2016. július 07. 08:01 - supermario4ever

Top 25 Nintendo játékzene #4

Mario Party 5
Space Match

Tanaka Aya, 2003

Ezzel a 4. hellyel a Mario Party 5 kiérdemelte minden idők legjobb spinoffjának játékzenékét. Nagyon rászolgált, ahogy belehallgattam most is a dalba, teljesen libabőrös lettem tőle. Sajnálom is, hogy Tanaka Aya csak ennek a játéknak szerzett zenét, aztán ki is lépett az egészből. A Mario Party 5 szintén az a játék, melyek minden egyes zenéjét világhíressé tenném. Nagyon jól meg tudta csinálni a zeneszerző azt, hogy bár szintetizátorral vették fel a zenéket, mégis nagyzenekari hangzása van. Ennél a dalnál is konkrétan olyan érzésem van, hogy ha nagyzenekarra vették volna fel a dalt, nem lenne nagy különbség, csak annyi, hogy még különlegesebb lenne. Emellett a hangulata is rendkívül különleges, maga a játék nem egy nagy szám, de a zene annyira felviszi az értékét, sokszor konkrétan csak a zene miatt veszem elő ezt a játékot. És nem tűnik hosszúnak az 50 körös játék sem. 11 éve ismerem ezt a zenét, az biztos, hogy amíg élek, különleges lesz számomra.

Címkék: Mario Party 5
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://supermario4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr7912711508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kristóf Muzsik 2016.07.07. 09:38:26

Bevallom őszintén, a Mario Party 5 egy olyan játék, ami megvan, de nem játszottam vele rengeteget (bár az első rész után még így is ez a legtöbbet elővett rész), de valószínűleg nem tudnék belőle felidézni egy számot sem. Amit választottál, tényleg kifejezetten zenekarinak és grandiózusnak hangzik, és így igazából be is ugrott az eleje legalábbis, hogy én már hallottam, gondolom egyszerűen nem szenteltem sok figyelmet egy olyan játék zenéjének, amit eléggé középszerűnek tartok.

Molnár János 2016.07.07. 09:52:14

Egy átlagon felüli zene egy átlagos játékban? Jóféle! :)

supermario4ever 2016.07.07. 11:00:09

A játék tényleg nem az igazi, az menti meg igazából, hogy van viszonyítási alap, mert jobb, mint a 4. rész. És ha az előzőhöz viszonyítom, akkor azt mondom magamban, hogy vannak rosszabbak is, akkor másképp nézek a Mario Party 5-re.
süti beállítások módosítása