2019. január 10. 22:44 - supermario4ever

Zen Pinball 3D

zp3d_logo.pngMegjelenés
Japán: Nem jelent meg
Amerika: 2012. január 12.
Európa: 2011. december 1.

Fejlesztő: Zen Studios
Kiadó: Zen Studios
Műfaj: Flipper
Játékmód: 1-4 játékos
Ár: £4.49 / €4.99

Formátum
nintendo_eshop.png

A flipper talán megjelenése óta óriási népszerűségnek örvend. Egy nagy táblán egy kis golyó száguld, miközben a pálya elemeit érintve sok pontot szerezhetünk. Ez inspirálólag hat a játékosokra, aki pedig nem szereti a flippert, az legtöbbször azzal érvel, hogy milyen játék az, ahol csak két kart elég nyomkodni, és akár pontok millióit gyűjthetjük oly módon, hogy komoly hatásunk nincs a táblán a történésekre. Mint sok esetben, a flippernél is egyéni értékrend kérdése, hogy rajongóként vagy kritikus szemmel nézzük a játékot. A Zen Pinball 3D pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy rajongóként nézzünk a flipperre. 

zen_pinball_3d_excalibur_table_screenshot_001.jpgNekünk magyaroknak pedig külön öröm a játék, hiszen a játék magyar fejlesztés, a Zen Studios egy budapesti székhelyű fejlesztői csoport, közülük néhányan fejlesztették ezt a fantasztikus játékot. Merthogy tényleg az lett. Mi kell ahhoz, hogy egy flipperjáték jó legyen? Változatos táblák, jó fizika és sok lehetőség a táblákon belül. Ez mind megvan a Zen Pinball 3D-ben. 

Négy tábla játszható a játékban. Az Excalibur-ban lovagi tornán veszünk részt, párbajokat kell megvívni, kiképzéseken részt venni. Az Eldoradóban régésznek állunk, különböző kincseket kell kiásni. A Shaman-ban bennszülöttként kell táncot járni, dobolni, megidézni az ősöket. Az Earth Defense!-ben pedig a földönkívüliek invázióját akadályozzuk meg. Lakosokat kell megmenteni, valamint felvenni az idegenekkel a harcot. A táblák nemcsak változatosak, hanem részletgazdagok is. Nagyon sok lehetőség van a játékban, sok helyen lehet pontot gyűjteni. De pont emiatt nehezebben átlátható, hogy mi van, merre jár a labda, mire kapunk pontot. Ez azért van, mert ezeket a táblákat eredetileg nem erre a konzolra tervezték. Az első Zen Pinball játék még 2009-ben jelent meg PlayStation 3-ra, a négy tábla közül kettő itt volt először játszható. Ezért túl kicsi a Nintendo 3DS kijelzője a tábláknak. De szerencsére van erre megoldás, az X gombbal lehet a játék alatt kameranézetet váltani. Összesen 8 kameraállás van, én az ötödiken játszok, mert követi a labdát, ezáltal belátható az egész tábla. 

zen_pinball_3d_eldorado_table_screenshot_006.jpgA control paddal a bal kart hozzuk működésbe, a B-gombbal pedig a jobb kart. A labda pedig teljesen úgy viselkedik, mint a való életben. Valószínűleg nem ez a játék fog a nagyobb baráti összejöveleken, konzolos bulikon előkerülni, ugyanis 4-en is játszhatjuk a játékot, de senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a maga nemében egy zseniális játékról van szó. Nagyon megéri az árát, tartalmas szórakozást nyújt. És hogy magyar fejlesztői cég hozta össze ezt a játékot, csak öregbíti a nagy múltú magyar játékfejlesztés hírnevét. 

Nintendo 3DS-en csak négy tábla játszható, Wii U-n az alapjáték ingyen letölthető, a táblákat külön kell megvenni. Meg is fogom tenni, mert így is lelkiismeret-furdalásom van, hogy egy ilyen játékot mélyen leszállított áron vettem meg, amikor bőven megérte volna az eredeti árát is. Cserébe Wii U-n megveszem az összes táblát. Rengeteg van belőlük, legalább 30. A Zen Studios flipperjátékának újabb változata Nintendo Switch-en is játszható, nem tudom elképzelni, hogy elrontották volna ott is. Érdemes figyelni a Zen Studios játékait, valamit nagyon tudnak.

206820_front.jpgGrafika: 8/10
Játszhatóság: 10/10
Szavatosság: 7/10
Kihívás: 9/10
Zene és hangok: 8/10
Hangulat: 10/10

+ Változatos, részletgazdag táblák
+ Hangulatos
+ Valósághű fizika
+ Élmény a rekordhajhászás
- Nehezen átláthatóak a táblák

92%

Szólj hozzá!
2019. január 10. 10:58 - supermario4ever

Super Mario World (isten tudja hányadjára) végigjátszva

Na, tegnap csak sikerült végigmenni az Outrageous pályán, és sikerült teljesen végigjátszani a játékot. A Funky pálya már csak egy levezetés, azon már könnyű végigmenni. Ha az megvan, akkor vége, megvan az összes pálya. Nekem meg a 96 kijárat.

img_20190109_180107.jpg

Ahogy oda van írva a 96-os, abból látszik, hogy a játék amerikai, ami elérhető Nintendo 3DS-en. Ugyanis Amerikában így jelölték, hogy megvan mind a 96 kijárat. Európában ugye kékre volt "színezve" a 96-os szám.

Megint beigazolódott az nálam, hogy ha nagyon nem megy a játék, érdemes pihenőt tartani. Én nem vagyok az a fajta, aki kiadja magából az indulatát, ha nagyon nem megy a játék. Ez pedig apátiát hoz ki belőlem a játék irányába, már nem érdekel, hogy mi lesz az eredmény, ha összejön, menőség, de ha még vagy 20× meghalok, hát ez van. Idegeskedni két dolog miatt nem szeretek. Egyrészt azt gondolom, hogy teljesen felesleges erre roncsolni az idegrendszert, másrészt meg tudom magamról, hogy tudok durva lenni, ha elvesztem a fejem. Egy játék miatt meg nem éri meg kárt tenni a konzolban, controllerben, vagy az öklömet a falba verni. Inkább kikapcsolom, lehiggadok, és pár óra / nap múlva újra előveszem, és akkor rendszerint elsőre sikerül megcsinálni a pályát. Most ez is történt. Pedig Yoshival mentem az Outrageous pályára, akit szidtam, hogy tapasztalatom szerint inkább nehezíti a játékot, minthogy könnyítené. Most nagyon vigyáztam rá, és mivel érdekelt az eredmény, ezért jobban összpontosítottam. Ennek köszönhetően végre sikerült végigjátszani a játékot.

Ezzel a Super Mario World 7:52 perces játékidővel a 29. helyen áll a személyes statisztikámban.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása