2019. január 04. 01:54 - supermario4ever

Egy félig sikerült terv

Furcsa, hogy a mai napig nehézséget okoz a Super Mario World. Ugye leszedtem New Nintendo 3DS-re, és ki is gondoltam, hogy milyen szép lenne, ha december 31-én legyőzöm Bowsert, és január 1-jére meglenne mind a 96 kijárat. Ezek közül Bowser legyőzése sikerült időre. Úgy játszottam a játékot (és egy ideje így játszom a Super Mario World-öt), hogy csak akkor megyek be az adott világ kastélyába, ha minden pályát megnyitottam, és mindenféle módon megcsináltam. Magyarán, minden kijáratot megtalálok. Idáig nem is volt probléma, A Star World is megvolt, minden egyes világban minden pályát sikerült megnyitni, minden kijáratot megtalálni, de a Special-ben lévő pályákkal nagyon nem boldogulok.

Azt gondoltam, hogy a Tubular-ral most is nagyon meg fogok szenvedni, ahogy ez meg is történt, nagyon nehezen sikerült túljutni rajta. De ezután mindig nagy megkönnyebbülés volt, ugyanis az ezt követő pályákon már sokkal könnyebben sikerült megcsinálni. Most azonban nem így van. Már az azt követő Way Cool pályát is meglepően sokszor kezdtem újra, ahogy az Awesome pályát is. A Way Cool-nál a Fuzzy-k okoztak komoly problémát, azokat nagyon nehéz volt megkerülni, amelyek egy kis kör körül forogtak. Az Awesome-nál el lehet mondani, hogy inkább bénáztam. A Groovy relatíve könnyű pálya, de a Mondo pályán a vízszintek váltakozása és az Amazing Flyin' Hammer Brothers okozott nehézséget a kalapácsaival. Az Outrageous pályáról meg azt írják, hogy Yoshival sokkal könnyebb. Hát én pont azt tapasztaltam, hogy inkább csak nehézséget okoz, mert ha sérülés ér minket, elmenekül, akkor utána kell menni. Most tudni kell erről a pályáról, hogy sok itt a Bullet Bill, és ha azok megsebeznek minket, akkor jóformán annyi nekünk, mert hát eléggé hosszú a pálya, és az Amazing Flyin' Hammer Brothers ezen a pályán is tiszteletét tette, valamint van fa, ami a pálya előtt van, és ez akadályoz a kilátásban. Egyelőre itt vagyok elakadva, én inkább azt mondanám, hogy Yoshi nélkül, tollal a legkönnyebb, de még úgy is gyönyörűen el lehet bénázni az egészet. Ha kész lenne, akkor már csak a Funky maradna, ami egy hozzú, de korántsem annyira nehéz pálya. Inkább egyfajta "búcsúpálya", ugyanis, ha az meglenne, akkor lenne meg a 96 kijárat. Ha jól emlékszem, még van is egy búcsúüzenet érmékkel írva. Márpedig rosszul nem emlékezhetek.

Hát, meglep, hogy azért jónéhányszor végigvittem már a játékot úgy, hogy megnyitottam mind a 96 kijáratot, és még mindig tud nehézséget okozni. Természetesen nem adom fel, próbálkozok még, remélem, hamarosan a siker hírével jelentkezhetek.

Szólj hozzá!
2019. január 03. 00:14 - supermario4ever

Ismét itthon

Jó volt kicsit kint lenni Angliában, látva, hogy milyen a videojátékos helyzet az üzletekben, és általában látni, hogy mivel játszanak ott.

Üzletek terén veszteség volt a That's Entertainment bezárása. Országszerte bezártak az üzleteik, kizárólag online lehet tőlük rendelni, és így is vesznek be termékeket. Annyira sok játék nem volt náluk, inkább a CD-k miatt sajnáltam, hogy bezártak, náluk ugyanis rengeteg sok audio CD volt eladóban, döntő többségük igencsak jutányos áron volt kapható, £1-2-ért. Nyílt viszont egy új üzlet Birkenhead-ben. Nem jegyeztem meg a nevét, nem is hinném, hogy országos hálózat lennének, de nagyon sok retro játék kapható náluk. Volt is jónéhány játék, amit megvettem volna tőlük, például a Sonic the Hedgehog Sega Master System-re. Náluk is tudtam volna hagyni pénzt. A GAME-ben egyre kevesebb játék van, egyre inkább az jön le, hogy a CeX az elsőszámú videojáték árusító üzlet Angliában.

Ami feltűnt, hogy nagyon-nagyon megfogyatokozott a Nintendo 3DS tulajdonosok száma Angliában. Legalábbis azoké, akik ma is aktívan használják a gépüket. Régen, 6-7 éve, amikor egy alkalommal voltam Birkenhead-ben többször megtelt a 10-es StreetPass korlát, Liverpool-ról már nem is beszélve, ahol ez szinte negyedóránként megtörtént. Ma meg az összes 12 napos Angliában való tartózkodásom alkalomából összesen volt 6 StreetPass. Hát ennyit a Nintendo 3DS-ről? Úgy néz ki, igen. Jó eséllyel azért is, mert sokan váltottak Nintendo Switch-re, ami kézikonzolként is funkcionál, és akkor minek vigyenek magukkal két kézikonzolt? Bár az utcákon, buszon senkinél nem láttam Switchet a kezében.

De manapság is egyre több üzlet zár be, és hasonló okok miatt, mint a That's Entertainment. Egyre többen térnek át az online rendelésekre. Igazából a bevásárlóközpontokban a mai napig sokan vannak, de például nővérem is nagyon keveset jár már ilyen helyekre, mert amit lehet, azt már online rendeli meg. És úgy tűnik, hogy szépen lassan eljön annak az ideje, hogy az online rendelések ténylegesen átveszik az üzletek szerepét.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása