2008. április 30. 08:21 - supermario4ever

Átfedések a Mario és Zelda játékok között

Nem tudom, hogy ki mennyire van képben, de vannak azonosságok a Mario és a Zelda játékok között. Szám szerint három. Kettő jött át Zeldából Marióba, egy meg Marióból Zeldába:

1. Van a furulya, amit megszerzel az első Zelda játékban, emellett van a Super Mario Bros. 3-ban is furulya. Ha megszólaltatod őket, felfedezhező, hogy mindkettőnek ugyanaz a hangjuk.
2. A Wizzrobe-ok, akikről lentebb írtam, a Super Mario World kastélyában is megtalálhatók, csak ott Kamek a nevük.
3. A Link to the Pasttől kezdve az összes Zelda játék tündér zenéje ugyanazon a dallamon alapul. Hallgassátok csak meg a Super Mario Bros. 3 3. világának a zenéjét! Ugye, hogy ismerős?

Egyébként nemcsak a Zelda és a Mariók között van ilyen kapcsolat. Az Amerikai Super Mario Bros. 2-ben találhatók ilyen lebegő gömbök. Ugyanez megtalálható a NES-es Kirby's Adventure-ben.

Egy pár szót szólnák a Kirby játékszériáról. Nagyon jó Nintendo Franchise. Legfőbb ismertetőjegyei a könnyűség és a korát meghaladó grafika. Igen, a Kirby játékok nagyon könnyűek. A NES-es Kirby's Adventure-t is simán végigvittem. És a grafika! Komolyan mondom a NES-es Kirby az SNES-es játékok között is simán elvegyülhetne, annyira szép! Ha valaki szeretne egy könnyed, de mégis élvezhető játékkal játszani, azoknak bátran ajánlom a Kirby játékokat! Ha már nincs NES-ed, Virtual Console-ról is letölthető a Kirby's Adventure.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://supermario4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr8812715404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása