2012. január 14. 12:08 - supermario4ever

Gamer gyűjtemény

Régen csináltam a játékos gyűjteményemről képet, azóta beszereztem egy jópár játékot. Így megérett az idő arra, hogy ismét bemutassam a játékaimat.

Íme a NES játékok. A nagyon régi időkben csak a Super Mario Bros. és a Super Mario Bros. 3 volt meg, és mivel nem is nagyon ismertem helyeket, ahol be tudnék szerezni játékokat, ezért sokáig csak ez a kettő volt meg. Békéscsabán mondjuk nem is nagyon volt lehetőség. Az Univerzál áruház 2. emeletén lehetett játékokat venni, majd később nyílt meg az 576 KByte üzlet a Jókai u. 6 szám alatt. Úgyhogy a játékaim nagyrészét nemrég vettem. A Kirby's Adventure-t Krisi segítségével szereztem be 2006. július 14-én vadonatújan 1000 (!!!) forintért. Igen, a Game Park-ból! A legkedvesebb emlék a jófej-korszakukból.

A kedvenc konzolom a mai napig. Tessék megnézni a játékokat, nem csoda! A régi időkból a Super Mario All-Stars, The Magical Quest: Starring Mickey Mouse, és a Hurricanes maradt meg. A Super Mario Worlddel és a Super Mario Karttal csak jóval később 1995-1996 magasságában tudtam játszani, az egyik gyerekkori barátomnak volt SNES-e, és neki SMW volt mellé. A Kart meg a békéscsabai PSX shop által ismertem meg. Mivel fokozatosan voltam ismereteim (és anyagi lehetőségem), hogy honnan szerezhetek be játékokat, így fokozatosan tudtam bővíteni a gyűjteményemet, bár azóta van egy néhány játék, amitől megváltam. Például a Street Fighter II-t nagyon sajnálom, a Kirby's Fun Pak-nek meg gondolatban külön sírja van. R.I.P. T_T Azok a játékok nagyon kellenek. Az Aladdin csak kölcsönbe volt meg Szelinek köszönhetően, azóta visszakerült hozzá, de a Disney játékokat nagyon be akarom még szerezni. Meg a Hupikék Törpikék, és a Tom & Jerry SNES játék is a Wishlistemen van.

Na, a Nintendo 64-nek is van egy szép története. Ahogy írtam korábban, csak jóval később, 2000-ben tudtam szert tenni a saját példányomra, mert anyám 12-13 éves koromban mindig azzal jött, hogy már nem vagyok kisgyerek, ne játszak már. Azt gondolom, hogy ezt sokan átéltük. De 2000. április 18-án (pár nappal a 14. születésnapom után) megvehettem a saját példányomat! Se éjjelem, se nappalom nem volt enyhe túlzással élve abban a 2 hónapban, míg végigjátszottam 120 csillagra a Super Mario 64-et. A Mario Party-t 2005-ben vettem csak a kazettát mindössze 3 fontért, nagyon örültem neki, mert csak egyszer játszottam 2000 karácsonyán, és nagyon szerettem. A dobozt és a leírást később a Game Park-ban kaptam meg 2500 forintért. A Mario Party 2-t először emulátoron próbáltam ki, és annyira tetszett, hogy képes voltam 2007. februárjában kiadni érte 10.000 forintot, a Game Parkban volt teljesen újszerű állapotban. Most sem sokat romlott az állapota. No, nem azért, mert nem játszok vele, hanem mert kímélem. A Yoshi's Story, és a Donkey Kong 64 nincsenek meg, csak a dobozuk, de jó lesz majd, ha majd meglesz játék.

GameCube-ot se tudtam azonnal venni, csak 2005 májusában. Egyben hozott egy kisebb szünetet a konzolos életemben, mivel a Super Mario Sunshine és a Mario Kart: Double Dash!! kiabrándítottak a Nintendóból. Most tudom, hogy sokan imádják a SMS-t, de sajnos én így jártam. A 2005-2006 közötti időszak egyfajta mélypont volt a gamer-korszakomban, és csak 2006 nyarán rázódtam vissza, amikor Krisi bemutatott egy pár nagyszerű játékot, amivel előtte még nem játszottam. Még 2005 júniusában megvettem a Mario Party 5-öt Angliában, ezzel elég jól elvoltam akkor nyáron. Igazán megszeretni a GC-t csak 2008-ban tudtam, amikor nagyon Zeldáztam, és a Zelda Wind Waker teljesen megváltoztatta a véleményemet a konzolról. Azért kedves kis konzolként gondolok a GameCube-ra, de számomra mindig utolsó helyen lesz a Nintendo-konzolok között.

Sokakkal ellentétben bennem pozitív benyomást tett anno a Wii, amkor először megláttam a Wii Sports-ot rajta. Nekem bejött a mozgásérzékelés. Szerintem sokan az újdonság miatt fogadták be nehezen, emellett a a sok casual játék, és az olcsó előállítási költség miatt is szidták a konzolt. Nem is az olcsó mivolta volt a gond, hanem, hogy ennek ellenére drága volt. De én nagyon szerettem, és jól is jártam, mert 2008. március 5-én vettem meg a saját példányomat, amikor akciós volt a Media Markt-ban, 49.990 Ft. Akkor csak a Wii Sports volt, de azzal is sokáig játszottam, és szépen lassan jött a többi játék. Bár a végén jár ez a konzolgeneráció, de a Virtual Console-nak köszönhetően sokat játszok ezzel a konzollal.

A handheld korszak nagyon sokáig kimaradt az életemből. Tudtam róla, hogy létezik, láttam német reklámokban, a Mariós kalandkönyvben is láttam, mint nyeremény, és gondoltam, hogy jó dolog, de csak 2002 karácsonyán tudtam venni Game Boy-t. Az eredetit, a vastagot, a hatalmasat. Nagyon jó kis gép, akkor azért volt bennem egy rossz érzés, hogy kimaradt. Akkor a Mario & Yoshi, Tetris és Pokémon Gold Version volt. Már akkor gyerekesnek tartottam a Pokémont, ezért nem játszottam vele komolyan, persze ez a vélemény idővel változott. Aztán szépen lassan jöttek a játékok, sok jó jelent meg erre a kis kézikonzolra.

Game Boy Advance-et egy évvel a Game Boy után szereztem be, 2003 karácsonyára. A nagy karácsonyi hajrában vettük meg a Tescóban, mert volt sárga címkésen 15.000 forintért. Nem volt semmi baja, vadonatúj volt. Fehéret akartam venni, de már csak rózsaszín maradt. Nagyon nekem való szín... Aztán idővel lecseréltem fehérre. Erre a gépre főleg akkor vettem játékot, amikor 1-2000 forintos végkiárusítási áron voltak a Media Markt-ban, és a Tescóban. Akkoriban nagyon szerettem, mert nagyon hangulatosak voltak a játékok grafikái, és a zene is kellemes volt, és milyen nagy számnak tartottam akkor a sima GBA-t. Most meg... Nincs saját fénye, és ez ma már hatalmas hiányosság. GBA SP-t csak 2008-ban tudtam venni, de akkor nagyon jól jártam, mert a Tribal Editiont vettem meg, aminek sokkal erősebb a fénye, mint az első kiadású GBA SP-knek, mert azoknak még a kijelző alján volt egy kis lámpa, az világította meg a játékot. A Micrót 2007-ben vettem sárga címkésen a Tescóban. Pokémon Emeralddal volt 5.500 forint vadonatújan!! Ki lehet fogni a jó ajánlatokat. És nagyon jó gép volt, utólag is nagyon jó a hangulata, úgyhogy ajánlom beszerzését.

Ahogy a sima Game Boy Advance, úgy a Nintendo DS-re is csodakonzolként tekintettem, és mi maradt mára a tekintélyéből? Mindenki csúfolja, hogy úgy néz ki, mint egy ősrégi Game & Watch, pedig hatalmas sikerszériát indított el 2004 végén. És nagyon sok hatalmas játék van erre a kis gépezetre. A 2006-os DS Lite segített valamit a konzol megítélésén, én is szerettem. 2006 karácsonyán tettem szert a saját Nintendo DS-emre, majd egy évre rá a DS Lite-ra. Majd a DSi kimaradt, és 2010 márciusában jött a DSi XL. Azért ha úgy alakul az anyagi helyzetem, egy DSi-re még befizetek.

És a jelen, mely elindította a 8. konzolgenerációt! Múlt hónapban tettem szert egy Mario pakkos 3DS-re, utána nem sokkal jött a Mario Kart 7, és Angliában a Zelda OoT 3D, amit 20 fontért vettem meg. Nagyon jól jártam vele, mert pár nap múlva visszavitték az árát 35 fontra. De már most tudni, hogy legendás konzol lesz, akárcsak az elődei!

És végül grátiszkép. Kitettem a szobám falára az angol újságok posztereit. Szerintem nagyon jól mutatnak.

Címkék: Nintendo
3 komment
2012. január 13. 22:54 - supermario4ever

Két új játék

Ma kaptam meg a héten vaterán vásárolt Game Boy Coloros a Mario Golfot. Igen, a Nintendo 64 változat párját, és mivel imádtam az asztali konzol verzióját, ezért nagyon kíváncsi voltam rá, és 500 forintért bőven megérte. Olyan, mint a Game Boy-os alap Golf, csak színesben, és az sem utolsó eset, hogy az irányítása is sokkal fejlettebb. Lényegében a Golf kapott egy Mario Golf köntöst, így született meg a GBC verzió. Kellemes játék, bár a zene eléggé furcsa, ugyanis néhány az N64 verzió lebutított változata. Összességében sokkal jobb a GB-s Golfnál, több figyelmet fog kapni tőlem.

Tegnap átjött zsida, és elhozta nekem a Nintendo csillag kártyáit, amit a Club Nintendo oldalon lehet beváltani. Őt nem foglalkoztatja annyira a téma. Hozott négyet, így a tárolt pontjaimmal összegyűlt 1200 csillag, így 300 pontos kártyát tudtam venni. Ennek örültem, mert már volt 300 pont a Wiimen, így most már 600 lett. Néztük a NES játékokat, zsida nagyon a Balloon Fight-ról akart meggyőzni. Elhiszem, hogy jó, de a szívem a PUNCH-OUT!! felé húzott. Akkor nem is vettem semmit, de végül ma lecsaptam a bokszolós játékra. Az egyik gyerekkori barátomnak volt anno kínai sárgakazettás gépe (aki Nintendónak meri nevezni azt a tákolmányt, annak én adok egy KO-t!), és azon is megvolt ez a játék. Emlékszem a franciát mindig könnyen le tudtam győzni, aztán a német is ment egy kis idő után, de utána a japán, az valami kegyetlen volt. Azt csak egyszer tudtam akkor legyőzni. Nagyon kíváncsi voltam, hogy most hogy megy. Arra emlékeztem, hogy valami miatt távolságtartó voltam a játékkal, és most jöttem rá, hogy a zenéje miatt. Én nem tudom, hogy ki csinált ilyen melankólikus zenét a játéknak bokszolás közben, de nagyon furcsának hat. Egyébként nagyon élvezetes, ajánlom mindenki figyelmébe. A 38 éves francia az első, az most is nagyon könnyű volt. A 42 éves német volt a második, ő nem sokkal nehezebb, viszont rendszertelen a támadása, néha össze-vissza üt. Őt is sikerült legyűrnöm. Aztán jött a 28 éves japán. Nem annyira veszélyes, de amikor elkezd jobbra-balra futkosni, és utána neked jön, és beléd üt, vagy tizet, akkor menthetetlen vagy, bokszoló legyen a talpán, aki feláll onnan! Kiütöttem kétszer a japánt, de végül én maradtam alul. Jó játék, nagyon feelinges, csak ez a zene... Még most is nagyon benne van a fejemben.

Szólj hozzá!
2012. január 13. 07:06 - supermario4ever

Menő Nintendo eShop

Mivel a Wiis Virtual Console-t is szerettem használni, így a 3DS-es eShop is komolyan érdekel, bár még nincs rajta sok jó játék. De szerintem ezt sokkal komolyabban tervezik használni, mert már most van néhány újítása a Wii Shop Channel-hez képest. Eddig ha bankkártyán keresztül akartunk pénzt feltölteni az eShop-ba, akkor 10, 20, 30 fontot tölthettünk fel. Ám a legújabb frissítésnek köszönhetően elég már csak a magának a játéknak az összegét feltölteni! Ehhez rá kell menni az adott játékra, és "Add funds" alatt csak az adott összeget kell feltölteni, amennyibe kerül a játék. Ezt nagyon jó dolognak tartom, mert így elég lenne csak kb. 1.300 forint ahhoz, hogy letöltsük a Super Mario Land-et, ami £3.60. Ennek örülök, számíthat rám a Nintendo. ;)

És még egy nagy újításról tudok, amit 2012-ben tervez megvalósítani a Nintendo. Nemcsak az eShop-ról tölthetunk le játékot, hanem lesz egy külön weblap, ahol szintén megvásárolhatjuk a játékokat. Ekkor kapunk egy QR-kódot, melyet a 3DS kamerával le kell fényképezni, így tölthetjük le a játékot a 3DS-ünkre. Ez is jónak hangzik, kíváncsi leszek, mikor valósul meg.

Címkék: Nintendo eShop
Szólj hozzá!
2012. január 12. 17:24 - supermario4ever

Korai MondoCon

Idén szokatlanul korán, április 14-15-én lesz a tavaszi MondoCon. Érdekes lesz majd a 26. születésnapomat egy animés rendezvényen ünnepelni.

Ma a hármas metrón mellettem ült egy srác, aki Nintendo DSi XL-en New Super Mario Bros.-szal játszott. Tök poén volt. Épp a 4. világban volt, nagyon nem szerettem azt.

Egyébként nagyban megy a Mariós oldal ráncfelvarrása, és épp tegnap este vettem elő a Nintendo DSi XL-emet, mert a DSiWare-ről írtam, és elővettem, hogy onnan szedjem az infókat, és annyira szokatlan volt, hogy eddig csak a 3DS volt a kezemben, és most a DSi XL valami hatalmasnak tűnt.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása