2017. szeptember 12. 20:40 - supermario4ever

I. Mario Kart találkozó

A számozással elsődlegesen megadom a bizalmat afelé, hogy hagyomány lesz belőle. :) Vasárnap volt ugyanis Mario Kart találkozó. Ez nem volt annyira meghirdetve, az elsődleges cél ugyanis az volt, hogy azok jelenjenek meg, akik rendszeresen játszanak Mario Kart online bajnokságot. Így én is meghívást kaptam. Örömmel fogadtam el, főleg azért, hogy végre valós arcokat tudjak kötni Mii-khez. Másrészt meg azért, mert már 11 éve járok találkozókra, Anime- és MondoConokra, és igazság szerint már csak akkor rejt érdekességet, hogy ha új emberekkel találkozhatok. Ez most megtörtént, pont ebben rejlett a Mario Kart találkozó varázsa.

Bár kicsit érdekes volt a dolog, mert én már reggel felkeltem, úgy emlékeztem, hogy 10-kor kezdődik a találkozó. De mindenki azt írta, hogy 11 óra. Furcsa... meg mertem volna esküdni, hogy olyan is elhangzott, hogy az InGame gamer hely már 10-kor kinyit miattunk. Ennek ellenére elindultam 9.20-kor itthonról, elütöttem addig is az időt a WestEnd-ben. Bagszi kérésére vettem két Pokémon figurát a Mekiben, Litten-t, akit tüzes cicának neveztem el. Magamnak is vettem egy harmadikat, én is gyűjtöm a Pokémonos figurákat. Próbálgattam, eljátszogattam vele a kajáldás résznél. Jól bele kell tenni a nyalókára emlékeztető tüzet a szájába, hogy azt aztán kiköpje.

Aztán mentem is a villamossal a Blaha Lujza térre. 11.10 körül értem az InGame-be, azt hittem, hogy lesznek már egy néhányan ott, de elsőként értem oda. Leültettek, helyet foglaltam, tehát újabb szabadidőm van egyedül. Körülbelül negyed óra múlva jött bagszi, Cava és Zolika. Kibontották a Switch-et, amit tudtunk, rákötöttünk kijelzőre. Közben folyamatosan jöttek az emberek. Akinek volt Switch-e mindenki elhozta, így egyre többen tudtunk játszani Mario Kart 8 Deluxe-et. Az elején kifejezetten jól ment, élmény volt a közös játék. De utána, amikor előjöttek a hibaüzenetek, akkor kiszálltam egy idő után. Jókat nevettünk rajta, de szkeptikussá tesz, hogy érdemes lesz befizetni az online szolgáltatásokra, ha ez mindig ilyen lesz?

Meg ha kérték a Nintendo 64-et, akkor elhoztam azt, és rákötöttem bagszi kis TV-jére. Eredetileg csak a controller pak-et terveztem vinni, mert az elem lemerült benne, és azt szerettem volna cserélni. Csak ez meglehetősen körülményes, mert hozzá van forrasztva, ehhez kértem segítséget. Zolee önként felajánlotta a segítségét. Meg is csináltam, működik rendesen, köszönöm szépen neki. Csak kár, hogy nem tudta úgy megcsinálni, mert egy olyan elemet hozott, amin rajta volt már a forrasztás, csak fordítva, mint ahogy az eredetiben rajta volt, ezért nem tudta sajnos jól összeszerelni. Van szépséghibája a dolognak, de az a lényeg, hogy működik. A Mario Kart 64-ben lett tesztelve, csak aztán eszembe jutott, hogy elsősorban a Lego Racers miatt akartam megvenni, ugyanis nagyon rég megvan a játék Nintendo 64-re, de soha nem tudtam vele rendesen játszani, mert controller pak-et kér például ahhoz, hogy a kreált autókat elmentse. A controller pak-ben 123 blokk memória van, a Mario Kart 121 blokkot kér. És sejthető, hogy a fennmaradó 2 blokk nem elég a Lego Racers-hez, úgyhogy fog majd kelleni egy 2. controller pak, ha mind a két játékhoz szeretnék extra memóriát.

Megmondom őszintén, meglepett, hogy viszonylag keveseket érdekelt a Mario Kart 64, legalábbis én azt gondoltam, hogy lesz kb. fél óra, amikor kizárja mindenki a külvilágot, és összegyűlik mindenki a kis TV köré. De legalább néhányan jót játszottunk vele. Bár azért letették néhányan a controllert, mert azért lehet érezni azokat a mai szemmel nyilvánvaló technikai hibákat, amik annak idején egyáltalán nem tűntek fel. Én a hibái ellenére imádom, és tényleg bíztam abban, hogy népszerű lesz.

Volt Mario Kart 8 verseny is. Összesen 12-en neveztünk rá, én az utolsó fordulóban voltam bagszival, Zsuzsmóval és Mazsival, akik mind lányok. És mindig mondogatták, hogy hajrá lányok... és Attila. Köszönöm. :D Mindenesetre most nem tudtam alkalmazni azokat a dolgokat, amik által jobb tudok lenni, aminek meg is lett az eredménye. 32 pontot értem el, ezzel 12. helyen végeztem, vagyis utolsó lettem. Mindezt úgy, hogy az utolsóelőttinek 41 pontja lett. Mivel 4 pályás verseny volt, ezért 60 pont volt a maximum. Amúgy itt is volt példa, hogy lehettem volna első, de az akkor valósult volna meg, ha 2 körös lett volna egy pálya, a harmadikra mindig történt valami, ami miatt hátrább kerültem. De azért jó buli volt.

Voltak más játékok is, például ARMS, Overcooked... El se hiszem, hogy van megint főzős játék. Azt hittem, hogy a DS-es és Wii-s Cooking Mama széria kellően betöltötte ezt szerepet, de van utódja. Érdekes volt látni, hogy bagszi és Dávid mekkora szenvedéllyel játszottak vele. Én meg csak néztem... Milyen vicces lenne, diplomás végzettséggel szakácsnak menni. Kép is volt arról, hogy valakinek megvan a diplomája, és ezzel Mekis dolgozó lett.

Aztán lassan este lett, szedelőzködtünk. Néhányan elmentünk a Blaha Lujza térig, én itt külön mentem a metróval egészen a Határ útig. Jó volt a találkozó nagyon, elsősorban az új emberek miatt, de a közös játék is élmény volt. Remélem hamarosan lesz folytatás. Külön köszönet jár MagicT-nek a szervezésért (most kivételesen nem bagszi szervezte), és Mókinak a Mario Kart-os jogosítványért, csoportképért, névjegykártyáért. Nagyon aranyosak, és személyes.

Az általam készített képek itt tekinthetők meg.

Szólj hozzá!
2017. szeptember 09. 23:09 - supermario4ever

Kilátások a Super Nintendo Classic Mini kapcsán

Nagyon sokat sokat gondolok erre a kis konzolra, nagyon szeretném, ha meg tudnám venni. De mivel most költöztem fel Pestre albérletbe, ezért ezt eléggé nehézkes lesz megoldani. De mivel limitált kiadásban lesz elérhető, ezért nagyon szeretném megvenni. A konzolosok jó eséllyel tudják, hogy mi a helyzet, de aki nem, annak összefoglalnám a történéseket.

nintendo_classic_mini.jpgAzért siettetem, mert NES Classic Mini körül is óriási volt a balhé, hiszen az előrendeléseket sem tudták rendesen teljesíteni, mindezek mellett nagyon limitált volt a készlet, és ez megágyazott a skalpereknek az extrém magas áron történő értékesítéshez. Nekem szerencsém volt abból a szempontból, hogy amint lehetett, előrendeltem, csak még így is az történt, hogy nem a megjelenés napján (2016. november 11.) kaptam meg, hanem több, mint 1 hónappal később, karácsony előtt pár nappal. Tehát ennyire limitált volt a készlet. De én legalább még 19.990 forintért tudtam megvenni. A hiénák aztán tökéletesen ki tudták használni a kialakult helyzetet, és hogy ennyire keresik. Bevásároltak maguknak néhányat, és az eredeti ár többszöröséért adták el, amikor már elfogyott a készlet. A 30.000 forint még éppen elfogadható volt ez esetben, de a Facebook Nintendós csoportban nagyon keményen ráugrottak arra, aki 50.000 forintért akart eladni egy NES Classic Mini konzolt. És még ő mentegette magát, hogy kemény kaptalizmus van, meg hogy hibáztassuk a Nintendót azért, hogy ennyit gyártott csak ebből a konzolból. Tehát a saját undorító magatartását mentegette folyamatosan, miközben pont azzal, hogy nem vállalta, hogy mit csinált, hogy még jobban süllyedt a szemünkben.

Amiatt is dühösek voltunk, hogy sokan csak azért léptek be a Nintendós csoportba, hogy eladják a maguk konzolját ilyen áron, mert egyébként őket aztán baromira nem érdekli a Nintendo, csak rákaptak egy ilyen lehetőségre, és csoporton belül el akarták adni a konzolt. Ezzel hamis képet kapunk arról, hogy hány valódi tagja van a csoportnak, aki valóban a Nintendo miatt van ott jelen.

super_nintendo_classic_mini.jpgAztán a Super Nintendo Classic Mini körüli előrendelés sem ment simán. Addig mindenki nagyon örült, hogy 2 controllerrel 27.990 forint előrendelési ára, én is előrendeltem magamnak a Game Parkban. De aztán pár napra rá jött a hidegzuhany, és megemelték az árat egészen 43.990 forintig. Szegény Game Parkos lány körbetelefonált minden előrendelőt, hogy tudassa mindenkivel, hogy mi a helyzet. Emlékszem, komolyan elgondolkodtam azon, hogy én is visszamondjam-e, ahogy sokan csinálták, de végül nem tettem meg. Erre több okom is volt.

  1. A Super Nintendo számomra a konzolok szent grálja. A konzol, mely az összes többi felett áll nálam.
  2. Nem akartam azt, hogy visszamondom az előrendelést, aztán mégiscsak ki tudok alakítani egy olyan anyagi helyzetet, hogy meg tudtam volna venni, de a készlethiány miatt lemaradok róla. Ezért azt mondtam az eladónak, hogy várjunk vele, aztán, ha nem tudom megvenni, akkor szólok neki.
  3. Ha mégis meg tudnám venni, akkor lehet, hogy csak skalperek által, és fogadnék egy doboz Monsterben (nem alkoholizálok... nekem az energiaital a sör), hogy nem fognak megállni 80.000-100.000 forintig.

A büszkeségem meg finoman szólva nem engedi meg, hogy egy magánember undorító nyerészkedési vágyát kielégítem. Akkor már inkább a forgalmazót, meg a boltot támogatom, mert bennük jobban bízok az ügyben, hogy jó helyre kerül a plusz haszon, még akkor is, ha az a +16.000 forint, amivel megemelték az árát, az tisztán a bolt és a forgalmazó zsebébe megy. De az esetükben lehet bízni abban, hogy azt a pénzt visszaforgatják, vagy ha nem is, nekik szívesebben adok "inspirációt" arra, hogy a üzletet továbbvigyék. Főleg a Game Parknak, akiknél az árszínvonal és a szolgáltatás minősége visszament a fénykorára. Nem utolsósorban a weboldal is megújult, és nagyon szép lett. Mondjuk ez már nagyon rájuk fért, mert 2006 óta követem a weboldalukat, és azóta konkrétan ez az első komoly ráncfelvarrás. Tehát, sokkal szívesebben adom a Game Parknak a plusz pénzt, mint bármelyik magánembernek, akiről aztán életemben nem is hallok.

És az a módszer sem tetszik, amit a Játéknapló blogban lehet olvasni, hogy megvette eBay-en, és még szállítással együtt is olcsóbban jutott hozzá, mintha itt vette volna meg. Hasonló okokból nem tetszik, amit a fentiekben ecseteltem, csak kicsit más a helyzet. A linkre kattintva látható, hogy Spanyolországból rendelte meg, ahol kb. 28.000 forint értékben lehet hozzájutni. Tehát azzal, hogy ő eladja kb. 37.000 forintos áron, ő is nyerészkedik 9.000 forintot, és az az igazság, hogy ha rátesszük a postaköltséget, akkor a valóságban csak egy kicsivel olcsóbban kapja meg a SNES Mini gépet, mintha itt vette volna meg. És tényleg azt gondolom, hogy inkább itt veszem meg 44.000 forintért, és legalább van esély arra, hogy jó helyre kerül a pénz. Soha nem fordult elő a magyar konzolos eladási történelemben (jobban nem tudtam megfogalmazni), hogy ekkorát emeltek volna egy áron, és erre jó eséllyel nem is fog nem egyhamar sor kerülni. Szóval ez egy rendkívüli eset, és ilyen bőven előfordulhat egyszer, azt gondolom, hogy ebből nem lesz rendszer. Nagy a bizalmam azügyben, hogy náluk jó helyen lesz a plusz pénz, úgyhogy annak ellenére, hogy én sem örülök az áremelkedésnek, de megmaradok náluk.

1 komment
2017. szeptember 08. 22:57 - supermario4ever

Pénteki Mario Kart 8 bajnokság zuhanórepülésben

Ma itthon voltam Békéscsabán, mert még néhány dolgot lezárásként el kellett intézni (hivatalos ügyek), ezért tudtam menni most Mario Kart 8-azni egyet a srácokkal. Megmondom őszintén, nem volt az eszemben, hogy ma verseny lenne. Csináltam a dolgomat, aztán nézem, hogy ma péntek van, ami azt jelenti, hogy 20 órakor Mario Kart 8 bajnokság lesz. Semmiképp ne hagyjuk ki a lehetőséget. Ki akartam próbálni, amit írtam múltkor, hogy tudom-e 2 órán át tartani azt a jónak mondható színvonalat, amivel jobb eredményt érhetek el. Az eredmény mindent elárul:

mario_kart_8_eredmeny_8.jpgVagyis nem sikerült, pedig az elején nagyon megvolt a lendület. 8-an indultunk, Móki később csatlakozott, szemmel láthatóan lazára vette a versenyt. Nálam meg furcsán alakult az egész, ugyanis egy 3. hellyel kezdtem a versenyt, tökre örültem magamnak, hogy ez aztán igazán motiváló. Az elején sokáig tartottam a középmezőnyt. Én voltam a legjobban meglepődve, hogy az első fél órában tudtam tartani a 4. helyet, ami ugyan tudtam, hogy ingoványos, mert az első 3 helyezett nagyon elhúzott tőlünk (MagicT, Cava és Norbi), és az 5. helyezett meg közel volt hozzám, de abban reménykedtem, hogy ha végig tudom tartani ezt a szintet, akkor a végelszámolásban maradhatok a középmezőnyben. De aztán, mintha elvágtak volna valamit, mert rapid sebességgel romlott az eredményem. Az elején még nem is az volt, hogy elügyetlenkedtem volna, hanem arra lettem figyelmes, hogy nem kapok olyan tárgyat, amivel versenyben lehetek a többiekkel. De aztán csak az lett, hogy a játékom színvonala is romlott. Az egyik leghülyébb hibám az volt, amikor a Melody Motorway pályán a füves résznél mentem, ahol a hangjegyek ugrálnak, és az pont rám ugrik. Ennél több nem kell, hogy azt érezzem, hogy nem vagyok még méltó a jobb eredményre, ha ilyen hibákat vétek... De az a második hely a vége felé adott egy kis reménysugarat.

Alapvetően tehát el lehet mondani, hogy tudom most már, hogyan versenyezzek a jobb helyért, de azt tartósan még nem tudom megcsinálni. A következő lépcsőfok egyértelműen ez lesz. Aztán jöhet az, hogy minden pályát a rövidítéseivel együtt tökéletesen kiismerni, de ez még hosszú idő. Első körben az a fontos, hogy egy jó játékot tartsak fenn hosszabb időre.

Címkék: Mario Kart 8
Szólj hozzá!
2017. szeptember 02. 23:37 - supermario4ever

Rövidített Mario Kart verseny

Tegnap részt vettem a Mario Kart 8 FriDaisy bajnokságán, de csak az utolsó fél órára sikerült becsatlakozni, mert folyamatosan ledobott a Wii U szervere. Öregszik már a Wii U, öregszik. :( Fél 9-ig próbálkoztam, aztán feladtam. Megnéztem Gundel Takács Gábor régi-új vetélkedőjét, az Áll az alkut (Ami egyébként borzalom, csak Gundel személye miatt nézhető. Az a sok műérzelem...), aztán fél 10 körül írta Subi, hogy őt is ledobta a szerver. Na látom, nem én vagyok az egyedüli, aki így járt. De aztán bíztatott, hogy most van üres hely, menjek fel. No rendben van. Azért is mentem fel, hogy felmérjem, hogy a hibáimat tudva, és azokon javítva tudok-e jobb helyet elérni. Az eredmény ez lett.

mario_kart_8_eredmeny_7.jpgGyorsan emlékeztetnék mindenkit, hogy ez az utolsó fél órára szóló eredmény. És látható, hogy miért nem fértem fel. Szeritnem volt fluktuáció a verseny alatt rendesen. Nekem meg ez a 32 pont azt mutatja, hogy lehet ezt jobban is játszani. Csak egyszer voltam utolsó, de akkor tényleg "összejött" minden, amúgy mindig a középmezőnyben voltam, sőt, a Bowser's Castle pályán még a 3. helyre is futotta! Úgyhogy határozottan az jön le, hogy ha tudom tartani ezt a játékot 2 órán át, akkor jóval 100 pont fölé is mehetek. A 32-t is ha beszorozzuk 4-gyel, az 128, tehát van út felfelé. Ezért is megérte felmenni, hogy ezt kiderítsem. Csak ehhez az kell, hogy legyen legalább egyszer stabil a szerver 2 órán át, és hogy egyenletesen tudjak jól játszani azidő alatt.

Viszont kérdéses, hogy mikor lesz erre lehetőség, mert holnap költözök fel Pestre, és nem lesz ott TV, ráadásul internet is csak a jövő héttől várható. Igazából úgy felvihetem a Wii U-t, hogy csak a GamePad-en játszok TV nélkül, illetve még azt gondoltam ki, hogy ha nem lesz lehetőségem TV-t venni (mert az itteni 32"-os, az azért elég nagy...) akkor a monitort viszem fel (az asztali PC-t egyébként is magammal akarom majd vinni), és arra kötöm a Wii U-t. Csak annyi, hogy fog kelleni venni egy DVI-HDMI átalakító, mert csak DVI csatlakozása van. Ennek annyi a hátránya, hogy a monitoromnak nincs hangszórója, így minden hang a GamePad-ből jönne. De ez legyen a legnagyobb gond, a játékot tehát jó eséllyel meg tudom oldani, csak addig nem tudok menni, amíg nem lesz internet az új helyen, és nem viszem fel a Wii U-t.

Szólj hozzá!
2017. augusztus 27. 23:01 - supermario4ever

Vasárnapi verseny néhány érmével

Érdekes volt a vasárnapi veteránok eredmény. Eléggé szélsőséges játékkal sikerült végül elérni ezt az eredményt.

mario_kart_8_vasarnapi_eredmeny_6.jpgNem az első játékkal csatlakoztam, ráadásul kétszer le is dobott a rendszer, úgyhogy körülbelül 83-84 pontot saccolnék magamnak, ha minden rendben ment volna. Többször voltam utolsó is, de ami nagyon meglepett, hogy kétszer voltam harmadik, sőt egyszer még második helyet is sikerült elérni. Az egy nagyon érdekes eset volt. A Dragon Driftway pályán Mókival egymás mellett voltunk, mind a ketten a Bullet Bill-t aktiválva. Csak ő járt rosszabbul, mert korábban aktiválta, és akkor is mellettem maradt, amikor ő már kijött belőle, és áldozata lett a Bullet Bill-emnek, és egyszer csak a második lettem. Azt hittem, hogy van még egy kör, de aztán láttam, hogy Subi mögött célba értem 2. helyezettként. Azért hadd hozzam kifejezésre, hogy küszködtem a könnyeimmel, amikor képzeletben a nyakamba akasztották az ezüstérmét. És kétszer voltam harmadik, egyszer a Baby Park pályán. Ami pont azért a kedvencem, amiről írtam már korábban. Rövid a pálya, könnyű kiismerni, ezért mindenki szívat mindenkit, így "nevető harmadikként" értem be harmadik helyezettként.

Ez az öröm oldala a dolognak, a bánat oldala az egyenletlen játék, és a még mindig utolsó hely. A végére kezdtem rájönni arra, hogy azért vagyok sokszor utolsó, mert könnyedén veszem néha a játékot, és sokszor rosszul veszem be a kanyart, leesek, figyelmetlen vagyok, és hülye hibák miatt veszek oda. Írtam már erről korábban is, remélem, hogy a következő játéktól kezdve ezt következetesen tudom tartani. A végefelé kipróbáltam ezt, nem is voltam már utolsó akkor. De az az érdekes, hogy időmérőben semmilyen hibát nem engedek meg magamnak. Amint beáll valami gikszer, azonnal indítom is újra a pályát. Igyekszek változtatni ezen a következő játéktól, aztán bízzunk, hogy meglesz az eredménye, és többet leszek a középmezőnyben.

Címkék: Mario Kart 8
Szólj hozzá!
2017. augusztus 27. 16:49 - supermario4ever

Első benyomások a Final Fantasy IX-ről

Most nézem, hogy nem írtam arról, hogy sikerült beszerezni Angliában a Final Fantasy IX-et, akkor ezt most teszem meg.

img_20170816_135125.jpgSikerült 18 fontért megszerezni, mindezek mellett egy memóriakártyát is vettem, de azt nem Angliában vettem már meg, hanem Vaterán rendeltem meg, és megkértem az eladót, hogy várjon 24-éig, amíg hazamegyünk, és majd akkor adja postára. Így is tett. Megérkezett rendben, és szerencsére működik. Úgyhogy most már tudok PSX játékokkal játszani rendesen. Ki is próbáltam a Final Fantasy IX-et.

Annyi év után... Ahogy írtam korábban, 2008-ban játszottam vele sokat, és akkor hihetetlenül megragadott a hangulata. És most is érzek benne valami különlegeset, de úgy néz ki, hogy az a 38 perces játék nem elég, hogy átadja a maga hangulatát. Kicsit kétségbe is estem, két eset jutott eszembe: Vagy órák múlva mutatja meg az igazi hangulatát, vagy nekem nem jön át a feeling. Semmiképp nem fogom ennyi után feladni. Mert nagyon tetszik, hogy több karaktert is irányíthatunk, mert így több szemszögből megismerhetjük a történetet, az adott jelenetet. A zene rendkívül érdekes, erősen a Nintendo 64-es időket idézi. Először a The Legend of Zelda: Ocarina of Time játéka jutott eszembe, majd aztán azon Mario Party zenéket juttatták eszembe, amiket nagyon szeretek.

Első körben ennyi. Garnet Harcegnő elrablásáig jutottam el. Az egyébként jó gyakorlása volt a gombkiosztásnak, amikor Zidane-nal kardozni gyakoroltam a színpadon. Ugyanis a mai napig a nehezemre esik elsajátítani a különböző síkidomok "elhelyzkedését" a PSX controlleren. De most megpróbálom kívülről felmondani: A kör van jobb oldalon, a négyzet van bal oldalt, alul van az X, a felső pedig a háromszög. *Leellenőrzi* Telitalálat. Menni fog, nem lesz itt probléma, csak valóságos kihívás lesz majd, hogy teljesen belém rögzüljön a Nintendós betűs akciógombok mellett, és hogy el tudjam különíteni a kettőt. Tetszik a játék nagyon, fogom még játszani.

Szólj hozzá!
2017. augusztus 26. 08:29 - supermario4ever

Pénteki Mario Kart verseny meglepetésekkel és fordulatokkal

Több hét után visszatértem a Mario Kart online bajnokságra, és azt kell mondjam, hogy jót tett a pihenés, ugyanis sikerült többször jó eredményt elérni, és végre meglett a 100 pont.

mario_kart_8_eredmeny_6.jpgBár az az igazság, hogy nem az igazi az élmény, mert már annyiszor keringtem a 100 pont körül (96-99 pont), hogy már túl sokat dolgoztam érte, és már nem élmény learatni a munka gyümölcsét, mert az a gyümölcs már kicsinek tűnik. Szeretek megdolgozni valamiért, de ha túl sokat kell valamiért dolgozni, az leértékeli a munka gyümölcsét. Mindenesetre volt néhány nagyon jó eredményem, ugyanis kétszer voltam harmadik helyezett! Először a Toad's Turnpike pályán, de ott előtte egy teljes kör erejéig ELSŐ is voltam. Már elkezdtem könyörögni a 3. kör elején, hogy ne vegyétek el tőlem életem tündérmeséjét, hadd legyek végre első! De a 3. helynek is nagyon örültem. Nagyon benne voltam érzelmileg, de azt azért nem várom el, hogy bármikor előreengedjenek csak azért, mert azt szeretném, és hogy jaj de jót tenne az érzékeny lelkemnek. Azt szeretem, ha a valódi tudás (esetleg szerencse) alapján érek célba a megfelelő helyen, nem azért, mert megsajnálnak. Egyébként most is az volt, hogy többször voltam a középmezőnyben, de ezek mellett többször voltam utolsó is. Nem megy az, hogy egyenletes teljesítményt nyújtsak, mondjuk ennek többek között az is oka, hogy nem mindegyik pályát ismerek még tökéletesen, viszont azért végzek egyre többször a középmezőnyben, mert egyre inkább kiküszöbölöm azokat az irányítási nehézségeket, amik régebben problémát okoztak.

Mindenképp szükség volt a pihenésre, mert a végére már nagyon nem ment, és már mindenféléket gondoltam magamban úgy az egészről, ami nem pozitív, és ez hatással volt a játékomra. Akkor addig akartam szüneteltetni a játékot, amíg nem gyakorlom be a pályákat, hogy megfelelő ellenfele legyek akár a nagyoknak is. De az angliai nyaralás is jót tett, valószínűleg ez is hozzájárult a nagyobb sikerhez.

Maga a verseny egyébként nagyon furcsa volt, az elején még nem is tűnt fel, de aztán láttam, hogy a pályák mintha furcsák lennének. A kérdőjel-dobozokban a kérdőjel mintha ki lenne fordítva. Tehát tükör módban (Mirror) játszunk. Hát legyen. De azért már az eredményből lehet látni a reakciót, ugyanis nagyon jó játékosoknak (pl. MagicT és Cava) elegük lett a játékból. Sőt, azt már csak utólag olvastam, hogy néhányan komolyan nekimentek ug-nak Facebook-on, mintha szándékosan, gonoszságból akart volna kitolni velünk. Ő módosította a szabályokat... Hát ha ő gonosz, akkor nincs jó ember a Földön! O_O Biztos vagyok abban, hogy nem rossz szándékból csinálta ezt, de azt többen a szemére vetették, hogy elbagatellizálja a problémát. Annyiból osztom egyébként ug álláspontját (és hogy elbagatellizálta a dolgot), hogy ez nem olyan nagyon komoly dolog, hogy egy ilyen változtatás miatt bárkinek is komoly kára keletkezzen. Nem az volt, hogy mondjuk... megbeszéltük, hogy megyünk megy adott étterembe, de ug hirtelen gondol egyet, és átvisz minket egy másikba, aminek rossz híre van. Ekkor mondhatjuk, hogy anyagi kára lett a többieknek, mert kiadták a sok pénzt a bűnrossz kajákra. De hogy valaki azt írja, hogy elrontotta ezzel az egész estéjét, azt azért erősnek tartom. Vagy nem tudhatom, hogy gondolkodhat ő, vagy miért írta ezt. Amúgy ha bármi hátsó szándéka volt ug-nak, a következőt tudom elképzelni: Mivel pszichológus (tényleg ez a végzettsége, és Gamer-pszichológus akar lenni), felmérte, hogy na vajon a játékosok hogy reagálnak a hirtelen jött változásra. Több pszichológiai könyvet is olvastam, többen is azt írták, hogy az ember személyiségét nagyon jól fel lehet mérni azzal, hogyan reagálnak a hirtelen jött változásra. Ha valamit el tudok képzelni, akkor ezt. Vagy egyszerűen csak kedve volt felrúgni a szabályokat, és valami újat kipróbálni. Minden más hátsó szándék a személyes elméletem szerint gonoszság.

De a hőzöngőket is megértem, valaki azt írta, hogy mirrorban Frantic tárgyrendszerrel (mert hogy ilyen is be volt állítva) már komolytalan volt. Pont ezt írtam régebben, amikor kipróbáltam a keddi keménykedés játékot. Ott 200cc-n nyomatják Frantic tárgyrendszerrel. Ugyanez a szituáció: Átláthatatlan, bármikor húszan neked jöhetnek, közben olyan gyorsan megy a kocsi, hogy kiismerhetetlenné válik minden kanyar, így egyszerűen nem lehet komolyan játszani. Ennek ellenére végigmaradtam, és egyáltalán nem volt rossz a játék, vigyen be minket ug máskor is az ismeretlenbe.

Címkék: Mario Kart 8
Szólj hozzá!
2017. augusztus 13. 23:18 - supermario4ever

Assassin's Creed játékok

Itt vagyok Angliában, többek között vadászok néhány játékra, amit szívesen megvennék, és nagyon meglep, hogy az Assassin's Creed játéksorozat PlayStation 3-ra mennyire olcsó. Konkrétan £1.00-£1.50-ért lehet kapni, esetleg kicsit több, de igyekszem a legolcsóbb helyekről megvenni. Kettőt találtam is, amiket érdemesnek gondoltam, hogy megvegyem.

img_20170813_153627.jpgAz első játékot 1 fontért találtam a CashConverters-ben, a másodiknak az ára látható, a CeX-ben volt. Valószínűleg azért ennyire olcsó, mert mainstream cím lett az évek során, és ráálltak arra, hogy a későbbiekben évente jelenjen meg egy-egy újabb játék, a későbbiekről már sok rosszat lehet olvasni. Gondolom ezek rossz hírneve rontotta le az első játékok hírnevét is, ezért lehet ennyire olcsón kapni.

img_20170813_213439.jpgMert amúgy a második részről nagyon sok jót írnak, szinte istenítik a játékot, de hát most nézzétek meg mennyire olcsó. Ennyiért ajándék. Főleg azért, mert olvasok Assassin's Creed könyvet, az első kötettel kezdtem el, mely a második játék történetét dolgozza fel. Maga a történet is nagyon tetszik, de ahogy írva van, amilyen fordulatok vannak benne, valósággal lenyűgöz. Nemrég kezdtem el olvasni, a könyv felénél járok, és hihetetlenül leköt, olvasatja magát. A többit is meg fogom venni, és alig várom, hogy játszhassam, de ez sajnos egy darabig még nem fog előfordulni, mert még nincs PlayStation 3-am, és nem úgy állnak a dolgok, hogy a közeljövőben lesz, de ha lesz, akkor már tudok mivel játszani. :) Meg két játékot tervezek még venni PS3-ra.

  • Uncharted 2: Among Thieves
  • Naruto Ultimate Ninja Storm

Az Unchartedból azért a második részt, mert azt láttam annak idején a 2009-es MondoConon, és hihetetlenül tetszett az egész. A Naruto meg szintén MondoConos "találat", szintén 2009-es, azt ki is próbáltam, és nagyon bejött.

Azért is kezdtem el másfele kacsintgatni, mert amit kinéztem Final Fantasy IX-et, az ugyan kapható a Birkenhead-ben lévő CeX-ben, de olyan rossz állapotú volt, hogy nem adták végül el. Keresték, amikor kérdeztem tőlük, akkor látták, hogy nemcsak a tokja karcos, de rettenetesen nézett ki a négy lemez is. Egyébként sem vettem volan meg, mert a leírás is hiányzott. Ezt sajnálom, mert nem tudom, hogy hol tudnám megvenni, ugyanis a közelben nem tudok arról, hogy bárhol is kapható lenne. Ha pedig online akarom mondjuk eBay-ről megrendelni, azt érdemes lenne még itt Angliában elintézni, mert külföldre rettenetesen drága a posta. Utánajárok még a dolgoknak.

Szólj hozzá!
2017. augusztus 09. 18:33 - supermario4ever

Az első (valójában második) PlayStation játékom

Tegnap este megérkezett a legújabb Vaterás rendelésem, ami nem más, mint a nemrégiben vásárolt PlayStation konzolomhoz az első játék, ami a Croc: Legend of the Gobbos.

img_20170808_214241.jpgNagyon régen játszottam PC-n játékokkal, köztük volt a Croc is, és megtaláltam Vaterán első kiadásában, leírással egész jó áron, úgyhogy megvettem. Tegnap este érkezett meg, nem is vártam, hogy még tegnap megjöhet, mert elég sokáig nem jött értesítés arról, hogy megérkezett, ezért már csak a mai napra számítottam. De majdnem 21 óra volt, amikor megjött az értesítés, hogy megjött. El is mentem érte, már csak azért is, mert nagyon kellemes idő volt, és szeretek nyáron este, éjszaka sétálni. Most volt az első eset, hogy FoxPost csomagautomatába kértem rendelést. Ami azért jó, mert ez a legolcsóbb. Vaterás rendelést 400 forintért kiszállítanak. És lám, ők este is szállítanak ki, nagyszerű.

Még a Csaba Centerben átnéztem a játékot, bár a játék angol, de a leírás német. A benne lévő képek is eszembe juttattak játékból jeleneteket. Hazamentem, kipróbáltam, és tényleg. Nagyon szerettem annak idején, és tökéletesen ugyanaz, mint PC-n. Eszméletlen aranyos az egész. És a nyakamat rá, hogy a játék a Mario és a Sonic egy sajátságos egyvelege. Ha Yoshi véletlenül odaveszne (főleg ahányszor leugrott róla Mario a szakadéknál...), biztos, hogy Croc személyében reinkarnálódna. A platformer jelleg tisztára a Super Mario 64-ből van kölcsönözve. Vannak különböző gyémántok a játékban, és ha megsebződünk egy ellenfél által vagy lávába esünk, akkor szerteszét hullanak a gyémántok. Úgy tűnik a fejlesztők szerettek Sonic játékkal is játszani. Amúgy nagyon tetszik így első blikkre. Azt látom, hogy nagyon jó játék, de nem akar olyan nagy hatással lenni rám, mint egy Mario játék. És talán pont ebben rejlik a nagyszerűsége. Gondoljunk bele, hogy manapság mennyien emlékeznek erre a játékra. És igazából a maga módján látom benne azt a nagyszerűséget, amitől ez a játék van olyan jó, mint akár a Super Mario 64, és hihetetlenül imponál, hogy nem akar hatással lenni rám, egyszerűen csak szórakoztat.

Majd írok a játékról részletesebben is, de most nincs lehetőségem behatóbban megismerni, mert nincs memóriakártyám PlayStationre, így nem mentődik el a játék. De nagyon örülök neki, és amint lesz memóriakártyám, komolyabban fogok vele játszani, hovatovább végig is viszem.

Azért írtam zárójelben, hogy valójában második, mert erre a PSX-re ez az első játék, de nagyon régen vettem már PS játékot, méghozzá a Final Fantasy IX-et. Képen is megörökítettem:

sdc10302_1.jpgEgy akkori osztálytársamtól kértem kölcsönbe PlayStationt, hogy játszhassak vele, és soha nem felejtem el, mennyire szerettem. Szabu volt az, aki nagyon szerette (illetve állítom, hogy most is szereti), és annak idején sokat beszélt nekem róla. Akkor letöltöttem az OST-t, sokat hallgattam a zenéjét, hihetetlenül jó zenéje van a játéknak. Nagyon sokat hallgattam annak idején. Meg is vettem a játékot, sokat játszottam vele, csak aztán eladtam Chewie-nek még 2009-ben. Újabb adás-vétel, amit megbántam... Főleg, hogy vissza se tudom vásárolni tőle, mert azóta már ő is eladta. De talán nem is akkora baj, ugyanis most nézem, hogy eBay-en baromi olcsó a Final Fantasy IX, legalábbis arra számítottam, hogy 70-100 font körül lesz, erre már 20 fontért lehet venni teljes változatot. Ez óriási, hamarabb lesz Final Fantasy IX-em, mint gondoltam volna.

Szólj hozzá!
2017. augusztus 04. 13:42 - supermario4ever

Csütörtöki Mario Kart verseny vegyes érzelmekkel

Kedden volt egy kisebb eszmecsere a verseny után, mert mondtam, hogy nekem nem jött be a 200cc-s frantic tárgyrendszeres verseny, és akkor Subi vetette fel, hogy mivel a csütörtöki nap egyedüli üres nap, akkor legyen aznap egy tárgyak nélküli verseny, akkor már valódi versenyszellemmel, komoly játékkal. Egyből megtetszett az ötlet, egyedül az nem lelkesített, amikor MagicT javasolta, hogy legalább gombák legyenek, hogy aki ismeri a rövidítéseket, az legalább azokat le tudja vágni. De nem akartam csak azért elutasítani, mert nekem nem tetszik, ne múljon ezen a bajnokság népszerűsége, ezért szavazásra bocsájtottam a kérdést. A gombás verseny nyert. Akkor így állítottam be, és a néven tanakodva a "csütörtöki csörte" név nyerte el a nép tetszését, így 150cc-s gombás versenyt hoztam létre az előbb említett névvel. Tarolni itt sem taroltam, ennek ellenére sokkal jobban élveztem ezt a versenyt, mint a keddit. Ilyen eredmény született.

mario_kart_8_csutortoki_eredmeny_1.jpg7-en voltunk végig, úgyhogy lényegében utolsó lettem, de tényleg azt tudom mondani, hogy nekem bejött ez a verseny. A keddihez képest biztos, mert az nekem már túl komolytalan volt. Egyrészről a tudásom sincs meg hozzá, mert keveset játszottam 200cc-n, másrészt meg a frantic tárgyrendszer, tényleg azt ad mindenkinek, amit épp kisorsol, függetlenül attól, hogy ki hányadik lett. A tegnapi versenyen meg csak gomba volt, amit a rövidítéseknél lehet használni, illetve füves, homokos, egyéb pályán kívüli részeknél lehet használni, és mivel sokkal jobban számított a tudás, ezért valamivel komolyabb is volt az egész verseny. Csakhogy ez nem jött be a játékosok nagyrészének. Valaki ki is írta nyíltan, hogy ez nem az ő versenye, ebből kiszáll, valaki meg szarkasztikus megjegyzéssel jelezte, hogy ő nem így képzel el egy bajnokságot. Igazából én is "lukewarm"-nak éreztem az egészet, nem volt meg az a fajta szerencsefaktor, ami a pénteki és a vasárnapi versenyen megvan, hogy tárgyakkal lehet trükközni, és valahogy én is a középmezőnybe kerülök. És gondolom, hogy a többiek is pont ezt hiányolták, tehát, hogy nem lehet tárgyakkal extrán trükközni. Ezáltal részemről is kimaradt az a fajta izgalom, hogy na, meglesz a 6. hely, vagy az 5. hely? Nem előz be senki a végére? Itt biztos volt minden.

Fel is vetettem a többieknek, hogy akkor töröljem ezt a bajnokságot, de aztán abba maradtunk, hogy maradjon meg, legyen ez a kezdők versenye. Valószínűleg az lesz, mert pont a magas pontszámúaknak nem tetszett a dolog, és végülis miért is ne? Legalább lesz egy nap a héten, amikor lesz esélyem egy jó eredményre. Aztán meglátjuk, jövő csütörtökön ki fog beszállni, nekik hogy tetszik a játék, és milyen eredmény fog születni. Annak fényében majd változtatunk dolgokon, ha kell.

Címkék: Mario Kart 8
Szólj hozzá!