2010. szeptember 03. 23:53 - supermario4ever

Emiko Shiratori: Yume no Sekai he

Úgy tűnik, csak blogpostot kell írni arról, hogy mit hiányolok, és máris jön a segítség. ^^ Light Lugia barátom, segített megtalálni a Múmin opening dalát, ami ment Magyarországon is. Sőt, időközben megtaláltuk a komplett kislemezt is! Ugyanis single-ön is megjelent a dal. Visszahallgattam, és a sok régi emlék... Leírhatatlan érzés töltött el. Persze akkoriban mit sem tudtam az ázsiaiakról 5-6 évesen, csak azt láttam a TV-ben a híradóban, amikor arról beszéltek, hogy Japánban földrengés volt, vagy Kínában bányabaleset, akkor mindig ment az alsó sávban az az írás... Akármennyire is érdekes, már ekkor különbséget tudtam tenni a két nyelv között, ugyanis, ha azt láttam, hogy a karakterek "ritkábbak" akkor biztos voltam benne, hogy japán szöveg megy. Meg volt egy karakter, amit valamiért nagyon megjegyeztem magamnak anno: の, ami ugye a "no" jel. És hogy mi jutott még eszembe? Az a hihetetlen boldogság-érzet töltött el, hogy tényleg 1992 óta ismerek japán dalt, de hogy akkor mennyire szerettem... Minden pénteken izgatottan vártam a 19 órát (a TV1-en anno ebben az időpontban ment), hogy már csak a dalt meghallgassam, na meg nagyon szerettem a rajzfilmet... Akkor még fogalmam sem volt arról, hogy animét nézek. ^^' Úgy határoztam, hogy közzéteszem a kislemezt.

Előadó: Emiko Shiratori
Kislemez: Yume no Sekai he
Megjelent: 1990. április 21.
Kiadó: StarChild (King Records) KIDA-5
A kislemez nem került fel az Oricon chartra.

1. Yume no Sekai he (夢の世界へ, Az álom világa)
2. Tooi Akogare (遠いあこがれ, Távoli sóvárgás)

Letölthető itt. (A letöltés tartalmazza a dalokat 192-es bitrátában, valamint a single scanneket)

Az opening dal nagyon-nagyon szép, ahogy azt fentebb is írtam, az ending dal engem akkor gyerekként sem igen fogott meg, és megmondom őszintén most sem... És nincs off vocal version! T_T Így csak vocalos kfn-t tudok csinálni belőle, de azt mindenképp szeretnék. ^^ Különben Az énekesnő neve sokaknak a Final Fantasy IX-ből lehet ismerős, ugyanis ő énekelte a Melodies of Life dalt. Aki leszedi ezt a kislemezt, annak kellemes nosztalgiázást. ^^

Szólj hozzá!
2010. szeptember 03. 14:31 - supermario4ever

SACD lejátszó a láthatáron

Úgy tűnik, hamarabb tudok venni ilyen szerkezetet, mint gondoltam. ^^ Ugyanis a Vaterán van egy DVD lejátszó, ami SACD-t is lejátszik, és csak 9.000 forint. Szerintem nagyon megéri, még ebben a hónapban lecsapok rá.

De az biztos, hogy ritkábban fogok tudni CD-t rendelni Japánból (nem mintha eddig is napi szinten tettem volna ezt), mivel nemcsak hogy gyengült a Forint, de a Japán Jen ezzel szemben erősödött az elmúlt időkben. Ezt abban vettem észre, hogy tavaly május végén tettem szert Okui Masami: Akasha CD-jére, mely mivel Limited Edition volt, ezért 3.990 jen volt, és még rájött a postaköltség, ami 750 yen, így nekem forintban kb. 9125 forint volt a CD. No most a CDJapannél minden CD-t ÁFA-mentes áron lehet megvenni, így ez a lemez "csak" 3.800 jen volt (ebből ki lehet számolni, hogy Japánban 5% az ÁFA). Ugorjunk 14-15 hónapot, ugye most augusztusban vettem meg Suara: Yumeji SACD-t. Ez 3.200 jen (ÁFA nélkül 3.048 jen). A pk. maradt 750 jen, tehát japán jenben olcsóbb volt, mint maga az Akasha CD, mégis majdnem 9.500 forintot kellett kiadnom érte. Most aki esetleg a fejéhez kap, hogy minek kiadni a pénzt, amikor le lehet tölteni, megírok valamit, amit szerintem kevesen fognak érteni. Nálam ez a CD már elért egy olyan magas szintet eszmei értékben, ami már-már a felbecsülhetetlen kategóriát jelenti. És úgy gondoltam, hogy Tescós munka után a megélhetés mellett nekem EZ JÁR! Még nem tudom lejátszani, de már az a gondolat is hihetetlen boldoggá tesz, hogy megvan eredetiben. És még ha le fogom tudni játszani. Mondjuk az szinte biztos, hogy ha tényleg élvezni akarom az SACD hangzást, akkor dukálni kéne egy jobb hangfalnak is, de az már tényleg várhat. Különben, ha valaki szeretné, bescanneltem a borítót, itt letöltheti.

Címkék: Masami Okui Suara
Szólj hozzá!
2010. szeptember 02. 23:37 - supermario4ever

A következő lépcsőfok

Eseménydús és vidám napon vagyok túl. Miután elvégeztem az itthoni teendőimet, útnak indultam. Először a Sárkány Centerben levő kínai étterembe mentem be. Istenem, ez a harmadik eset, hogy megjárom olyan téren, hogy a kínaiak annyira furcsán beszélik a magyar nyelvet, hogy nem igaz. Bár ezt a srácot viszonylag értettem, csak ott történt 180°-os félreértés, hogy a kérdésére azt válaszolom, hogy helyben fogyasztanék, erre csomagol... Mindegy, legalább azt adta, amit kértem. ^^' És mivel teljes adagot kértem, a levest ajándékba adta. ^^ Így hát elvittem. Aztán betértem a közeli ázsiai élelmiszerboltba. Utána elmentem metróval a határ útra (hova máshova, mi?), még albérletet keresni, ugyanis Mystrával továbbra is tervezzük az összeköltözést, és hajtom a 19. kerület felé, ezért én is tettem most lépéseket. Megnéztem a közelben 2 ingatlanirodát, de panganak a kerületi albérletek... Egy volt, de az viszonylag messze volt, oda meg nem akartam már menni. Aztán elgondolkodtam, hogy lehet, hogy nem lesz rossz az, amit nézni fogunk. Ugyanis ő mutatott egyet, ami egész jól nézett ki. Ma 18 órakor nézzük (néztük) meg. Én még elmentem az iskolába intezni dolgokat, aztán jöttem is haza. Megettem, amit a kínaiból hoztam, egész jó volt ez is. Már 5 kínai étteremben ettem, ha rangsorolnom kéne őket, akkor a következőképp alakulna:

  1. East Dragon kínai étterem (Hungária körút-Erzsébet Királyné utca sarok)
  2. Négy Évszak kínai étterem (Garay út)
  3. Kínai büfé a Sárkány Centerben.
  4. Peking kínai gyorsbüfé (Határ út)
  5. Kínai Nagy Fal gyorsétterem (Békéscsaba, Csaba Center)

Persze ez csak a saját ranglistám. De az egyik étteremben szerettem volna szezámmagos csirkét kérni, de nem láttam. Kérdeztem, hogy van-e? Mondja, az... sok... van... Szerintem azt akarta mondani, hogy az soká lesz. Úgyhogy omlós csirke volt helyette, az is jó volt. ^^ A furcsa beszédről nekem mindig eszembe jut a Mikroszkóp színpad egy jelenete, ami nagyon tetszik:

https://www.youtube.com/watch?v=wMuyZCpg5WE

2:12-től kezdődik, de az előtte levő éneket is érdemes végighallgatni.

De nem maradtam sokáig otthon, mert szólt Mystra, hogy akkor lassan mehetek. A 13. kerületbe kellett menni. Találkozok vele, elmegyünk a házhoz, megnézzük, nagyon tetszik. Mindkettőnknek. És nagyon aranyos volt a hölgy, mindenben segített, minden kérdésünkre készségesen válaszolt, és látszott rajta, hogy természetesen kedves, tehát biztos, hogy nagyon jó lesz a kapcsolat. Szinte biztos voltam abban, hogy ez lesz az, de ők még meg akartak nézni egy albérletet. Megvártam őket, de kiderült, hogy abból nem lett semmi, úgyhogy felhívtuk a nőt, hogy kivesszük. Tehát összeköltözünk. ^^ Aminek nagyon örülök, mert csak olyannal költözök össze, akivel jól kijövök, és tudom, hogy nem lesznek problémák. Vasárnap lesz a nagy nap, már várom. ^^

4 komment
2010. szeptember 02. 09:36 - supermario4ever

Újra itt az ősz

Hát nagyon csúnyán búcsúzott tőlünk a nyár. A múlt héten még 30 fok feletti hőmérséklet volt, most meg alig van 15... De itt az ősz.

Ilyenkor szoktam sokat hallgatni Megumi Hayashibara régi albumait 1991-1994-ig bezárólag, valamiért az első 5 lemezét ilyenkor a legjobb hallgatni. És furcsa, mert csak 2008 óta ismerem Megumi teljes diszkográfiáját, de a hangszerelése miatt nagyon élethűen visszatérnek azokból az időkből emlékek. Mintha a megjelenésük óta ismerném ezeket az albumokat, holott ez internet és japán ismerősök híján ez igencsak bajosan valósult volna meg. ^^' De abban biztos vagyok, hogyha akkor megismertem volna ezeket az albumokat, akkor is nagyon szerettem volna Megumit. Sőt, meg merem kockáztatni, hogy akkor az egész életem másképp alakult volna, ha már akkor ilyen zenét hallgatok. De hát senki nem hibáztatható a nagy távolság miatt, és azért, hogy csak Japánban jelentek meg ezek az albumok.

Mondjuk animét emlékszem már 1993-ban láttam. Emlékeztek a Múmin című animére? Nagyon szerettem az opening dalát, nagyon szép volt. Csak van közöm az Anison zenéhez egészen kicsit korom óta. :D De most jutott az eszembe, hogy meg is kereshetném. *keres-keres* Sajnos a japán openinget nem találom meg, viszont az endinget megtaláltam:

https://www.youtube.com/watch?v=DL4eYsY82Ho

Ezekre a jelenetekre tisztán emlékszem. Meg a dal is ismerős. De a japán openinget sehol nem találom.

Szólj hozzá!
2010. augusztus 31. 20:46 - supermario4ever

Énekes vagy sztár?

Nagyon nem mindegy. A mai metropolban, láttam egy hirdetést, mely valahogy így szólt: "X-Faktor: Nálunk a győztesből sztár lesz!" Na ekkor gondolkodtam el bizonyos dolgokon. Ugyanis az ember akkor tud igazán boldog lenni, ha követi az álmait, még akkor is, ha mások esetleg őrültnek nézik miatta. És ekkor fordult meg a fejemben az a gondolat, hogy én énekes akarok lenni, nem sztár... Különben ezért (sem) nézek se kereskedelmi adókat, sem tehetségkutató műsorokat, mert itt már rég a felhajtásról szól minden. Olvastam fórumokon teóriákat ezekről, de ezeket azért nem írom meg, mert sehol nincs kőbe vésve, hogy így van ez. De az biztos, hogy itt is csak a felhajtásról szól az egész. Meg lehet nézni az előző tehetségkutatókat, hogy ki tudott fennmaradni. Már csak azért sem nézem ezeket, mert nekem Japánban születtek meg a csillagok. Hayashibara Megumi, Okui Masami, Suara, Ohmi Tomoe, angela, Kajiura Yuki, ALI PROJECT, és még sorolhatnám. Náluk jobbat úgysem tud senki, nekem ők a megasztárok.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása