2011. február 06. 19:59 - supermario4ever

2011 MondoCon Karaoke - Budapest, Hungexpo (2011. május 14-15.)

1. MONDOCON ÉNEKVERSENY ÉS 19. HAGYOMÁNYOS KARAOKE - Versenykiírás

Mi is ez és miért kapta ezt a nevet?

Az elmúlt pár év során, sokan és sokféleképpen léptek fel az Adarna TM által szervezett karaokeversenyek keretein belül, legyen az Helyben nevezős karaokeverseny, Mini Kaszinó Karaokeverseny, Előre nevezős verseny vagy több fordulós Beküldős karaokeverseny.

Ezen verseny elnevezést és formát azért találtuk ki, hogy minden olyan eddigi – vagy jövőbeni – versenyzőnek lehetőséget adjunk arra, hogy megmutassa, hogy valójában mire is képes. Ahogy az elnevezésben is szerepel, itt már nem csak karaokézásról beszélünk, hanem konkrétan a választott dalok betanulásáról. Hogy miért is van a többes szám, arra lentebb találtok választ.

Elvárások, feltételek és változások

a) A versenyre való jelentkezés módja az előnevezés

A regisztrációs oldalon regisztrálsz, meghatározod nevezési számaidat (összesen kettőt), majd egyikhez feltöltöd az általad készített és felénekelt hangfelvételt.

b) Összesen két dallal kell jelentkezni - egy lassú és egy gyors tempójúval

Ez nagyon fontos szempont, mindjárt két ok miatt is. Az első és legfőbb, hogy 2 választott dallal lehet (és kell) jelentkezni erre a versenyre! A lassú és a gyors azt takarja, hogy két egymástól jól hallhatóan eltérő ritmikájú dalról beszélünk. Nem a dal hangulata, hanem a ritmusa legyen érezhetően másabb. Ez azt takarja, hogy két darab éneket kell megtanulnod, ha kvalifikálni szeretnéd magad. Nem szabjuk meg, hogy melyik ritmikájú dalhoz készíted el a hangfelvételedet, amire viszont érdemes figyelned, hogy a nevezés során már mind a két számot meg kell adnod. Egyik, amihez a hangfelvételed a határidőig fel kell, hogy töltsed az előnevezéshez, míg a másik az, amivel majd a második fordulóban kell kiállnod a Conon a színpadra.

Szintén érdemes szem előtt tartani, hogy azok, akik bekerülnek a MondoCon Énekverseny kiválasztottjai közé, azoknak mind a két dalt kívülről kell tudniuk! A első két fordulóban még lesz lehetőségetek nézni a dalszöveget monitorról, ugyanakkor a túl sok lesés pontlevonással jár. A nagyszínpadon azonban erre már nem adunk lehetőséget egyáltalán. Ennél azonban te magad választhatod meg, hogy melyiket szeretnéd előadni.

c) Beszavazás és továbbjuttatás folyamata

Négy fordulóból áll ez a verseny:

0. forduló: Előnevezős forduló. Két számot kell meghatározni, egymáshoz képest egy gyors és egy lassú tempójút. Ezek közül csak egyhez kell feltöltened hangfelvételt. Ezek közül a szervezők, hangtechnikus(ok) és a zsűri tagjai kiválasztanak 19 versenyzőt, akik tovább juthatnak. Mivel 20 fő a maximális létszám, ezért a huszadik embert az Adarna regrendszerén keresztül szavazhatják be az ott regisztrált olvasók/riválisok/barátok. A szám módosítására a határidő lejártáig van lehetőség, de megkérünk benneteket, ha a számfeltöltést később is teszitek meg, minél előbb határozzátok meg a választott számaitokat. Erre azért van szükség, hogy időben jelezhessük, ha probléma adódna a választott számokkal, illetve hogy a szám KFN verzióját is minél előbb elkészíthessük ezzel elősegítve a gyakorlásotokat.

1. forduló: Conos forduló. Itt a beküldött hangfelvételen énekelt számot kell ismételten előadni. A zsűri ezt követően titkos értékelőt tart és kiválasztja a legjobbnak ítélt 6 versenyzőt.

2. forduló: "A Hatok versenye". Itt már csak a 6 kiválasztott versenyzőn van a hangsúly, ekkor adják elő a nevezésüknél megadott második dalukat. A fellépésük után a zsűri nyílt értékelést tart, tanácsokat ad és kiválaszt közülük hármat, akik bejuthatnak az utolsó fordulóba.

3. forduló: Színpadi forduló. A három bejutott versenyző kiválaszthatja a számai közül azt, amit a színpadon kell előadjon, és a produkciójuk után a zsűri eldönti a végleges sorrendet.

d) Szakmai zsűri fogja értékelni a hallott produkciókat

Előre kinevezett három tagú szakmai zsűri értékeli a produkciókat.

e) Az elkövetkező egy éven belül a dobogós helyezettek nem indulhatnak az Adarna TM által szervezett egyik versenyen sem

Ez egyértelmű szabály. Ugyanakkor az első helyezett egy Adarna Kupának lehet a boldog tulajdonosa. Ha csoport nyeri meg az első helyet, akkor a kupájukat a következő rendezvényen megrendezett karaokeverseny előtt kapják meg!

Határidők és egyéb jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók

1.) 2011. február 7. 20:00 és 2011. március 27. 20:00 között (8 hét)

A versenyre való előnevezés megkezdődik. Ez idő alatt lehet regisztrálni (valós adatok megadása kötelező), illetve nevezéshez megadni a 2 választott számot (ezek tempóban jelentősen el kell, hogy térjenek egymástól) és az egyikhez feltölteni a hangfelvételt mp3 formátumban. Amennyiben a választott számokhoz nem létezik hivatalos karaoke verzió, vagy a hangfelvétele hiányzik vagy nem értékelhező, illetve a tempóbeli különbség nem elegendő, azoknak a nevezését a határidő leteltével a karaoke szervezőség érvényteleníti. Ugyanúgy érvénytelen a jelentkezése azoknak, akik nem valós adatokat adnak meg a regisztráció során. Amennyiben a problémára korábban fény derül, a szervezőség e-mailben veszi fel veled a kapcsolatot (ezért fontos, hogy valós e-mail címet adj meg, amire az érkezett leveleid rendszeresen olvasod!).

Tilos a felvett hangot bármilyen formában digitálisan feljavítani (visszhangosítást, effektelést és a többi hangszerkesztőkkel előállítható modulációt). Ennek megszegése a versenyből való kizárást vonja maga után! Természetesen ez nem az összevágásra, időzítésre és hangerőállításra vonatkozik.

E-mailen vagy bármi más módon történő, illetve utólagos vagy helyszíni nevezést sajnos nem áll módunkban elfogadni.

Mivel a feltöltési időszak alatt bárki megnézheti mások milyen számmal neveznek, ezért számválasztáskor nézd át, eddig milyen számok kerültek kiválasztásra. A verseny során engedjük a számismétlődést, de ennek ellenére célszerűbb inkább olyan számmal indulni, amit más még nem választott.

Ha mégis vissza szeretnéd mondani nevezésedet, töröld a korábban feltöltött hangfelvételed és nevezési adataidat (választott számok). Ezáltal a regisztrációd az oldalon megmarad, de már nem jelensz meg a versenyzők között.

2.) 2011. március 28. 20:00 és 2011. április 17. 20:00 között (2 hét)

Ez idő alatt egy előre meghatározott zsűri, a szervezők, valamint a hangtechnikus értékeli a feltöltött műveket. A beküldött hangfelvételek alapján 19 nevezőt választanak közülük, akik mindenképpen bejutnak a következő fordulóba. Ez idő alatt az oldalon regisztráltaknak lehetőségük lesz letölteni mások felvételeit.

3.) 2011. április 18. 20:00 és 2011. május 1. 20:00 között (2 hét)

Azok, akik nem kerültek be a versenyzők közé vagy nem neveztek a versenyre, de az oldalon regisztráltak, lehetőséget kapnak, hogy szavazzanak a beérkezett felvételekre (pontosan 3-3 jelöltet kell kiválasztani ahhoz, hogy érvényes legyen a szavazás). Ilyen módon lehetőségük lesz arra, hogy még 1 versenyzőt bejuttassanak a versenybr ezen közönségszavazás által. Csak azok szavazatait fogajuk el, akik a valódi nevüket is megadják! Ennek hiányában a regisztrációjukat illetve szavazataikat töröljük!

4.) 2011. május 2. 20:00 és 2010. május 8. 20:00 között (1 hét)

A zsűri kihirdeti a szavazás eredményét.

5.) 2011. május 14-15. MondoCon

Az 1., 2. és a 3. Színpadi fordulók időpontja.

GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések)

Miért kellett megbonyolítani a versenyt? Miért nem feleltek meg az eddigiek (Kaszinó Karaoke, Beküldős, Helyben nevezős vagy a sima Karaokeverseny)?

Az oka egyszerű. Kicsit kinőtte magát az AnimeConokon megrendezett karaoke. Sokan már nem pusztán a karaokézás élményét tartják szem előtt, hanem hogy megmutassák hogy valójában mire is képesek. Ez a verseny arra ad lehetőséget, hogy kipróbálhassa magát mindenki, aki úgy érzi, hogy valamivel többre képes.

Miért kell a Conokon is sztárcsinálást majmolni?

Nem, nem majmolunk semmit sem, hiszen itt nem "sztárneveldét" nyitunk, hanem lehetőséget adunk egy sokkal színvonalasabb és komolyabb versenyre.

Mit kapok azért, ha nyerek, vagy benne leszek az első háromban?

Mindamellett, hogy ajándékot (illetve az első helyezett kupát), e mellé társul az elismerés és az, hogy ezzel sokat lehet tanulni: tapasztalatot szerezni a színpadra való kiállással és a dalok be tanulásával. Ehhez még mindenképpen hozzátartozik az is, hogy a szakmai zsűri elmondja nyíltan, hogy milyen hibák vagy ügyes megoldások voltak az előadásban, és hogy mire érdemes figyelni, ezzel is segítve a jövőbeni felkészülést.

Olvashatom a szöveget, amikor kiállok?

Az Előnevezésen és a 1. – Conos – fordulóban van rá lehetőség, de az utolsó két fordulóban nincs! Az 1. – Conos – fordulóban már nézzük, hogy ki hányszor pillant a monitorra, a túl sok lesés pontlevonással jár! Ezért ajánlatos felkészülten érkezni a verseny napján!

Ez már nem is karaoke...

Lehetséges, de mondjátok meg nekünk, hogy mikor volt vagy lesz ilyenre legközelebb lehetőségetek, hogy igazán megmutathassátok, hogy mire is vagytok képesek? Mindenesetre a későbbiekben ismételten fogunk karaokeversenyt is szervezni, továbbá az énekversenyen kívül könnyed karaokézésre is adunk lehetőséget már ezen a rendezvényen is.

Csoportos versenyre van lehetőség?

Természetesen! Annak csak örülni tudunk, ha csoportos előadás van! Arra azonban ügyeljetek, hogy csoportos vagy duett előadásnál olyan dalt válasszatok, amiben ténylegesen is több vokál van. Egy csapat 6 főnél nem állhat több főből!

Meggondoltam magam, nem tetszik a feltöltött dalom. Meg akarom változtatni. Szabad?

Igen, de megkérünk minél hamarabb tedd, hogy még a határidő lejárta előtt értesíthessünk, ha probléma adódna a választott számmal vagy a hangfelvétellel!

A helyszínen kések a verseny kezdéséről, mi lesz?!

Miután mindenki elénekelte a dalát, újra szólítunk. Ugyanakkor ajánljuk inkább, ha cosplayes vagy más jellegű Conos versenyen vagy, akkor előre jelezd nekünk, hogy megpróbálhassuk úgy összehozni a sorrendet, hogy a megfelelő legyen Neked is. Cserébe arra kérünk, hogy jelenj meg biztosan.

Mi van akkor, ha nem jelenek meg a 1. fordulón, attól még van esélyem bekerülni a 2. "Hatok versenyébe"?

Nem. Ha nem jelensz meg, akkor automatikusan ki lettél zárva a versenyből (és ez ugyanúgy igaz a 2. és a 3. Színpadi fordulóra is).

Milyen dalokkal nevezhetek?

Minden olyannal, ami anime vagy játék zene. A nevezésnél elfogadjuk az ázsiai zenéket (+doramák zenéit) is, akárcsak a jpop/jrock és visual kei műfajba tartozókat. Kizárást élvez minden olyan dal, aminek nincs vokál alapja vagy LQ megnevezés van feltüntetve a neve mellett. A választható dalok listáját megtaláljátok itt.

Most akkor ki, mikor, mit és hányan??? Nem értem!!!

0. forduló: n (beküldött hangfelvétel) (zsűri kiválaszt 19-et + közönségszavazással +1)

1. forduló: 20 (karaoke színpad, beküldött számmal) (zsűri választ)

2. forduló: 6 (karaoke színpad, másik választott számmal) (zsűri választ)

3. forduló: 3 (nagyszínpad az eredményhirdetés alatt, bármelyik számmal, amit énekelt) (zsűri rangsorol)

Eredményhirdetés: végleges sorrend a három nagyszínpados között nem sokkal a nagyszínpati produkciókat követően

Megjegyzés: A korábbi fordulók alatt nyújtott teljesítményed nem számít a későbbi fordulókban!

Egészséges versenyszellemet és jó versenyzést kíván az Adarna TM!

Címkék: Karaoke MondoCon
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://supermario4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr2112713944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása