2016. július 30. 22:56 - supermario4ever

Pokémon láz - kicsit másképp

red_front.jpgAmíg mindenki Pokémon GO alkalmazást használva járkál az utcán (bár ilyet nem láttam Békéscsabán), addig nálam a Pokémon Red megy. A mobilos alkalmazás sikerét meglovagolva a Nintendo leárazta Nintendo 3DS-en a három Pokémon klasszikust, a Redet, Blue-t és a Yellow-t. A Blue már megvan, a Redet és a Yellow-t viszont most vettem meg. A Yellow-ba belenéztem, először a Redet akarom végigjátszani.

Még régen megfogadtam magamban, hogy mindig az lesz a kezdőpokémonom, amilyen színű az adott játék. Ezt még viszonylag meg lehet oldani a második generációnál, a harmadiknál adott a dolog, a negyediktől lesznek majd gondok. Ezt majd akkor kigondolom, most az első generáció megy nálam. Ki akarom ismerni a játékot. A fentebbi logikának megfelelően a Blue-ban Squirtle volt a kezdőpokémonom, most a Redben Charmandert választottam társamnak. 9 óra játék után rendelkezem némi tapasztalattal, most is az világlott meg, hogy miért a vízi pokémonokat szeretem. Squirtle-lel könnyű volt elkezdeni a játékot, mert az első teremvezetőnek Brocknak sziklapokémonjai vannak, az ellen pedig a vízi Pokémonok erősek (super effective), a tűz pokémonok esetében meg pont az ellenkezője az igaz, Charmander kifejezetten gyenge ellene, és az sem lendített a helyzetemen, hogy a Viridian Forest-ben Caterpie-t, Weedle-t (ő a gyakori a Redben, Caterpie-t nehezebb volt találni), Pikachut is fogtam, illetve előtte Pidgey-t és Rattatát. Mindnyájan gyengék voltak Geodude és Onix ellen. Csak akkor volt egy kis esélyem, ha mindegyiket felfejlesztettem legalább a 10. szintre, de akkor is meg kellett választani a sorrendet, hogy melyiket mikor küldjem harcba. Pikachu és Charmander erősebbek voltak, ezért őket hagytam a végére, a többiek meg szinte ahogy jöttek... Igazából most sem tudom, hogy tudtam legyőzni, de nagy nehezen sikerült. Azért belevisz a mélyébe a játék már az első teremvezetővel, meg kell hagyni. Ez alapvetően jó dolog, hiszen így nem rohanunk végig a játékon, hanem fejlesztjük a Pokémonjainkat, és megismerjük a játékot jobban, mielőtt jönnek a nehezebb teremvezetők.

Amiből a második sem volt könnyű, lévén, hogy Misty a vízi pokémonokra szakosodott. És hát ugye az ekkorra már Charmeleonná fejlődött tűzpokémonom... Ha valaki nem érti, legyen elég annyi, hogy vízzel oltjuk el a tüzet. Misty-nek két Pokémonja van: Staryu és Starmie. Staryu még hagyján, de Starmie a Bubblebeam támadásával... elemeire aprította a Pokémonjaimat. Nála is sokat kellett edzeni a Pokémonjaimat, de elérve mindegyikkel legalább a 15. szintet, voltak esélyeim. Azóta voltam a Szent Anna hajón, most a Vermilion City-ben levő teremvezető következik, aztán lesz majd némi vándorlás, mire eszembe jut, hogy jutok el Lavender Town-ba, mert arra emlékszem, hogy szép nagy kerülőt kellett hozzá tenni. Mindenestre jelenleg az alábbi Pokémonok alkotják a hatost nálam:

  • Spearow L20
  • Pikachu L23
  • Raticate L22
  • Beedrill L22
  • Charmeleon L24
  • Butterfree L22

Illetve valószínűleg le fogom cserélni Spearow-t Diglettre, aki 17-es szintű, mert a harmadik teremvezetőnek elektromos Pokémonjai vannak, akik erősek a repülő (és a vízi) Pokémonokkal szemben, viszont a föld Pokémonokkal szemben gyengék (mert leföldelik az elektromos támadásokat), így Diglett ha gyengébb is, de nagyobb esélyeim vannak vele.

Mestere leszek az első generációs Pokémonoknak, és ha mindegyiknél végigjátszom mindegyik változatot, akkor bizony szakértőnek vallhatom magam. Ami a Pokémon GO-t illeti, Nem ragad meg, nem töltöttem le magamnak, és semmi nem késztet arra, hogy ezt megtegyem. De arra nagyon jó, hogy inspiráljon arra, hogy végigvigyem az összes eddigi Pokémon játékot. Aztán meglátom, hogy meddig jutok majd.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://supermario4ever.blog.hu/api/trackback/id/tr2312711484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kristóf Muzsik 2016.07.31. 10:26:23

Az a baj a Red verzióval (amellett, hogy talán objektívan a legkevésbé jó első generációs játék), hogy ha nem Bulbasaurral kezdesz, akkor az egyetlen esélyed egy viszonylag jó fű Pokémonra Exeggutor a Safari Zone-ban. Venusaur és Victreebel (amiből az utóbbi Blue-exkluzív) nagyon jók ebben a játékban, és bár Exeggutor is elég jó (bár nem tanulja meg az ebben a játékban egyértelműen legjobb fű támadást, a Razor Leaf-et), Vileplume és Tangela nem nevezhetőek éppenséggel jól használhatónak.

Brock legyőzésére egyébként 3 jó módszer van igazán, ha Charmanderrel kezdesz. Egyrészt az Ember támadás messze a leghatásosabb a Pokémonjai ellen, mivel a Special értékük nem valami nagy, így annak ellenére sem kifejezetten ellenállóak a tűz támadások ellen, hogy a típusuk az ellenkezőjét hitetné el velünk. Aztán jó módszer egy Butterfree beszerzése, aki viszonylag hamar megtanulja a Confusion támadást. Ez normál sebzést mér Brock Pokémonjaira, de mivel ez is speciális támadás, viszonylag hamar le lehet szedni őket vele. A talán legjobb módszer pedig az, ha fogsz egy Nidorant a játék elején (ami egyébként is egy hihetetlenül hasznos Pokémon az egész játék során, de legfőképp az első felében), aki megtanulja a Double Kick támadást, ami kifejezetten jó a szikla Pokémonok ellen (vagy lehet, hogy csak a Yellowban tanulja meg hamar? Nem baj, ezt mindenképp tartsd észben addigra, mert ott emellett csak a Buttefree-s módszer vezet eredményhez, Pikachuval kb. semmit nem lehet csinálni ellenük).

Én egyébként nem biztos, hogy Spearow-t cserélném le. Mindenképp fog kelleni egy Pokémon, akin repülsz, és Fearow egyértelműen a második legjobb választás Dodrio után (a legendásokat nem számolva), mert miután megtanulja a Drill Peck támadást, és más, elég hasznos dolgokat, nagyon jó tagja lesz a csapatnak. Beedrill és Raticate, illetve valamilyen szinten Butterfree viszont valószínűleg nem lesz túl sokáig hasznos, azt kell mondjam.

Mindenesetre érdekes, hogy minden verziót végig akarsz játszani az adott generációkból, ugyanis nagyrészt ugyanaz az alapjáték mindenhol. Esetleg az 5. generációnál mondható nagynak a különbség, főleg a BW és a BW2 között, de még az alap Black és White között is nagyobbak a különbségek, mint korábban - bár azért nem akkorák, hogy egymás után megérje mindkettőt végigjátszani.

Azért örülök, hogy ismét nekikezdtél így az egésznek, és nyugodtan írj, ha bármilyen kérdésed lenne, vagy tanácsot szeretnél kérni. Talán nincs is olyan játék, amit többször végigjátszottam, mint a Pokémon első generációját.

Molnár János 2016.07.31. 14:03:39

Rég játszottam már az első generációs Pokémon játékokkal, de emlékszem, hogy szándékosan Squirtle-el kezdtem mindig, mert tudtam, hogy vele a legegyszerűbb legyőzni Brockot az első gymben.

A Pokémon Go eleinte engem sem izgatott különösebben, viszont a tudat, hogy a barátaim közül egyre többen játszanak vele, és hogy a telefonomon nem tudom elindítani a játékot, egyre jobban felcsigázott, hogy valamilyen formában játszani tudjam. Eddig PC-ről játszottam mindenféle csiribiri-varázslat megoldással, ami picit csalásnak számít, viszont ma LL-nek köszönhetően sikerült elindítani a játékot a telefonomon, így szerencsére nem kell se Thundertől kölcsönkérnem az ő tartalék telefonját, és nem kell új telefont vennem egyetlen játék miatt. Végre játszhatok vele rendesen, és már alig várom, hogy Szegedre visszaérve bevethessem magam a mászkálásba és gyűjtögetésbe. :)

Kristóf Muzsik 2016.07.31. 14:09:48

Lerni: Bulbasaurral is ugyanolyan könnyű legyőzni Brockot, ráadásul az utána lévő 3 Gym is sokkal könnyebb vele, mint Squirtle-lel. :D

supermario4ever 2016.07.31. 15:02:55

Hát igen, hiába a piros a kedvenc színem, a Red tényleg nem az igazi. Igazság szerint azt érzem, hogy jobban jártam volna Bulbasaurral, mert igazából Brock pokémonjai ellen még Charmander Ember támadása (parázs... poén, hogy van egy támadás, ami magyarul is értelmes. Milyen vicces lenne, ha emberrel támadna Charmander, mint ahogy a Smash Bros.-ban Peach használja Toadot) sem volt sokáig hatásos, mert tényleg csak az a módszer működött, hogy a többivel legyengítem Brock Pokémonjait, és utána már nem volt annyira nehéz dolgom.

Hím Nidoran-t pont tegnap este találtam. Viridian City-nél indultam el balra, annak ellenére, hogy tudtam, hogy arra a végén kell menni. Ott találtam egyet. Találtam nőstényt is, de őt szinte leggyengébben sem sikerült elkapni... Hát akkor mondom, menjen amerre lát.
Igazából Spearow-t odaadtam egy pasasnak, aki abban a magányos házban lakik Vermilion CIty-nél, aki mondta, hogy vigyáz rá. Gondoltam, csak jót tehet vele, leadom neki, de visszakérem majd tőle.

Amúgy Beedrill-nek tanítottam meg a CUT-ot, de a Twineedle támadása eszméletlen jó, úgyhogy egyelőre úgy látom, hogy még jó darabig hasznos lesz. Aztán, hogy meddig, az majd kiderül. Az biztos, hogy Butterfree-t jobban szeretem. Mindig vele nyitom meg a csatát, és a "poisonpowder" a belépőtámadásom.

Ez nemcsak személyes mánia, hogy mindegyik verziót végigjátszom, hanem hogy a különböző változatok által jobban megmaradnak az adott generációs játékok, amúgy látom én is, hogy alig van különbség. Nagyjából úgy fogom fel, mintha Wii-n és Wii U-n is végigjátszanám mondjuk a Super Mario 64-et.

Kristóf Muzsik 2016.07.31. 15:34:24

@supermario4ever: A Twineedle tényleg egész jó, főleg így a játék elején, csak az a baj, hogy más, viszonylag értelmes támadást nem fog már megtanulni, ráadásul elég gyengék is az értékei ahhoz, hogy később hasznos legyen.

Spearow-t annak adtad oda, aki Farfetch'd-et ad érte? Hát őt sem fogod már viszont látni. :D Tény, hogy Farfetch'd-et máshogy nem lehet megszerezni, és mivel Spearow nem éppen ritka, eléggé megéri a csere, de harcban is Farfetch'd lényegesen gyengébb, mint Fearow. Vagy a day care-be adtad? Mert onnan valóban ki tudod majd venni.

A Poisonpowder meg nem épp egy jó támadás sajnos. Oké, hogy folyamatosan sebzi az ellenfelet, de egyrészt 75% esélye van csak, hogy sikerül, és 16 körig tartana neki kiütni egy Pokémont, ami nevetségesen sok. Később szerencsére a sima mérgezés erejét felvitték ennek a kétszeresére, de még úgy sem kimondottan hasznos. Sokkal inkább ajánlom a Stun Spore-t, vagy még inkább a Sleep Powdert. Egyrészt Pokémonokat is sokkal könnyebb fogni ezekkel, másrészt a bénulástól sokkal lassabb lesz az ellenfél és néha ki is marad egy körből, az alvással meg akár 7 körig teljesen használhatatlanná tudod tenni az ellenfél Pokémonját.