2011. augusztus 13. 13:20 - supermario4ever

Wii Fit Plus ismertető I.

Most, hogy kipróbálhattam a programot, azt mondom, hogy 6.000 forintért is megéri (ennyi a Media Markt-ban, és a Saturn-ban), de 2.000 forintért szinte ajándék! Pont annyi extra van benne, hogy az eredeti árán megérje. Nekem már az önmagában tetszik, hogy megmutatja, hogy az adott gyakorlat elvégzésével mennyi kalóriát égetünk el. Egyébként kiábrándítóan keveset. ^^' De ami még érdekesebb, olyan új dolgot mutatott, amiről még soha nem hallottam, ez a MET, avagy Muscle Energy Technique. Ez az adott fizikai munka, mozgás intenzitását mutatja meg. Például az, hogy nyugalomban ülünk, és semmit nem csinálunk, annak 1-es a MET-je, de például a futásnak 5-ös. Ennek a kalóriaszámításban van jelentősége, ugyanis van egy képlet:

MET × kg × hrs × 1,05 = Kcal

MET: A mozgás intenzitása
kg: A tömeged mértéke kilogrammban
hrs: Az adott mozgás ideje órában
Kcal: Elégetett kalória

Az 1,05-ös szorzó szerintem csak azért van, hogy a MET értéke egész szám legyen. És ebből ki lehet számolni, hogy egy adott testmozgás mennyi kalóriát éget el. Például a helyben futásnak 5-ös a MET-je, az én 67 kilómmal így 175 kalóriát égettem el fél órás helyben futással. Ez a képletbe behelyettesítve a következőképp néz ki:

5 × 67 × 0,5 × 1,05 = 175

175 kalóriát elégetni azért, ha belegondolunk nem sok, ha csak azt nézzük, hogy egyes kajákban mennyi kalória van. Például egy 80-90 gramm zacskós chips 450-500 kalóriát tartalmaz, és egy kicsit utánaszámolunk, akkor kb. 80 percet kell egyfolytában helyben futni ahhoz, hogy az egész zacskó chipset kalóriaértékét elégessük, és milyen könnyen megesszük. ^^' Ez rávilágít arra, hogy tényleg vigyázni kell bizonyos kajákkal, mert amilyen könnyen ránk jön az energiaértéke, olyan nehéz leadni.

Ami még újdonság, a My Wii Fit Plus és a Training Plus. A Training Plus-ban kapott helyet 15 új gyakorlat. Mivel még nem próbáltam ki mindet, ezért majd egy következő postban ismertetem őket. De amiket eddig próbáltam, azok jók. A My Wii Fit Plus egy érdekes részleg. Egy öltözőben vagyunk, itt lehet lehet különböző adatokat megnézni, valamint gyakorlatokat végezni bizonyos szempontok alapján, hogy mit akarunk erősíteni, vagy mire akarunk fókuszálni. Van bemelegítés, hasizomerősítő gyakorlat, láb, de lehet fejleszteni a tartást, állóképességet, de lehet szimplán csak relaxálógyakorlatokat végezni. Ebben sem volt lehetőségem mindet kipróbálni, így erről is majd később írok részletesen. Van My Routine is, ahol te magad állíthatsz össze egy edzésprogramot, valamint a Favourites-ben megnézheted, mely gyakorlatokat végezted el a legtöbbször.

Ami még érdekes, hogy akár kisbaba és háziállat testsúlyát is meg lehet mérni. Gyerek és háziállat híján ezt nem tudtam megnézni, de ha lesz macskám, biztosan beveszem majd a buliba. Van Multiplayer Mode is, ahol 9 gyakorlatot végezhetünk csoportosan, itt inkább a móka a lényeg. Ha lesz lehetőségem, akkor ezt mindenképp kipróbálom. Mindazonáltal, hogy megmaradt a Wii Fitből ismert négyféle gyakorlatcsoport, a jóga, erőfeszítő gyakorlat, az Aerobic, és az egyensúlyi játékok, a Jóga és az erőfeszítő gyakorlat három új gyakorlattal egészült ki. Ezekről is majd legközelebb.

Tehát volt miért megvenni a Wii Fit Plus-t, ez ennyiből is kitűnik, és ez még csak az egyik fele. Úgyhogy én ajánlom mindenkinek, akiknek még csak a Wii Fit van meg. Viszont, akinek Wii Fit Plus-a van meg, annak felesleges beruháznia a Wii Fit-re, mert semmt nem vettek ki a Wii Fit Plus-ból, ami az előzőben benne lett volna. Maximum gyűjteménybe. Mint ahogy én is emiatt nem adom el a saját példányomat.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://supermario4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr5612713668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wii Fit Plus ismertető II « supermario4ever blog 2011.08.17. 21:40:52

[...] Wii Fit Plus ismertető I. [...]
süti beállítások módosítása