Tehát a játékok eredeti ára után számolja a százalékot. Akkor is ha akciósan vetted a fizikai verziódat vagy a letöltőkódodat. Ellenben ha az eShopban vetted, akkor abból számolja a százalékot, amit ténylegesen fizettél. Azaz a digitális vásárlásoknál az akciós árat veszi alapul, míg letöltőkód és a játékkártya esetén az eredeti árakat.

supermario4ever · https://lnk.bio/supermario4ever 2018.02.09. 10:44:18

@bagszi: Tehát ezt azt jelenti, ha mondjuk a New Super Mario Bros. 2 árát leviszik 40 fontról mondjuk 20-ra, akkor is 200 érmét kapok érte? Akkor ez egy nagyon jó rendszer, és végképp nem értem, hogy miért megy a hőzöngés a Facebook csoportban. Köszönöm a helyesbítést.
süti beállítások módosítása