2016. június 27. 08:13 - supermario4ever

Top 25 Nintendo játékzene #14

Super Mario Galaxy 2
Beat Block Galaxy

Kondo Koji, Nagamatsu Ryo & Yokota Mahito, 2010

Megmondom őszintén, ezt a dalt kicsit amolyan "lázadásként" tettem ide, amellett, hogy tényleg ez a zene maradt meg legjobban bennem a Super Mario Galaxy párosból. Ugyanis nem nagyon tetszik a SMG-duó szimfonikus hangzása, mert olyan érzetet ad, mintha a zenével is azt akarták volna éreztetni, hogy nagyot akarnak robbantani ezzel a két játékkal, ezáltal elveszti a spontaneitását. Az első játékot abba is hagytam, mert nem találtam már érdekesnek, a Super Mario Galaxy 2 viszont sokkal jobban tetszett, végig is játszottam. Ezen a galaxison pedig különösen szerettem lenni, mert a ritmusra váltakozó platformok kifejezetten érdekessé tették a játékot. Az a lényeg, hogy a zene ritmusára feljöttek platformok, majd eltűnnek, és mások jönnek elő. Ezeken átugrálva kell végigmenni a pályán. Ez adja a zene hangulatát is, hogy a ritmusa által részévé válik a játék, mindazonáltal szerintem ez a legjobb Super Mario Bros. Underground music újragondolt változata. Kellene játszanom a Rhythm Heaven-nel...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://supermario4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr312711536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnár János 2016.06.27. 09:44:46

Elég jellegzetes a hangja, ahogy pittyeg vissza mielőtt váltanának a platformok. Hasonló pálya volt a Super Mario 3D Landben is, de ott zavart, hogy egy árny-Mario elől is menekülni kellett közben. Ez a Galaxy 2-es pálya viszont elég jól felvezeti az elején a pálya működését, így nem érheti váratlanul a játékost semmi. :)

Kristóf Muzsik 2016.06.27. 23:20:05

Nekem mindkét játék nagy kedvencem, bár bevallom, az első résznél meg kellett csinálnom egy pár pályát, hogy meggyőzzön. De utána még mennyire megtetszett!
A Rhythm Paradise-zal meg nagyon játszanod kéne. Komolyan mondom, hogy kevés játékkal szórakoztam annyira, mint ezzel a sorozattal.

supermario4ever 2016.06.28. 06:46:19

Az első SMG önmagában megérdemelte a kiváló értékeléseket, de igazából a második rész sokkal változatosabb és érdekesebb összességében.
süti beállítások módosítása