2009. július 11. 11:47 - supermario4ever

Pikmin a lemezeladási listákon

Akinek megvan a Super Smash Bros. Brawl az bizonyára ismert a Pikmin dalok közül az "Ai no Uta" című dal, mely magyarul annyit tesz, hogy a szeretet dala. Viszont az talán kevésbé közismert, hogy az összes video-játék dal közül ez érte el Japánban a legnagyobb sikert! Ugyanis nincs Japánban még egy olyan videojáték-dalból készült kislemez, mely 10 hétig szerepelt a Japán lemezeladási lista Top 30-ában! A borítója is igen mutatós lett:

Megjelenési dátum: 2001. december 5.

1. hét: 80.640 2. hely
2. hét: 100.240 4. hely
3. hét: 107.740 2. hely
4. hét: 127.290 2. hely
5. hét: 41.850 2. hely
6. hét: 51.240 2. hely
7. hét: 39.150 6. hely
8. hét: 29.250 8. hely
9. hét: 19.370 21. hely
10. hét: 12.180 28. hely
Összes eladás: 632.350

Ez a szám azért nagyon jelentős, mert a 2002-es összesített 100-as kislemez-eladási listán a 8. helyre került fel. A dalt egyébként a Strawberry Flower nevű együttes énekelte fel, melyek mind egy Pikmin nevével lettek ismertek.

Három dal található a kislemezen:

1. Ai no Uta
2. Namida ga Afureta
3. Ai no Uta (off vocal version)

Manapság már nagyon ritka ez a kislemez, egyáltalán nem gyártják.

Még két kislemezt adott ki ez az együttes, és az első hatalmas sikere után hatalmas várakozás előzte meg. Viszont a másik két kislemez sajnos a közelébe nem ért eladások terén.

A második kislemez címe Pikmin Dance, mely a Ai no Uta dalnak hárm remixverzióját tartalmazzal. Míg az előző kislemez jól láthatóan 10 hétig szerepelt a Top 30-ban, addig ez egyáltalán nem került fel.

Track list:

1. Techno de Pikmin
2. Pikmin no March
3. Pikmin Ondo

Ezeket a dalokat én egyáltalán nem ismerem, de biztos jó lehet. Egyébként 2002. március 27-én jelent meg.

A harmadik kislemez: A Tane no Uta még talán ismerős lehet, ez is szerepelt a Brawl OST-ben. Ez már kicsit jobban szerepelt, mert egy hétig megjelent a japán kislemezeladási listán a 28. helyen 5.727 példány került eladásra. A kislemez 2004. május 19-én jelent meg.

Megjegyzésképp annyit azért tudni kell, hogy az Ai no Uta sikere azért is jelentős, mert Japán akármennyire is anime-nagyhatalom, az anime és videojátékokból készült dalok általában mérsékelt sikert szoktak aratni, sőt a videojátékok zenéi kifejezetten bukások szoktak lenni. Ellenben a Pikmin jelentősen megreformálta a videojáték-dalokról adott elméletet. Én szeély szerint örülök neki, mert megérdemli. A Pikmin egy fantasztikus játék!

Címkék: Pikmin
Szólj hozzá!
2009. július 06. 23:50 - supermario4ever

Mario Kart Wii teljesítmények

Piros betűs nap ez a mai a Mario Kart Wii szempontjából. Ugyanis sikerült elérnem az összes Grand Prix futamon legalább az 1 csillagos minősítést, így már online is 1 csillag van a nevem mellett. Szegénység, ide vagy oda, jó érzés ott látni az egy csillagot, régi Gamer vágyam volt kihozni az egy csillagos minősítést. Érdekes, nekem nem is volt annyira nehéz, és idegölő, mint ahogy azt egy pár embertől hallottam, hogy megviselte őket, mire elérték az egy csillagot. Az 50 és 100cc simán ment, erre számítottam is, de aztán abban a hitben éltem, hogy 150-től már rázós lesz, de nem volt az. Mach Bike, és a Miim társaságában simán vettem az akadályokat. Nem mondom, hogy mindenen simán átmentem, mert voltak nehezebb részek is, de alapból én sokkal kevesebbet idegeskedtem rajta, mint ahogy a többiektől hallottam. És most már 2 helyen van meg a három csillag. Egyik a 100cc Mushroom Cup, a másik meg Mirror Leaf Cup. Nagyon meg voltam lepve.

Persze most szépen mutat az egy csillag, de azért nincs megállás! Következő lépcsőfok az lesz, hogy kitanulom tökéletesre manualon a driftelést, aztán jöhet a két csillag, és ha egyszer Isten is úgy akarja, akkor egyszer még lesz három csillag a nevem mellett. De az még nagyon messze van. Pláne, hogy mondogatják, hogy szinte a lehetetlenség határán van a három csillagos minősítés, és sokaknak csak Homebrew Channellel történő megbabrálás után van. Szerintük. De én ebben nem nem hiszek. Elhiszem nekik, hogy rettenetesen nehéz a három csillag, ezt olyanok mondják, akik nagyon profik a Mario Kartban, de akkor sem hiszem azt, hogy Homebrew nélkül nem lehet senki három csillagot. Majd én megmutatom nekik! :o

Címkék: Mario Kart Wii
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása