2016. június 29. 07:54 - supermario4ever

Top 25 Nintendo játékzene #12

F-Zero X
The Long Distance of Murder

Bando Taro & Wakai Hajime, 1998

Mindenki, aki most is nyugis zenére számít, de meg fog lepődni, ugyanis ma zúzni fogunk keményen. Az F-Zero X-et tartom a sorozat legjobbjának, nem utolsó sorban a zenéi is nagyon tetszenek. Kifejezetten tetszik a kemény, rockos hangzás, alapvetően híve vagyok az élő zenének. Bár Nintendo 64-es játék esetében talán erős lenne élő zenéről beszélni, de a hangzás mindenképpen élethű. Ez a zene a kedvencem a játékból a különleges hangulata miatt. Érzelmileg nehéz időszakból való kilábalás érzetét kelti, és pozitív jövőt helyez kilátásba. Van úgy, hogy egy játékzene ilyen gondolatokat vált ki, de akárhogy is van, mivel nálam sokat számít a játék zenéje, ezért Time Attack-ben sokszor választom azt a két pályát, ahol ez a zene szól.

Címkék: F-Zero X
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://supermario4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr8012711530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kristóf Muzsik 2016.06.29. 09:18:26

Én összességében annyira nem szeretem az F-Zero X zenéjét, mint pl. az első részét (ami szerintem a legjobb játéksoundtrackek között van), de ez a szám tényleg nagyon jóra sikerült, egyértelműen a jobb új számok között van. A játékkal egyébként sokat szenvedtem anno, a nehezebb fokozatokon egyszerűen nem voltam képes elég jó eredményt elérni, és az utolsó 2 (?) sornyi karakter még mindig megnyitásra vár...

Molnár János 2016.06.29. 09:56:35

Ez a zene akár egy boss battle zeneként is megállná a helyét. Nem rossz! :)

supermario4ever 2016.06.29. 10:42:43

Nehéz az F-Zero X, állítólag több trükk van benne, amivel lazán lehet menni akár 1300 km/h-val is, de egy átlag pályán nálam már az 1100 km/h is nagy dolognak számít. Nehezebb fokozaton tényleg nehéz jó eredményt elérni, mert ott már komolyan kell trükközni.
süti beállítások módosítása