2009. március 29. 19:59 - supermario4ever

Master Quest folytatása

Az első Dungeon utáni történésekkel folytattam a Master Questet. Először elmentem a Hyrule Castle-ba. Már elsőre ki tudom kerülni az őröket, van már gyakorlatom benne. Találkoztam Zeldával. Különösebben nem idegesített (mint sokakat) hallgatni a történetét újra, meg ismétlés a tudás anyja, jó tudni a történetet. A piacon megvettem a Hyliai pajzsot, majd tettem egy próbát a rúpiás céllövölde játékkal, ami most sem ment. Csak 2 rúpiát lőttem ki a 10-ből. Ez nekem nehéz. Lehet, hogy ha gyakorolnám, akkor menne. Egyébként 0-7 rúpia találat esetén nem jár ajándék, 8-9 találatkor ingyen újrapróba jár, és ha sikerült mind a 10-et eltalálni, akkor valami nagy ajándék jár. Gondolom egy szívnegyed. Egyszer majd komolyan megpróbálom megcsinálni, mert tervben van véve, hogy az összes Zeldát 100%-ra végigviszem, de ez majd később. Előbb az összes Zelda összes verzióját akarom végigvinni úgy, ahogy megy. Hosszú távra tervezem írni a blogot! :O Aktívan legalább 3-4 évre, aztán ha kész lesz minden Zelda minden verziója 100%-ra, akkor ilyen tudományos ismertetőket fogok írni a Zelda játék minden részlegéről. Garantálom, hogy kb. 7 év múlva mindenki tudni fogja, még a legkisebb fűszál is hol van a játékban! :O Visszatérve a Master Questre, Hyrule Castle-ből kijőve elnéztem a Lon Lon Ranchra. Megtanultam Epona dalát, megleltem a rejtett szívnegyedet, és a Super Cuccók meglelésével megkaptam az első üvegemet. Aztán mentem a Kakariko Village-be. Megpróbáltam megtalálni a hét elkóborolt tyúkot, de csak ötöt sikerült. Egyről halvány lila gőzöm nincs, hogy hol van, a másik meg elvileg egy dobozban van, de azt nem lehet karddal szétverni. Lehet, hogy oda keleltt volna bukfencezni? Ezt nem próbáltam. Aztán a temetőben ténykedtem egy kicsit. Megtanultam a Nap dalát, valamint megpróbáltam Dampéval, a sírásóval kiásni egy szívnegyedet, de nem jártam sikerrel. Komolyan, bizonyos szívnegyedek lehetetlen helyeken vannak. Itt mentettem, legközelebb Goron City.

Szólj hozzá!
2009. március 29. 09:08 - supermario4ever

Photoshopos szárnybontogatások

Tegnap délután feltelepítettem a legújabb verziójú Photoshopot, és bár soha nem volt dolgom vele, elhatároztam, hogy kitanulom, amennyire csak lehet. Az informatika tanárom azt mondta, hogy elég nehéz kitanulni a Photoshop használatát, de élvezet rájönni dolgokra, és aztán használni őket. Nos, mond valamit. Ígérem, csinálok valami Zeldásat, de most ilyet akartam csinálni. A bal oldali nagy képből sikerült kiszednem a hátteret, de a jobb oldaliból nem. De ha belegondolok, talán nem is baj, mert szerintem elég jól illik a háttérszínhez. A hátteret feleslegesnek tartottam kidekorálni, mert az albumok úgyis kitöltik a képet. Ennyi albuma van, és még kettő így sem fért el. Egy mini-album és, egy olyan lemez, ahol énekes- és zenészbarátai éneklik fel a dalait. Most elsőre ilyen lett. Akár véleményeket is várok, hogy kinek mi a véleménye, mit javíthatnék, mivel lehetne jobb egy Photoshopos munka?

Egyébként nemrég feltöltöttem a YouTube-ra a kedvenc albumomnak, a God Speednek mind a 12 dalát. A lemez első dalt egyszerűen imádom, megmutatom itt is, szeretném ha minél többen ismernék, hátha másnak is megtetszik.

https://www.youtube.com/watch?v=MtSSI-NyNe4

Címkék: Masami Okui
Szólj hozzá!
2009. március 28. 17:36 - supermario4ever

Újabb régebbi konzolos újságok

Sokat gondolkodtam azon, hogy ma reggel megvegyek-e megint egy régebbi újságcsomagot, mint ahogy nemrég megvettem 2 régebbi Play Zone magazin számot egybecsomagolva olcsóbban, és végülis mellette döntöttem. 3 db DVD kiadványos Game Master magazin volt egybecsomagolva 1796 forintért. A 2006/1, 2, 3 számok. Ez lett a Play Zone magazinból. Így végignézegetve, tetszik. Jó kis újság. A kicsit meg akár szó szerint lehet venni, mert eredeti formáját nem sokáig őrizte meg, állítólag még 2006-ban összeesett, és színes újságból lett egy színtelen, egyszerű, kisebb méretű, már csak tippeket, és végigjátszásokat írnak. Kár érte, mert tényleg jó volt. Nagy hangsúlyt fektettek a dizájnra, hogy a lap minél igényesebben nézzen ki, és beleolvasva az írásokba, elismerést érdemelnek. Nagyon jókat írtak. Ha lehet még így kapni régebbi számokat később, szerintem lecsapok rájuk. És megvettem az újság jelenlegi 2009/1 számát is. Így komolyabb külsőségek nélkül is jól néz ki az újság, részletes végigjátszások vannak benne. Szerintem megéri a 396 forintot. Ja, és a régebbi újságkiadványok DVD-s kiadásúak. Még nem néztem bele a DVD-be, de majd kíváncsi leszek rá.

Na lehet, hogy azt mondtam, hogy azért túlzásnak tartom Krisi szobáját, amennyi Nintendós cuccok vannak benne, de az nem azt jelenti, hogy nem fogadnék el olyat! :O Ezért úgy döntöttem ma reggel a Forma 1 nézése közben, hogy leporolom a Nintendós plakátjaimat, és kirakom a másik szobám falára. Amiknek már nem jutott hely. Ezeket a nagyméretű plakátokat nem valami leányálom kiragasztani, mert mindig leesik. Még gyurmaragasztóval is. Úgyhogy egy időben feladtam a küzdelmet velük, és eltettem őket a szekrénybe. De ma reggel elővettem, és kiraktam, remélem, hogy kint maradnak. Ezeket a plakátokat a Game Parkból lehet szerezni. Vannak olyanok, amik direkt módon ki vannak téve, hogy szabadon elvihető. Néha szoktam vadászni őket, amikor arra járok. A WarioLand 4 plakát már nagyon leharcolt állapotban van, úgy találtam meg, na mondom, azért hazaviszem. De a többi jól néz ki. Készítettem róluk képeket:

Jórészüket még most is lehet kapni a Game Parkban. A nagyobbakat inkább a 17. kerületiben érdemes keresni, de a kisebbeket a Keleti Pályaudvar mellett a mai napig meg lehet találni. Ezeket nagyrészt 2006-2007-ben szereztem.

Ja, és még egy jó hír: Most már biztos, hogy DSiWare-ről letölthetőek lesznek a GB, GBC, GBA játékok. Ez a hét, komolyan, a jó hírek hete. Először volt az új Zelda, majd, hogy közvetlen érhetjük el az SD kártyás játékainkat Wiin, harmadjára meg, hogy kapunk Majora's Masket Virtual Console-ra, most meg ez. Jó hetünk van most.

Szólj hozzá!
2009. március 27. 05:40 - supermario4ever

Good bye Great Deku Tree!

Kész a Master Quest 1. Dungeonja. Végülis nemcsak nehezebb lett, mert máshol vannak az ellenfelek, és vannak újabbak is, hanem mert másak lettek a logikai feladatok. Volt 1-2 olyan hely, ahl percekig ültem, hogy most vajon mi a megoldás? De sikerült rájönni segítség nélkül. ^^ A főellenség előtt van a három Deku Scrub, akiket egy bizonyos sorrendben kell "megütni". Itt nem az a sorrend, mint az eredetiben, hanem: (és most ne figyeljen, aki nem szereti a spoilert! :O) 3-1-2. Egyébként a Deku Scrubok is érdekes tulajdonsággal vannak felruházva. Itt már csak 1-2 mondja, hogy feladja, a többi meg kell ölni. A főellenség, Gohma itt is ugyanolyan egyszerű volt, mint az eredetiben. Tehát akkor gondolom a későbbi főellesnégekre is igaz lesz, hogy azok nem lettek nehezebbek. De megnézném Ganondorfot! De ott még nagyon nem tartunk! :O Arra azért majd kíváncsi leszek, hogy a Gerudo Fortressben vajon az építészek máshova lettek bebörtönözve? Ha belegondolok, édes mindegy, mert már az előzőekre sem emlékszem. ^^' Most egy darabig ugye Side Questelek, utána jöhet a Goronok Dungeonja. Arra még azért kíváncsi leszek, hogy a Hyrule Castle-ban vajon másképp lesznek az őrök? Na az ma kiderül.

Szólj hozzá!
2009. március 26. 09:01 - supermario4ever

Visszajelzések a Spirit Tracksről

Gamer365-re is felkerültek a képek, trailerek, és szinte kivétel nélkül mindenki elismeréssel nyilatkozik róla. A Zelda az egyetlen olyan Nintendo játék (a Metroid mellett), amiről még a Sony, Microsoft tulajok is pozitív szájízzel beszélnek, és néha egy-egy Zeldás hír kapcsán mondják, hogy szívesen beruháznának egy-egy Nintendo-gépezetre. Egyetlen egy valaki nyilvánult meg úgy, hogy mégis mi ez a grafika, ennél még a PSX is többet tud! Én ilyenkor jókat tudok nevetni, és azt mondtam magamban, hogy a Playstationnek is több esze van, mint neki.

Aztán mi egymás között is elhumorizáltuk, hogy ha ekkora főszerepet kap a vonat, biztos, hogy Zelda nyer egy éves MÁV-bérletet, és a főellenség Ganondorf lesz, akit el kell kapni, mert bliccelve utazik. És akkor én azt mondtam, hogy a Wind Wakerben, meg a Phantom Hourglassban sem a kalózok a főellenségek. Szóval elvoltunk mi a találgatásokkal.

De én kiváltképp örülök, hogy vonatozni lehet a játékban, mert nagyon szeretek utazni vonaton. Én, amikor Békéscsaba-Szolnok-Budapest vonalon vonatozok, soha nem unatkozok, mindig élvezem az utazást, míg látom, hogy mások épp, hogy el nem alszanak. És most Zeldában vonatozni... Szóval számomra dupla az öröm!

Szólj hozzá!
2009. március 25. 18:47 - supermario4ever

Új Zelda játék!

És igen! Kapunk új Zelda játékot Nintendo DS-re. Címe: The Legend of Zelda: Spirit Tracks lesz. Vonatozni lehet benne. Ennyi az összes eddig tudott info. Valamint az, hogy még idén megjelenik. De már ez a vonatozás is sok gondolatot ébreszt egy Zelda fanban. Több helyen is beszéltük már, hogy már kicsit unjuk a megszokott Zelda-sziluettet, valami mást szeretnénk. Vonatozásra volt már lehetőség a Minish Capben. De itt nyilván sokkal nagyobb teret fog kapni a vonatozás, és az is lehet, hogy nem a megszokott légkörű játékteret fogjuk kapni. Hisz az eddigi Zeldákat ha nagyon be akarjuk a történelembe határolni, akkor a középkorba tehetjük. Így én személy szerint azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy akár egy futurisztikus Zeldát is kaphatunk, mint a Final Fantasyk közül a 7. rész. Szerintem olyan év végére várható.

És mi volt még a Nintendo-konferencián? Természetes számokkal kezdték, hogy a Wiiből már 50 millió kelt el, a DS-ből meg 100 millió. Van egy jó hír is nekünk, Nintendósok számára: Új Wii menü update-et kapunk 4-es sorozatszámmal, mely már közvetlenül olvassa be az SD kártyáról az adatokat, így közvetlenül játszhatunk az SD kártyán tárolt játékokkal, valamint már nemcsak a 2 GByte-os SD kártyákat olvas be, hanem magasabb memóriájúakat is. Még a Final Fantasy fanok örülhetnek, a 4. rész WiiWare-en folytatódik. Új WarioWare játékot is kapunk, ahol különböző pózokat kell végrehajtani. Lényegében ennyi.

Szólj hozzá!
2009. március 25. 16:40 - supermario4ever

Nintendo-konferencia a GDC-n

A Game Developers Conference 2009-ben is megrendezésre kerül. Nemsokára, 17 órakor kezdődik a Nintendo konferencia, amit különösen nagy izgalommal vár a Nintendo-tábor, mert várják az új Zelda játék bejelentését, meg reménykednek abban, hogy a tragikus 2008-as E3-as szereplés után most valami hatalmas dobása lesz a kiotói cégóriásnak. 20 perc múlva kezdődik. Néztem a GameSpoton, vagy az IGN-en, hogy esetleg fogják-e valahol élőben közvetíteni, de nem láttam, viszont a Gamer365 liveblogolni fog, vagyis egy híren belül azonnal megírnak mindent, azt frissítik. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. Ha vége lesz, én is írni fogok róla.

Címkék: Nintendo
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása