2018. július 31. 21:57 - supermario4ever

Magától megjavult Super Nintendo Classic Mini

Többszörös levélváltások után a Game Park-kal kiderült, hogy mi a baja a SNES Classic Mini-nek.

Kezdeném az elejétől: Visszakaptam hétfőn, de akkor nálam nem működött megfelelően, mindig kikapcsolt magától, ugyanúgy, mint a szervizelés előtt. Ráírtam a Game Parkra, hogy mi nincs rendben, mit javasolnak, és végül addig ötleteltünk, amíg kiderült, hogy mi a baja: A HDMI elosztó nem tetszik neki, a TV-hez van csatlakoztatva. A TV-mhez ugyanis csak egy HDMI csatlakozás van, és mivel nekem többre van szükségem, ezért vettem egy elosztót. Hármas, ami ideális. Azért is kell, mert olyan TV-m van, ami nem veszi magától a digitális adásokat, ezért külön Set Top Box kell hozzá, ami szintén HDMI-s, plusz a Blu-ray lejátszó, adott esetben a Wii U, de azt mindig a NES / SNES Classic Mini-vel cserélgettem.

Hát ez nagyon furcsa, soha nem gondoltam volna, hogy a HDMI elosztó a hunyó, ugyanis kikapcsolt magától mindig, így teljesen logikus, hogy az áramellátással legyen valami baja. De semmi nem logikus, még a HDMI elosztó sem, mert minden más rendesen működik rajta, csak a SNES Classic Mini kényeskedik miatta. Teljes körű volt a próba, úgyhogy rendben működik a konzol. De ez kiábrántító volt. Meg mire rájöttünk, hogy mi a baja. Mert amúgy régen működött rendben az elosztóról is, erre csak most, kb. másfél hónapja kényes, és nem akar működni. El nem tudom képzelni, hogy miért.

Szólj hozzá!
2018. július 30. 11:33 - supermario4ever

Ritkuló blogpostok

Folyamatosan zajlik a blog teljes gamerré történő átalakítása azáltal, hogy folyamatosan törlöm innen a nem videojátékos témájú blogpostokat, illetve az olyan írásokat, amelynek van gamer része is, annak a többi részét kiveszem. Sokáig elhaladtam, visszamenőleg csinálom meg az írásokat, tehát 2018-tól indulva a kezdetekig. Most 2013 májusánál tartok, és még bőven lesz munkám, hiszen 2006 óta írok kisebb-nagyobb megszakításokkal, folyamatosan meg 2008 óta.

És ha ezzel kész vagyok, akkor fogom a képeket elrendezni, a hiányzókat betenni a helyükre, illetve azt szeretném, ha minden egyes kép ebből a blogból származna, így majd még egy kört kell menni, tehát hosszú idő lesz, mire ez a blog teljesen, 100%-osan úgy fog kinézni, ahogy az ideális legyen.

Szólj hozzá!
2018. július 29. 16:31 - supermario4ever

Szegedi Super Smash Bros. bajnokság

Ma volt a Super Smash Bros. bajnokság Szegeden, amit Nyíregyházáról szervezett RetroSpidey és BRex. És hát mit is mondhatnék? Eszméletlenül hangulatos volt. Ez az, amire azt mondom, hogy az utóbbi évek egyik legjobb találkozója volt.

És egész jól bírtam ahhoz képest, hogy semmit nem aludtam előző éjjel. Már az utazás Szegedre is élmény volt, mivel nagyon szeretek vonatozni. Narival és OctoZakyval utaztunk együtt. Kőbánya-Kispestről indultunk, az odaút nem volt annyira "közösségi", OctoZaky még aludt a vonaton, Nari és én meg külön-külön játszottunk. Narinak kölcsönadtam a New Super Mario Bros. 2-t, aki egyöltő helyében (rövidítésekkel) végigjátszotta a játékot. Én meg a Mario Kart: Super Circuit-ban erősítettem, utána meg F-Zero: Maximum Velocity-ben élesztettem újjá a tudásomat. Amikor már Szeged közelében voltunk, akkor már jobban beszélgettünk, Szatymaznál leszállt az a srác, aki jó eséllyel közös beszélgetéseink gátja volt.

Amikor leszálltunk, akkor én nézegettem Google Maps-en, hogy merre is kell pontosan menni. Szeretem mondogatni a többieknek, hogy naaagyon messze van, még extrém sokat kell gyalogolni. Persze szó nem volt ilyenről, negyed óra alatt a LVL UP eSport bárba értünk. Bent RetroSpidey írta már fel a jelentkezőket. Mentünk le, már voltak is néhányan. Ahogy láttam ug Super Mario Kartozik SNES Classic Mini-n, azonnal tudtam, hogy az első dolgom kihívni őt egy meccsre, hogy összemérjük a tudásunkat. Bevállalta örömmel, de hát azért ebben a Mario Kart-ban hívtam őt versenyezni, mert ebben én vagyok a jobb. Én is nyertem meg a versenyt.

De sok játékra nem volt idő, mert RetroSpidey már hívta a versenyre jelentkezetteket, kezdődött a bajnokság. 12-en voltunk, nem a kettő hatványa, ezért úgy oldották meg, hogy párosban játszottunk, innen továbbjutott a legjobb 6, majd a hat versenyző 2-2 hármas csapatban játszott, és itt az volt, hogy a harmadik helyezett kiesett, és a két második helyezett harcolt külön a 3. helyért, a két győztes meg az első helyért. Nagyon jó ötlet, így nem is kell, hogy feltétlen 8-an vagy 16-an legyünk, hanem így is meg lehet oldani, és igazságos is volt. Mindenki húzott egy sorszámot, és az utána következővel párbajozott. Talán a 4-es számot húztam itt, arra emlékszem, hogy egy olyan sráccal párbajoztam, aki bevallotta, hogy nagyon rég nem játszott a játékkal. Én is hasonlóképp, úgyhogy azonos esélyekkel indultunk. Én Toon Linkkel játszottam. Ha Smash Bros, akkor vagy Young Link (Melee) vagy Toon Link (Brawl, Wii U, 3DS) a választásom. Erősek, könnyen irányíthatók, és gyorsak. Úgy volt a verseny, hogy 5 perces meccs, és itt aki nyert, az jut tovább. Nagyon figyeltem, beleadtam minden tudásomat, és csodák csodájára én jutottam tovább.

Már ennek is rettenetesen örültem, ugyanis az esélytelenek nyugalmával indultam. Azt mondtam magamban, hogy ha továbbjutok az első körből, akkor már győztesnek kiáltom ki magam, mert ez tőlem átlagon felüli teljesítmény. Ez megtörtént. ^^ Érdekes amúgy, mert péntek este beszélgettem Spartacusszal és Sparrow-val, egyrészt bár tudtam, hogy nincs esély, de hogy mégis, ha gondolják, jöjjenek el. Nem tudtak, de beszéltük, hogy ők sem valami jók Smash Bros.-ban. Pedig totál úgy emlékeztem, hogy ők helyben hagynak mindenkit a játékban. De mondták, hogy ők sem valami jók. Úgyhogy nem önsajnáltatásból, de tényleg valahova az utolsók közé rangsoroltam magam. Ezek szerint alábecsültem magam. Nagyon furcsa érzés volt, 2006 óta játszok Smash Bros.-szal, talán most éreztem először úgy igazán lelkesedést a játék kapcsán. És most bántam meg, hogy eladtam a Wii-s, Wii U-s, és 3DS-es Smash Bros.-t. Fiatal voltam, és kellett a pénz. :D Komolyra fordítva a szót, tényleg kellett a pénz, és néztem, hogy mi az, amiről legkisebb fájdalommal válnék meg, és többek között a Smash Bros.-okra esett a választásom, illetve azokra a Nintendo 3DS játékokból adtam el néhányat, melyeket megvettem digitálisan. Most már bánom, és már visszavenném őket. A Super Smash Bros. Melee itt van, régi TV, GameCube-ot rá lehet kötni, és mehet a bunyó. Majd szólok embereknek, és akkor lehet együtt játszani. Kipróbálom, hol tartok a játékban, mennyit kell fejlődnöm.

Az első és második forduló között volt egy félórás ebédszünet, ezalatt bagszi, ug, Zsuzsmo és én Mario Kart 8 Deluxe-szel játszottunk. Azalatt OctoZaky a régi TV-m távirányítóját csinálta meg. Ahogy írtam a POWER gomb nem működik, és mondta, hogy hozzam el, meg próbálja csinálni. Eleinte nem sikerült. Láttam, hogy nagyon próbálkozott vele, mindent megtett, de semmi. Aztán eszébe jutott, hogy az apja hátha tud valamit, és tőle kért segítséget. De azt mondta max. 5% esélyt ad a sikerre. Én már elfogadtam, hogy nem fogja tudni megcsinálni, de egy Mario Kart meccs alatt azzal jött oda hozzám, hogy megcsinálta, és működik. Annyira ledöbbentem, hogy egy percig nem tudtam értelmeset megszólalni. Bagszi és ug-ék már ott röhögtek rajtam, mire nagy nehezen valamit meg tudtam szólalni. Én is akkorát röhögtem magamon, hogy pár percig nem tértem magamhoz, de egy józanabb pillanatomban OctoZaky megmutatta a telefonján, hogy működik a távirányító, és tényleg. Aztán ug bevallotta, hogy szoktak tőlem Zsuzsmóval egymás között idézgetni, amit tőlem hallottak. Szóval így állunk. Igen, egyébként előfordul nálam, hogy hajlamos vagyok egyrészt olyan szót használni az adott szituációban, melynek egy szinonímája illik inkább oda, vagy olyan hangsúlyozással, hogy más értelme lenne. Ezzel szoktam derűs perceket okozni. Van úgy, hogy szándékosan csinálom ezt, de van olyan, hogy spontán ez jön ki belőlem.

A második fordulóban, tehát hárman játszottunk együtt. Én BRex-szel és GeriMannel voltam egy csapatban. Itt is öt perces keretben, aki a legjobb volt. Itt sajnos kiestem, mert mind a ketten jobbak voltak nálam, de szoros volt itt is a verseny. Közülünk BRex volt az első, így ő harcolt a végső győzelemért, GeriMan meg a harmadik helyért ment tovább. De kettejük között volt egy Sudden Death is, na innen tudtam, hogy én estem ki, mert az látszott, hogy ők ketten aktívabbak voltak. De nem bántam, mert nagyon jó élmény volt a verseny, és az, hogy az átlagosnál jobban szerepeltem. Úgyhogy köszönöm szépen a versenyt, fantasztikus volt. Ezután én visszamentem bagsziékhoz, és folytattam a Mario Kartot, de egy idő után után átadtam másnak a controllert, mert beállt egy mélypont, és majdnem játék közben is bealudtam. Inkább tényleg aludtam egy kicsit, amennyire lehet.

A verseny vége után eredményt hirdettek. Nari nyerte meg, övé lett a főnyeremény, egy Diddy Kong Amiibo és egy Donkey Kong Country Returns 3D játék. És a nyereményeket a Game Park ajánlotta fel, akik fantasztikusak voltak, hogy vidéki rendezvényt támogattak. Egyébként promotálhatták magukat jobban. Promós anyagok, prospektusok, aztán lehet, hogy lenne, aki rendelne tőlük, ha szétnézne náluk.

Aztán annyira már nem volt érdekesség, inkább egyéni játék volt. Egy-egy Mario Kart, de amúgy 18 órakor már készülődött mindenki. RetroSpidey rengeteg sok általa készített nyakláncot osztott szét a részt vevők között. Rengeteget dolgozott velük, és jó volt őket együtt látni, mert nagyon szép munka volt. Mondta is, hogy egyik nagy álma, hogy ez legyen a fő foglalkozása, hogy ezek készítéséből meg tudjon élni, mert imádja csinálni őket. Egyet bakizott itt az enyéimek között, a Toon Link nyaklánc, amit megcsinált, azt mosolygósra csinálta, pedig ott dühös az arca. De minden más nagyon szép munka volt. Amikor kimentünk, csináltunk egy közös képet, és még kint beszélgettünk sokat. Amikor láttuk, hogy esőre áll az idő, akkor indultunk el. Narival együtt jöttünk vissza Pestre. 19.45-kor indult a vonat vissza, 22 órára be Kőbánya-Kispestre. Visszaúton többet beszélgettünk, meg megcsinált a Super Mario 3D Land-ben többszáz életes trükköt. Persze így könnyű 1000 életig felmenni. Konkrétan három koronáig vitte fel az életet, az bőven 1000 fölött van. Pontosan 1110 élet a maximum (ezt hozta ki a három koronával). Kicsit féltem egyébként tőle, mert megivott valami erősebb sört, és berúgott tőle. Ontotta magából a perverz vicceket, amikor ő, Retrospidey, BRex Mario Kartoztak. Aggódtam, hogy estére még mindig részeg lesz, és nem akartam vlee így utazni. Meg is kérdeztem Lernie-t, hogy nem aludhatna ő is nála? Viccesen számonkérő arccal nézett rám, akik hallottál, azok meg jót nevettek rajta.

Hazaértem, elrendeztem a cuccaimat, és vége lett. Nagyon jól éreztem magam, régen nem volt ilyen jó találkozó. Hihetetlen jó volt látni, hogy Retrospidey mennyit foglalkozott a rendezvénnyel, és aznap is a végsőking beleadta szívét-lelkét a dologba, végig lelkesedéssel csinált mindent. Kiváló munkát végzett, azt gondolom, hogy bebizonyította, hogy maximálisan alkalmas szervezői munkára. A lelkesedése és a kedvessége meg is megerősítette az alkalmasságát. A kézzel készített lootok is nagyon jól néztek ki, van képessége hozzá, úgyhogy maximálisan támogatom az ötletet, hogy ez legyen a fő foglalkozása. Szerintem sikeres lenne. Nagyon köszönöm neki ezt a napot.

Ezeket hoztam el magamnak.

img_20180728_232610_1.jpg

Szólj hozzá!
2018. július 27. 13:27 - supermario4ever

Új projekt

Most kivételesen nem Nintendós post következik, egy új projektemet szeretném bemutatni, amivel már egész jól állok, de még messze van a teljestől. Valószínűleg csak jövő év elején lesz kész, de már van rajta annyi tartalom, hogy megmutassam.

Biztosan sokan ismerik a Játék határok nélkül sorozatot, hiszen írtam róla néhányszor. Gyerekként imádtam, a mai napig szeretem, és óriási öröm volt számomra, amikor 2013 végétől leadta az összes adást a köztévé M3-on. Ezek meg vannak örökítve, kincsként őrzöm azt a 128 GB Cruzer Glide Pen Drive-ot, melyen az 1993-1999 közötti összes adás rajta van.

Az interneten elég sok információ lelhető fel a játéksorozatról, de úgy ítélem meg, hogy nem elegendő. Az a célom, hogy egy minden részletet kimerítő weboldalt, blogot hozzak létre, melyben az összes adásról részletesen lehet olvasni, ismertető a műsorvezetőkről, és talán még a nemzeti bírók is helyet kapnak. Dennis Pettiaux, a belga főbőbírő, és Hovorka Orsolya, a magyar bíróhölgy 1996-1998 között mindenképp.

Akit érdekel, az itt érheti el az oldalt:

http://jatekhataroknelkul.wordpress.com

Szólj hozzá!
2018. július 26. 21:26 - supermario4ever

És boldogan éltek míg meg nem haltak

Ez most erősen elmélkedő jellegű blogpost lesz, mert ahogy írtam a játékzenei CD-ket, írtam a Super Mario 64-ről, hogy azért nem szoktam hallgatni a zenéjét, mert túlzottan szép a végefőcím zenéje, mintha egy idealista világot festene fel. Ezen gondolkodtam el. Rájöttem, hogy ugyanez igaz a The Legend of Zelda: Ocarina of Time-ra. Ott is azt érezteti a végefőcím zene, hogy minden rossz forrása Ganondorf, ha őt kivégezte Link (társaival együtt), akkor utána minden szép és jó, és ő a hős. Hero of Time, vagy mi a fene... Ráadásul az Ocarina of Time vége annyival is "hatásosabb", hogy nem egyedül győzi le végül Ganont, hanem az öt bölccsel együtt (Saria, Darunia, Ruto, Impa és Nabooru), akiktől kapjuk a medálokat a felnőtt Dungeonökben. Ez azért érdekes, mert ők öt különböző faj, és Linkkel együttes erővel győzik le a gonoszt. Ez jelképezheti azt, hogy mindegy, hogy honnan jöttél, ha összefogunk, együtt csodákra vagyunk képesek. Már ez önmagában eléggé idealista, nagyon szép lenne, ha tényleg így lenne, de sajnos a valóság nemcsak ez. Mint ahogy a vége sem.

Az, hogy ott van vége a két játéknak, hogy le van győzve a gonosz, és utána minden szép és jó, eléggé meseszerű, erősen reflektál a Disney klasszikusokra, melyek hasonlóan végződnek. Érdekes belegondolni abba, hogy ezek a dolgok 10-15 éve meg persze gyerekként egyáltalán nem zavartak, de most, 30-on túl, amikor már megtapasztaltam néhány dolgot az életből, jobban igényem van arra, hogy olyan történeteket lássak, melyek inkább reflektálnak a való életre, semmint hogy "boldogan éltek, míg meg nem haltak" jellegű meséket olvassak, rajzfilmeket nézzek vagy történetű játékokkal játsszak. Mondjuk a boldogság hajszolására is újabban valóságos marketing alakult ki, köszönhetően a coachoknak, egótrénereknek, akik pont arra építenek, hogy egyrészt elhitték gyerekként az ilyen rajzfilmeket, meséket, másrészt meg nagyon sok szülő óvta a gyerekét, mindent megadott neki, ezért amikor az nagykorú lett, csak pislog, hogy az élet nagyon nem olyan, amilyennek gyerekként megélte. Ezért mondják azt, hogy addig örülj, amíg gyerek vagy. Miért, amint felnőtt lesz az ember, onnantól csupa szenvedés az élet? Erről írtam az animés blogban, amikor írtam a MondoCon élménybeszámolót, és a karaokénál valaki azért énekelt Nagy Ferót, mert hogy szívás az élet. Már ott írtam, hogy lehet így is látni a dolgokat, én inkább azt mondom, hogy az élet folyamatos küzdelem, ahol minden egyes nap meg kell vívnunk a magunk harcát. És ha valaki aznap sikeresen megvívta a maga küzdelmét, vagy ha nem is járt sikerrel, de mindent megtett,  ami tőle telhető, akkor nyugodtan fog aludni éjjel. A siker nem feltétlen jó ide, mert emberek vagyunk, nem istenek, ezért nem sikerülhet minden, azzal már jobban tudok azonosulni, ha mindent megtettünk, képességünk 10 egységéből beletettük mind a 10 egységet, akkor nézünk este nyugodt lelkiismerettel a tükörbe, és fogunk aludni éjjel.

Csak mivel rajzfilmek, játékok véget érnek, ezért legtöbbször ezeket happy enddel zárják le, amik egy idealista világot festenek. Ezekkel az a baj, hogy nem reflektálnak a való életre. Kis kitérővel vegyünk egy Disney klasszikust: Aladdin beleszeret Jázminba, göröngyös úton ugyan, de egymásra találnak, és véget ér a rajzfilm ott, hogy Jázmin Aladdint választja, és boldog mindenki. De hogy utána mi van, milyen a kapcsolatuk, milyen a házaséletük, milyen nehézségeken mennek keresztül, azt hogy kezelik, arról már nincs szó. Illetve néhány Disney klasszikusnak van folytatása, ahol betekintést nyerhetünk a főtörténet utáni eseményekbe, és azért vannak nehézségeik. Csak ezek nincsenek annyira a köztudatban, mert sokkal rosszabbak, mint az első filmek. Annak ellenére, hogy némelyekben tényleg komoly baki van, én személy szerint szoktam ezeket becsülni ezeket a folytatásokat, sőt! Én jobban szeretem az Oroszlánkirály 2-t, mint az első filmet. Mert az a "boldogan éltek míg meg nem haltak" sablon utáni állapotot mutatja be meglehetősen jól és hitelesen, úgyhogy az Oroszlánkirály 2 magasan a legjobb folytatás, amit Disney klasszikussal elkövettek. És ott láthattuk, hogy annyira nem élnek boldogan.

Úgyhogy az Oroszlánkirály ebből a szempontból nagyon jó ellenpélda, de hogy visszatérjek az Aladdin-féle szerelmes történetekre, még azoknak a pároknak sem boldogság és öröm az élete, akik szerelemből jöttek össze, és imádják egymást. Nemhogy nekik is megvannak a maguk nehézségei, melyekkel érdemes kompromisszumot kötni, hanem hogy pont hogy ők tudják egymásnak a legnagyobb fájdalmat okozni sokszor akaratlanul pont azáltal, hogy annyira szeretik egymást. Úgyhogy óvatosan ezekkel az idealista világábrázolásokkal, kezeljük helyén a dolgokat, és fogadjuk el azt, hogy a boldogságért minden egyes nap meg kell küzdeni. Mert a boldogság nem konstans állapot, ahogy hirdetik egyes sarlatánok. Ha valaki engem kérdez a boldogság egyenlő az elégedettség érzésével. Azzal az elégedettség érzésével, hogy az adott napon éltem. Oly módon, ahogy fentebb írtam. Ezáltal élhetünk boldogabban, amíg meg nem halunk.

Szólj hozzá!
2018. július 25. 13:03 - supermario4ever

Fejlemény a szervizzel kapcsolatban

Még a múlt héten rákérdeztem a Game Park-nál, hogy mi a helyzet a Super Nintendo Classic Mini-vel, akkor azt válaszolták, hogy elkerült a csehekhez. Na mondom, szépen vagyunk... Ha meglátják az extra játékokat, biztos nem fognak foglalkozni vele. Aggódtam is miatta, nehogy az legyen, hogy annyira félreteszik, hogy nem is adják vissza. Rendben van, ne javítsák meg (garanciálisan), ha belenyúltam, de attól még kérem vissza a gépemet, mert megvettem. Kicsi az esélye, hogy ilyen előfordul, csak felkészülni erre.

Telefonáltak is ma, és kiderült, hogy elvileg jó a konzol, de a hozzátartozó USB kábel nem megfelelő. Na ezen nagyon néztem. Csak az eredeti Nintendós kábelt használtam hozzá, az megtörténhet, hogy amikor elköltöztem, akkor összekevertem a két kábelt (NES Classic Mini és SNES Classic Mini), hiszen a kettő ugyanúgy néz ki. És nem hiszem, hogy bármi különbség lenne a két konzol között, úgy tippelem, hogy minden ugyanaz benne.

Én inkább arra tippelek, hogy észrevették az extra játékokat, és tényleg nem foglalkoztak vele, de hogy ne ezzel küldjék vissza, azt mondták, hogy nem jó a kábel. Mindenesetre ki fogom próbálni, ha visszakapom (elvileg pénteken), és ha tényleg csak ezen múlik... Az egyrészt durva lesz, másrészt meg fogom akkor címezni a két USB kábelt. Ez a NES Classic Mini-é, ez pedig a SNES Classic Mini-é.

Eléggé valószínűtlen, de ahogy írtam korábban is, mindent kipróbáltam, és semmi nem jött be. Már csak azért is tűnt logikátlannak, hogy ne működjön, mert mellette minden más rendben működött: TV, számítógép, Wii U, tehát arra sincs magyarázat, hogy a Super Nintendo miért ne működne rendesen. Pénteken kiderül, és mindenképp írni fogok róla.

Szólj hozzá!
2018. július 25. 11:31 - supermario4ever

Nintendo 64 Sound Series #10 - The Legend of Zelda: Ocarina of Time Original Soundtrack

the_legend_of_zelda_ocarina_of_time_original_soundtrack.jpgMegjelenés: 1998. december 18.
Kiadó: Pony Canyon
PCCG-00475
Ár: ¥2.548

Zeneszerző: Kondo Koji (近藤浩治)

  1. Title Theme (タイトル; Title) 1:20
  2. Enter Ganondorf (ガノンドロフ登場; Ganondorf Toujou) 0:14
  3. Deku Tree (デクの樹のテーマ; Deku no Ki no Theme) 0:37
  4. Fairy Flying (妖精ナビィ; Yousei Navi) 0:24
  5. House (家の中; Ie no Naka) 0:36
  6. Kokiri Forest (コキリの森; Kokiri no Mori) 1:01
  7. Open Treasure Box (宝箱; Takarabako) 0:11
  8. Item Catch (アイテムキャッチファンファーレ; Item Catch Fanfare) 0:05
  9. Small Item Catch (小アイテムキャッチファンファーレ; Shou Item Catch Fanfare) 0:05
  10. Shop (お店; O-mise) 1:08
  11. Battle (戦闘; Sentou) 1:07
  12. Inside the Deku Tree (デグの樹ダンジョン; Deku no Ki Dungeon) 1:28
  13. Boss Battle (ボス戦闘; Boss Sentou) 1:20
  14. Boss Clear (ボスクリアファンファーレ; Boss Clear Fanfare) 0:13
  15. Heart Container Get (ハートの器ゲットファンファーレ; Heart no Utsuwa Get Fanfare) 0:05
  16. Legend of Hyrule (ハイラル伝説; Hyrule Densetsu) 1:59
  17. Spiritual Stone Get (精霊石ゲットファンファーレ; Seirei Ishi Get Fanfare) 0:17
  18. Fairy Ocarina Get (妖精のオカリナゲットファンファーレ; Yousei no Ocarina Get Fanfare) 0:12
  19. Hyrule Field Main Theme (ハイラル平原メインテーマ; Hyrule Heigen Main Theme) 4:44
  20. Kepora Gebora's Theme (ケポラ・ゲボラのテーマ; Kepora Gebora no Theme) 1:01
  21. Market (城下町; MJoukamachi) 1:00
  22. Shooting Gallery (的当て屋; Maotateya) 0:39
  23. Hyrule Castle Countryard (ハイラル城中庭ゲーム; Hyrule Shiro Naka Niwa Game) 0:54
  24. Enter Zelda (ゼルダ姫登場; Zelda-hime Toujou) 0:07
  25. Ocarina "Zelda's Lullaby" (オカリナ「ゼルダの子守歌」; Ocarina "Zelda no Komori Uta") 0:13
  26. Zelda's Theme (ゼルダ姫のテーマ; Zelda-hime no Theme) 0:50
  27. Ocarina "Epona's Song" (オカリナ「エポナの歌」; Ocarina "Epona no Uta") 0:10
  28. Lon Lon Ranch (ロンロン牧場; Lon Lon Bokujou) 2:09
  29. Mini Game (ミニゲーム) 0:33
  30. Kakariko Village (カカリコ村; Kakariko Mura) 1:45
  31. Ocarina "Sun's Song" (オカリナ「太陽の歌」; Ocarina "Taiyou no Uta") 0:07
  32. Hyrule Field Morning Theme (ハイラル平原朝のテーマ; Hyrule Heigen Asa no Theme) 0:37
  33. Goron City (ゴロンシティ) 1:38
  34. Ocarina "Saria's Song" (オカリナ「サリアの歌」; Ocarina "Saria no Uta") 0:09
  35. Lost Woods (迷いの森; Mayoi no Mori) 0:39
  36. Dodongo's Cavern (ドドンゴの洞窟; Dodongo no Doukutsu) 0:47
  37. Middle Boss Battle (中ボス戦闘; Chuu Boss Sentou) 1:07
  38. Dinosaur Boss Battle (恐竜系ボス戦闘; Kourkyuu-Kei Boss Sentou) 1:08
  39. Zora's Fountain (ゾーラの里; Zora no Sato) 1:31
  40. Great Fairy's Fountain (大妖精の泉; Daiyousei no Izumi) 0:36
  41. Potion Shop (薬屋; Kusuriya) 0:53
  42. Inside Jabu-Jabu's Belly (ジャブジャブ様; Jabu-Jabu-sama) 0:35
  43. Ocarina "Song of Time" (オカリナ「時の歌」; Ocarina "Toki no Uta") 0:13
  44. Temple of Time (時の神殿; Toki no Shinden) 1:19
  45. Open Door of Temple of Time (時の扉; Toki no Tobira) 0:16
  46. Master Sword (マスターソード) 0:13
  47. Ganondorf's Theme (ガノンドロフのテーマ; Ganondorf no Theme) 0:41
  48. Chamber of the Sages (賢者の間; Kenja no Ma) 1:43
  49. Medal Get Fanfare (メダルゲットファンファーレ) 0:15
  50. Sheik's Theme (シークのテーマ; Sheik no Theme) 0:31
  51. Horse Race (競馬; Keiba) 0:47
  52. Horse Race Goal (競馬ゴール; Keiba Goal) 0:06
  53. Ingo's Theme (インゴーのテーマ; Ingou no Theme) 0:39
  54. Escape from Lon Lon Ranch (ロンロン牧場脱出; Lon Lon Bokujou Dasshutsu) 0:09
  55. Kakariko Village Orchestra Ver. (カカリコ村2; Kakariko Mura 2) 1:45
  56. Ocarina "Song of Storms" (オカリナ「嵐の歌」; Ocarina "Arashi no Uta") 0:08
  57. Windmill Hut (風車小屋; Fuushagoya) 0:53
  58. Minuet of Woods (オカリナ「森のメヌエット」; Ocarina "Mori no Minuet") 0:18
  59. Forest Temple (森の神殿; Mori no Shinden) 1:52
  60. Bolero no Fire (オカリナ「炎のボレロ」; Ocarina "Honoo no Bolero") 0:21
  61. Fire Temple (炎の神殿; Honoo no Shinden) 0:43
  62. Ice Cavern (氷の洞窟; Koori no Doukutsu) 0:45
  63. Serenade of Water (オカリナ「水のセレナーデ」; Ocarina "Mizu no Serenade) 0:20
  64. Water Temple (水の神殿; Mizu no Shinden) 1:44
  65. Nocturne of Shadow (オカリナ「闇のノクターン」; Ocarina "Yami no Nocturne") 0:23
  66. Prelude of Light (オカリナ「光のプレリュード」; Ocarina "Hikari no Prelude") 0:19
  67. Shadow Temple (闇の神殿; Yami no Shinden) 1:46
  68. Gerudo Valley (ゲルドの谷; Gerudo no Gerudo no Tani) 1:34
  69. Spirit Temple (魂の神殿; Tamashii no Shinden) 2:58
  70. Requiem of Spirit (オカリナ「魂のレクイエム」; Ocarina "Tamashii no Requiem") 0:24
  71. Kotake & Koume's Theme (コタケ、コウメのテーマ; Kotake, Koume no Theme) 0:53
  72. Meet Again Zelda (ゼルダ姫との再会; Zelda-hime Tono Saikai) 0:52
  73. Game Over (ゲームオーバー) 0:10
  74. Ganon's Castle Bridge (ガノン城への橋; Ganon Shiro he no Hashi) 0:22
  75. Ganon's Castle Underground (ガノン城地下; Ganon Ganon Shiro Chika) 0:54
  76. Inside Ganon's Castle (ガノンの塔; Ganon no Tou) 3:26
  77. Ganondorf Battle (ガノンドロフ戦闘; Ganondorf Sentou) 1:12
  78. Escape from Ganon's Castle (ガノン城脱出; Ganon Shiro Dasshutsu) 0:33
  79. Last Battle (ガノン最終戦; Ganon Saishuusen) 2:11
  80. Seal of Six Sages (六賢者封印; Roku Kenja Fuuin) 0:29
  81. Ocarina of Time (時のオカリナ; Toki no Ocarina) 0:32
  82. End Credits (スタッフロール; Staff Roll) 7:09

Összidő: 78:02

Ez a sorozat utolsó játékzenéje, egyben a legtöbb zenét tartalmazó album, és a leghosszabb is. Ahhoz, hogy elférjen rajta ennyi zene, azzal járt, hogy megrövidítették őket. Egy átlagos játékzene kétszer hangzik el egymás után, itt csak egyszer hallhatók a dalok. Amikor Nintendo 3DS-re megjelent az Ocarina of Time 3D, abban kevesebb zene, de mindegyik kétszer hallható.

Egyértelműen a legjobb játékzene, de úgy talán az összes létező játékzene közül még ma is. Hallható lélek a munka mögött 

Szólj hozzá!
2018. július 24. 10:06 - supermario4ever

Nintendo 64 Sound Series #9 - Banjo Kazooie's Great Adventure Original Soundtrack

banjo_kazooie_original_soundtrack.jpgEredeti cím: Banjo to Kazooie no Daibouken Original Soundtrack (バンジョーとカズーイの大冒険 オリジナルサウンドトラック)
Megjelenés: 1999. február 17.
Kiadó: Pony Canyon
PCCG-00486
Ár: ¥2.548

Zeneszerző: Grant Kirkhope

  1. Main Title (メイン・タイトル) 1:07
  2. Spiral Mountain (クルクルやまのふもと; Kuru Kuru Yama no Fumoto) 2:20
  3. Witch's Lair (グランチルダのとりで; Gruntilda no Toride) 4:08
  4. Mumbo's Mountain 4:22
  5. Treasure Trove Cove (おたからザクザクびーち; Otakara Zakuzaku Beach) 4:10
  6. Clanker's Cavern (Exterior) (クランカーのどうくつ; Clanker no Doukutsu) 4:11
  7. Bubble Gloop Swamp (ブクゲコぬま; Bukugeko Numa) 4:23
  8. Freezeey Park (フローズンズンやま; Frozenzen Yama) 4:13
  9. Gobi's Valley (ゴビバレーさばく; Gobi Valley Sabaku) 4:26
  10. Mad Monster Mansion (Exterior) (マッドナイトまんしょん; Madnight Mountain) 4:17
  11. Rusty Bucket Bay (Exterior) (サビサビみなと; Sabi Sabi Minato) 3:57
  12. Click Clock Wood (カッチコッチなもり; Kacchikocchi na Mori) 4:57
  13. Quiz (クイズ) 4:31
  14. Credits (エンド・クレジット; End Credit) 3:53
  15. Final Battle (ファイナル・バトル) 6:17
  16. Banjo Overture (ボーナストラック1; Bonus Track 1) 3:34
  17. Squirrel (ボーナストラック2; Bonus Track 2) 4:00

Összidő: 68:46

Mivel ezt a játékot is a Rare adta ki, ezért ennek a zeneszerzője is angol, de a japánok japán címet is adtak a daloknak. Ezek olvashatók zárójelben.

Az igazat megvallva egy percet nem játszottam a Banjo Kazooie-val, ez teljesen kimaradt az életemből. Azt tudom, hogy sokak számára ami a Super Nintendónak a Donkey Kong Country, az a Nintendo 64-nek a Banjo Kazooie. Még az 576 Konzol egyik 1998-as számában (talán a szeptemberi? Így hirtelen nem tudom) amelyben tesztelték a játékot, úgy harangozták be a játékot, hogy "Mario, neked annyi!" Ennek fényében kíváncsian vártam a játékzenét, mert azt is tegnap hallgattam meg először. Arra számítottam, hogy hangulatosan vidám játékzenék lesznek, mely körülbelül úgy adja vissza a játék hangulatát, mint a Donkey Kong Country esetében. Ehhez képest óriási csalódás ért. Egyetlen egy zene sem maradt meg bennem. És ha azt harangozzák be, hogy "Mario, neked annyi!", akkor elvárás a részemről, hogy ha a Super Mario 64 zenéje olyan, hogy külön a játékzenét élmény hallgatni, akkor a Banjo Kazooie zenéje még annál is sokkal hangulatosabb legyen. Legyen fülbemászó, függjek rá a zenére, 24:7 ezt akarja hallgatni, még álmomban is ez szóljon. De nagyon nem. És élek a gyanúperrel, hogy nemcsak a játékzene terén múlja alul a Banjo Kazooie e Super Mario 64-et, hanem konkrétan az egész játék nem fogna meg, de ezt így még nem jelenteném ki. De kérnék kölcsön egy játékot, mert mindenképp érdekel. Egy biztos: Játékzene alapján Mariónak nagyon nem annyi.

2 komment
2018. július 23. 10:15 - supermario4ever

Nintendo 64 Sound Series #8 - F-Zero X Original Soundtrack

f-zero_x_original_soundtrack.pngMegjelenés: 1998. szeptember 18.
Kiadó: Pony Canyon
PCCG-00459
Ár: ¥2.548

Zeneszerzők: Bando Taro (阪東太郎) és Wakai Hajime (若井淑)

  1. Endless Challenge (果てしなき挑戦; Hateshi naki Chousen) 2:45
  2. Dream Chaser (ドリーム・チェイサー) 3:38
  3. Fall Down to the Scream (濁流の闇へ堕ちろ; Darukyuu no Yami he Ochiro) 2:26
  4. Decide in the Eyes (おまえの目が語るもの); Omae no Me ga Kataru Mono) 3:34
  5. Devil's Call in Your Heart (悪魔の呟きがおまえを蝕む; Akuma no Tsubuyaki ga Omae wo Mushibamu) 2:20
  6. The Long and Distance of Murder (死の逃亡者; Shi no Toubousha) 2:33
  7. Crazy Call at Cry (狂った叫びでしか泣けない男(やつ); Kurutta Sakebide Shika Nakeshii Yatsu) 3:13
  8. Drivin' Through on Max (全開の果てに; Zenkai no Hate ni) 2:42
  9. Climb Up! And Get the Last Chance! (駆け上がれ!そして勝利をつかめ!; Kake Agare! Soshite Shouri wo Tsukame!) 2:50
  10. All Need is 30 Deaths! (死こそすべて; Shi Koso Subete) 1:53
  11. Title BGM (タイトルBGM) 2:53
  12. Car Select (カーセレクト) 1:19
  13. Option (オプション画面; Option Gamen) 1:03
  14. Start Demo (スタートデモ) 0:10
  15. Goal Fanfare (ゴールファンファーレ) 0:11
  16. Goal BGM (ゴールBGM) 1:18
  17. Retire (リタイア) 0:13
  18. Game Over (ゲームオーバー) 0:18
  19. Grand Prix Ending (グランプリ・エンディング) 1:26
  20. Staff Roll (スタッフロール) 2:46
  21. Win! The Staff Ghost 1 Mute City (スタッフゴーストに勝ったときのプレイ 1; Staff Ghost ni Katta Toki no Play 1) 1:29
  22. Win! The Staff Ghost 2 Silence (スタッフゴーストに勝ったときのプレイ 2; Staff Ghost ni Katta Toki no Play 2) 1:21
  23. Win! The Staff Ghost 3 Devils Forest (スタッフゴーストに勝ったときのプレイ 3; Staff Ghost ni Katta Toki no Play 3) 1:21
  24. Win! The Staff Ghost 4 Port Town 1 (スタッフゴーストに勝ったときのプレイ 4; Staff Ghost ni Katta Toki no Play 4) 1:28
  25. Win! The Staff Ghost 5 Red Canyon (スタッフゴーストに勝ったときのプレイ 5; Staff Ghost ni Katta Toki no Play 5) 1:24
  26. Win! The Staff Ghost 6 Big Blue 2 (スタッフゴーストに勝ったときのプレイ 6; Staff Ghost ni Katta Toki no Play 6) 1:14
  27. Win! The Staff Ghost 7 White Land (スタッフゴーストに勝ったときのプレイ 7; Staff Ghost ni Katta Toki no Play 7) 1:44
  28. Win! The Staff Ghost 8 Fire Field (スタッフゴーストに勝ったときのプレイ 8; Staff Ghost ni Katta Toki no Play 8) 1:29
  29. Win! The Staff Ghost 9 Sector-ß (スタッフゴーストに勝ったときのプレイ 9; Staff Ghost ni Katta Toki no Play 9) 1:45

Összidő: 53:04

A lemezborító hátoldalán csak angolul vannak a címek, de a belsejében a címlista mellett kisebb betűkkel olvashatók a japán címek, ezek vannak listázva, és persze a romaji átirat. Az utolsó 9 dal játék közben lett felvéve, időmérőn játszottak a legerősebb szellemidő ellen, ez lett felvéve. Ez az, amit a játék európai változatában nagyon nehéz megcsinálni a képfrissítés miatt, erről írtam korábban.

1998 végén zeneileg két igen erős játék jelent meg szinte egymás után. A 1080° Snowboarding és az F-Zero-X. Mind a két játék zenéjéből nagyon átjön a hangulat, hogy extrém sportot játszunk. Az F-Zero X-nél nagyon bejön a kemény rock zene (egyébként is a rock áll hozzám a legközelebb), hihetetlen jól visszaadja a versenyek sebességét, dinamikáját. Hangulatos, a játékhoz illő zenét írtak. Csak ajánlani tudom. Nem sokkal ezen album után kiadtak egy F-Zero X Guitar Arrangement Edition CD-t, ami az eredeti játékzenéből tartalmaz 10 dalt némileg áthangszerelve. Ez is ajánlott, némely zene kifejezetten kifejezetten ötletesen lett hangszerelve.

Szólj hozzá!
2018. július 22. 23:48 - supermario4ever

Újabb teljesítmény

img_20180721_225103.jpgUgyan ez is lassúsági világrekord lehetne, de a Mario Kart 7-et is sikerült 100%-osra végigvinni. Ez a játék is 2011. decembere óta van meg, részint azért is ment ennyire lassan, mert hosszú szüneteket tartottam a játék közben, másrészt nem mindig mentem arra, hogy meglegyen a 100% a játékban, hiszen sokszor csak a játékélmény miatt játszottam, vagy olyan teljesítményre mentem, ami nem okozott külön "stresszt". Mint például pontok növelése online meccsben.

És az is biztos, amiről már írtam korábban, hogy teljesen más úgy játszani, hogy a teljesítményért, mint pusztán a játékélményért. Sokkal kevésbé élvezetes a játék, ellenben olyan szintű gonoszság jön ki belőlem, amit egyébként rettenetesen gyűlölök másoknál. Talán ez is oka annak, hogy sokkal lassabban csinálok meg egy-egy játékot 100%-osra az átlagosnál. Én élvezni szeretem a játékot, a játékélmény miatt játszok elsősorban, nem a teljesítmény miatt. Ezért van az, hogy nem szeretem az erőszakos játékosokat, akik akár szemét módon is támadnak akár a Mario Kart 7-ben is, vagy bárhol, ahol hasonló célok vannak, mert ez a fajta játék nem az én stílusom. Bennem van, mert ki tud jönni, másképp nem hiszem, hogy összejött volna ez az eredmény, de ritkán játszok így. Annak ellenére, hogy nem üvöltöm ki magamból (divatos szóval, rage-elek), azért nagyon ideges tudok lenni, ha egy eredmény nem jön össze. Ezért is vagyok sokkal inkább azon, hogy a játékélmény miatt játsszak, aztán ha ehhez párosul eredmény, azt csak örömmel veszem.

Persze vannak ellenpéldák, most is a Mario Kart 7-nél is már nagyon úgy voltam, hogy 6 és fél éve van meg a játék, ennyi idő után azért illő lenne, hogy meglegyen a 3 csillagos minősítés, nem igaz? Most már villoghatok én is Mario Kart versenyeken, hogy már nekem is megvan a 3 csillag mindenhol, valamit már én is tudok. És ha ez az eredmény a profilomhoz kötődik, akkor az ott is marad mindörökre.

Címkék: Mario Kart 7
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása