2017. július 09. 23:02 - supermario4ever

Rapszodikus vasárnapi veterán verseny

Pénteken nem tudtam felcsatlakozni a Mario Kart 8 online versenyére, mert hibára hivatkozva mindig ledobott. Ma sikerült felcsatlakozni, de most másoknak voltak hasonló problémái. Ilyenkor több eset is fennáll, például, ha valakinek mégis sikerül felcsatlakozni, de az végül másik szobába kerül, mint ahogy történt az most is. Mi lesz ennek a vége? A pontok ugyan egy táblázatba kerülnek, de egy verseny alatt érthető módon kevesebb pont jár a külön-külön versenyben elért eredményért. Így most ilyen eredményt sikerült összehozni.

vasarnapi_eredmeny_4.jpgMost 80 pontra számítottam magamtól, ettől egy kicsit elmaradtam. Itt-ott engem is megzavart, hogy kivel mi történt, aztán csak valahogy lemegy a verseny, közben Lernie is közvetítette a versenyt a YouTube csatornáján, nála is tájékozódtam, hogy mi történik. Ő ugyan fel tudott csatlakozni, de ledobta a rendszer, így aztán nagy nehezen más játékoshoz tudott csatlakozni külön szobába. Így oda is figyeltem, közben a játékot is irányítottam, úgyhogy többször voltam utolsó, mint szerettem volna. De azért Móki eredményén látszik, ha valamikor, most igazán fals eredményt mutat az egész táblázat, mert ez végképp nagyon sokkal el van maradva az eredményétől. Úgyhogy nagyon furcsa verseny lett az egész. És bosszantó, hogy 2017-ben ilyen lehetséges. Mert az, hogy a Mario Kart Wii-nél itt-ott ledobott a rendszer 2008-2010 körül, arra azt lehetett mondani, hogy rendben van, nem volt kiforrott a rendszer, de most... Nagyon úgy néz ki,  hogy a Nintendo most már állítja át a szerverét a Switch-re, és ez lehet, hogy azzal fog járni, hogy a Wii U-s szervereket idővel lekapcsolják. De ez teória, a valóságot egyelőre nem tudni, nincs ilyen irányú bejelentés a Nintendótól. Függ ez attól is, hogy mikor indítják be a Switch fizetős online szolgáltatását, és hogy ez egyúttal fogja-e azt jelenteni, hogy lekapcsolják a Wii U szerverét, mondván, hogy nem akarnak erőforrást fordítani rá. Idővel minden ki fog derülni, de amilyen gyorsan lelőtte a Nintendo a Wii U-t, nem lenne csoda, ha ez megtörténne.

A verseny amúgy átlagos volt. Akkor jobban örültem a 4. helynek, amikor 9-10-en voltunk, mint akkor a 3. helynek, amikor 6-an maradtunk. Amúgy most már kezd egyre jobban menni az, hogy gomba használata mellett driftelni, erre nehezen áll rá az agyam, hiszen egyszerre legalább 4 gombot kell nyomni, de úgy néz ki, hogy sikerülni fog. Ennyi kiemelkedő eredményről tudok beszámolni, most minden a csatlakozási problémákról szólt.

Szólj hozzá!
2017. július 06. 21:20 - supermario4ever

Címkék majdnem rendben

Sikerült 95%-ban rendbetenni a blogot. A címkék külsőre már teljesen rendben vannak, sikerült eljutni a 2015-ös évig, amikor is átköltöztem erre a blogra, így végigmenvén minden egyes poston töröltem a feleslegesnek gondolt címkéket, máris sokkal jobb képet ad a dolog. A blog bejegyzésének felületén már ez látszik:

Tehát már nincsenek meg azok a zöld hátterű címkék. Egyébként rájöttem arra, hogy honnan voltak azok. A Wordpress-nél alcímkéket lehet megadni, amiket főcímkékhez lehet rendelni, és a főcímkék voltak zölddel jelölve. Ez amúgy kifejezetten jó dolog, mert áttekinthetőbbé teszi a címkefelhőt, volt például az animék főcímke, azon belül voltak az animék. Vagy Nintendón belül a különböző konzolok és videojátékok, ugyanígy a Disney-s címkék alatt a különböző klasszikusok. És mivel a blog.hu ezt nem értelmezi, ezért így hozta ezt át. Ezeket tüntettem el egyesével. De ezzel még nincs teljesen befejezve a dolog, holnap végigmegyek az összes címkén, aprólékosan megnézem őket, és ha van felesleges, akkor azt kiszedem. Például két különböző címkeként van a "karaoke" és a "Karaoke" csak a kezdőbetű méretéből fakadó különbség miatt. Ebben az esetben a kis k-val írt karaokék alatti címkéket törölni fogom. Aztán a blog teljes megtisztítása ezzel sem lesz vége, teszek majd még egy kört, mert rájöttem arra, hogy a képek, amik a Wordpress-es blogra linkelnek, azokra mégis rá lehet kattintani, le lehet tölteni. Ezt meg fogom tenni, és az összes kép itt lesz a blog.hu-n. De ez valószínűleg nem mostanság lesz, mert ez is nagy munka lesz majd, mert ugyanúgy végig kell majd menni minden egyes régi blogposton.

Szólj hozzá!
2017. július 04. 12:51 - supermario4ever

Kicsit beteges vasárnapi Mario Kart 8 bajnokság

Csak most tudok írni a Vasárnapi veteránok Mario Kart 8 bajnokságról, mert vasárnap délután eléggé rosszul lettem. Erős fejfájás, talán enyhe láz is, de úgy döntöttem, hogy bevállalom az esti versenyt. És érdemes nem teljesen rendben is játszani, mert így is sikerült egyéni rekordot elérni.

Lassan meglesz a 100 pont, ami már igencsak figyelemre méltó eredmény lesz. Szegény Lernie becsatlakozott az utolsó két játékra, így ő volt az, aki biztosított arról, hogy ne utolsó legyek. ^^' Egyébként ebben a 96 pontban benne van egy második és egy negyedik hely is. A Mario Circuit-os második helyen csak lestem... Csillag alatt voltam, az utolsó körben a cél előtt, és nem értettem, hogy hol vannak a többiek? O_O Miért nem előznek meg? O_O Ilyenkor már rég szabályos detonáció szokott lenni, erre kényelmesen berobogok a második helyre. Sebaj, annyi erőm volt, hogy nagyon örüljek neki. A negyedik helyet nem tudom, hogy melyik pályán volt, azt hiszem, az utolsóelőttinél, amikor Lernie becsatlakozott. Az ő aurája megerősítette a versenyemet, biztos vagyok abban, hogy ha ő nincs jelen, ugyanúgy legjobb esetben középmezőnyben végeznék, ahogy eddig is. Az utolsó meccsre már azt is vizionáltam, hogy az "S" nevű német faszit (így hívtam magamban a játék során) is meg tudom előzni, így akkor 10. leszek. Egyébként szinte végig tele volt a játékos paletta, 12-en játszottunk, Lernie MagicT-t túrta ki orvul a helyéről. Valamint van olyan sajátossága a játéknak, hogy ha valaki felől ketten csatlakoznak be az online meccsbe, akkor a második játékos eredményeit nem számolja bele a gép. Ug rendszerint magával hozza a barátnőjét, szegénynek soha nem számítódnak be az eredményei.

Most egyébként 80 pontot mondtam magamnak, ha az meglesz, akkor elégedett leszek. De azért ez a verseny is bizonyítja, hogy a múlt heti 86 pont releváns abból a szempontból, hogy bár ott nem voltunk tele, és ott kétszer úgy voltam második, hogy onnan hiányoztak a nagyágyúk, de tudtam, hogy az ott megszerzett pontmennyiség értékén ez nem ront, mert most, amikor végig 12-en voltunk, többször végeztem a középmezőnyben, és annyi pontot kaptam most, mint amikor nem voltunk sokan, és benéztem az élmezőnybe. Legyünk mindig 12-en.

Egyébként azért szeretem a Mario Circuit, meg az ilyen első pályákat, mert az a tapasztalatom, hogy azt mindenki nagyon tudja, ott mindenki nagyon penge, pont ezért gyilkolják egymást halálra, és nem egyszer előfordult már, hogy nevető harmadikként (vagy sokadikként) én voltam az, hogy elcsípte a jó helyezést. Úgyhogy, amikor első pálya van, akkor egyértelmű a választás. Illetve a GBA-s Ribbon Road-ot ha tehetném, betiltanám, mert rettenetesen gyűlölöm az éles kanyarokat és a pályavezetését, és valahányszor kilépek a fonál részre (ami a pálya széle), ilyen bicikli sebességére lassulok le, és ha még éles is a kanyar, akkor találjak vissza a pályára... Hasonló okok miatt nem szeretem a Cheese Land pályáját. Meg akkor szoktam a random pályára menni, amikor olyan pályákat ad ki választásnak a gép, amelyek nemrég voltak. Valami változatosságot, gyerekek... Azon külön mosolygok, amikor azt a pályát sorsolja ki a gép, melyet csak egyvalaki választott ki. Na mondom magamban, már megint demokratikus chartát játszunk?

Nagyon kíváncsi leszek a pénteki versenyre, most már vizionálom azt, hogy marad a fejlődő tendencia, és ha sokan leszünk, akár 100 pontom is lehet.

Címkék: Mario Kart 8
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása